/ / > GlobAdmin komentarz do uwag uzytkownikow > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

GlobAdmin komentarz do uwag uzytkownikow

kategoria uwagi do forum i serwisu

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 21:03 | 03.11.2009

Witam
i informuje, ze owszem Admin zyje i ma sie, moze nie doskonale, ale na pewno calkiem, calkiem dobrze- dziekuje wiec za niebywala troske ;-)

1. Moderacja
obecnie jest takze prowadzona moderacja w ograniczonym zakresie na forum, na pewno nie w takiej formie, jak zyczyliby sobie niektorzy uzytkownicy, ale oczywiscie reagujemy na wasze zgloszenia odnosnie naduzyc, dajemy "zolte kartki", sami rowniez zajmujemy sie "trudnymi przypadkami", ktore zauwazamy na serwisie
Planujemy wprowadzic opcje szybkiego zgłaszania nadużyć, na ktore wg Was nie ma tutaj miejsca. Prosze jednak pamietac, ze osoby, ktore sa juz na tym forum "zadomowione" rowniez obowiazuja pewne zasady i ich rowniez beda dotyczyly konsekwencje naduzyc ...

2. ocenianie zdjec
Do tej pory przepustka do oceniania bylo zamieszczenie 5 zdjec, teraz dodajemy kolejny warunek- osoba, ktora chce "nabyc prawo" oceniania musi zamiescic minimum 5 zdjec i otrzymac przynajmniej 3 oceny powyzej "3"- oczywiscie nie od swoich klonow ... W ten sposob eliminujemy uzytkownikow, ktorzy sa tacy chetni do wypowiadania sie na temat zdjec innych, natomiast z jakiegos powodu nie chca pozwolic na ocenianie wlasnego dorobku ...
Ocenianie proponowane m.in. przez Emskiego (typu 0/1) mija sie w tym momencie z naszymi zalozeniami odnoanie funkcjonalnosci serwisu. Najpierw wprowadzimy zmiany opisane wyzej i zobaczymy, jak sie to sprawdzi.

3. nagrody
Chcielismy, aby nagrody byly dla uzytkownikow Globtrotetra forma rzeczywiscie nagrody za udzielanie sie na serwisie, a nie forma "marchewki", dla ktorej niektorzy sa w stanie zrobic wszystko, byle tylko nazbierac punktow-a to przedziwne zjawisko swoja droga ...
W zwiazku z naduzyciami zmieniamy i tutaj zasady- srodek ciezkosci w kryteriach nagradzania przesuwa sie na aktywnosc poszczegolnych uzytkownikow na forum, na komentarze. Wprowadzimy zmianę w punktacji- mniejszy nacisk kładziemy na ocenianie zdjęć, większy na komentowanie. Uzytkownicy, ktorzy beda podejrzani o konszachty z klonowaniem, kierujacy sie przede wszystkim w swoich wypowiedziach na forum czy w komentarzach zlosliwoscia lub tez tacy, ktorych poziom wypowiedzi bedzie pozostawial wiele do zyczenia, nie beda brani pod uwage przy przyznawaniu nagrod.

czekam na dalsze opinie ;-)
GlobAdmin

kasy1 dołączył
10.10.2004

kasy1 21:12 | 03.11.2009

Jest to niewatpliwie jakis kroczek do przodu,ale chciałoby sie zawołac:''Idź na całość,idź na całość..'':))

tommy#1 dołączył
23.03.2008

tommy#1 01:24 | 04.11.2009

Kasy, pomoge Ci niesc ten transparent : Admin, idz na calosc, please :)

pzdr

emski dołączył
13.12.2003

emski 03:58 | 04.11.2009

czyli admin dalej trzyma glowe w piasku a wiec ...Wino Klony i Spiew !!!

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 21:14 | 03.11.2009

Admin to mam być kapusiem ? :))))) Wolę sama dokopać ,jak tylko ktoś nie tak się do mnie odniesie !!! :(((

swift dołączył
27.02.2007

swift 21:12 | 03.11.2009

10 ocen powyżej "3". Każda punktacja z komentarzem punktującego. Zakaz zamieszczania zdjęć kwiatków z łąki i ogródka

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 21:38 | 03.11.2009

Wynika z tego że pisząc pod fotką n/p KASY uwagi i wszystko co mi się nie podoba ,sama prowokuję innych do zaniżania mu oceny . Admin nic nie powiedziałeś jakie sa Twoje założenia :)) Brak rozmowy z Twojej str.jest bardzo nie OK non stop mamy narzucane warunki bez podania powodu dlaczego tak a nie inaczej :(((

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:02 | 03.11.2009

OJ ja jeszcze w jednej sprawie,ile ma trwać ten zaszczyt lidera z żółtą koszulką ? No chcę wiedzieć co ile mogę drakę zrobić? Nawet prawo przewiduje ułaskawienie w ruchu drogowym to trzeba oczko wyłapać i po roczku nowa partyjka. To ile ta pokuta i czy można zamienić na areszt lub kaucje ? :)))))

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 23:26 | 03.11.2009

Drogi Adminie jeżeli chodzi o nagrody to podoba mi się twój pomysł. Wyeliminuje on klikaczy którzy klikają kilka godzin zdobywają 1000 punktów i znikają na 2 tyg. :). Druga sprawa to prawo do oceniania myślę że kryteria powinny być bardziej surowe np. 10 lub 20 zdjęć i średnia ocena co najmniej 3,7 3,9 4.0 nie wiem nie chciałbym ci narzucać ale proponowane przez ciebie kryteria to moim zdaniem za mało. Oto moje zdanie POZDRAWIAM SERDECZNIE :)))

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 01:08 | 04.11.2009

Drogi GlobAdminie! Bardzo byśmy chcieli aby GlobAdmin interesował się naszym zdrowiem tak jak i my się interesujemy jego... :-)))
Niestety propozycja ze strony admina, to znowu jak podał kolega Kasy bardzo, bardzo mały kroczek... :-(((...
Jeśli chodzi o Moderatora, to zdecydowanie powinien on być BARDZIEJ WIDOCZNY i nie operać się na donosach ale na swoich własnych obserwacjach!!!
GlobAdmin, ma dużo większe możliwości blokowania najrozmaitszych klonów niż my, którzy możemy tylko najwyżej "pokrzyczeć". Usuwanie klonów i ewidentnych rozrabiaczy jest normalną procedurą na wszystkich portalach i nie rozumiem dlaczego nie można tej zasady wprowadzić i tutaj!!!
Jeśli chodzi o oceny to uważam, że jeżeli nie da się wprowadzić prostej zasady - Tak - Nie, która w dziecinnie prosty sposób rozwiązalaby sprawę ocen, to wprowadzenie formuły matematycznej opartej na stażu i własnej średniej spełniłoby swoje zadanie znacznie lepiej niż zaproponowane poprawki, które moim zdaniem nie wiele zmienią.
---------------
I jeszcze jedno: GlobAdminie reaguj częściej i szybciej... PLEASE.... :-))). ŻYczę dobrego zdrowia :-)))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 08:34 | 04.11.2009

No ta jak się przespałam to wymyśliłam ,że nic ,normalnie wszystko zostaje tak jak było:(( tyle tylko że trzeba mieć 3x3 :(( Wcale nie mam zamiaru tolerować KLONY i robić z siebie KAPUSIA :)) Jeżeli sam admin właśnie w ten sposób im na to pozwala :(( Opisy fotek o które tutaj też bardzo ciężko się doprosić,często są podstawą do rozmowy z autorem a często na zwrócenie uwagi o drobny opis w odp.dostaje się poszukaj i poczytaj :((( To po jasną cholerę dodają te osoby fotki ????? A już taka odp.Admina że dyscyplina obowiązuje tutaj wszystkich to śmiech na sali !!! Admin zacznij sprzątać to co masz na tacy podawane a będzie spokój z tymi którzy są non stop nękani przez kloniska w perfidny sposób,co więcej właśnie te osoby które udzielają się tutaj wszędzie dostają po uszach od klonów i od .... :((( NIE PODOBA MI SIĘ takie podejście do sprawy i nie będę nawet na chwilkę grzeczna jeżeli znowu jakiś KLON lub ktoś bez podania przyczyny obniży ocenę a wręcz będę coraz bardziej agresywna.Na razie było to pod 3 fotkami i było to bardzo uprzejmie z mojej str.zrobione . Teraz będę bardzo niegrzeczna,bo jak widać Admin Ty nam ręki nie podajesz,więc trzeba to robić samemu :)))) Obojętne jest mi to czy ban mi dopiszecie,czy paluszkiem pogrozicie zawsze mogę na nowo jako KLON się zregenerować,bo tutaj to jest TOLEROWANE :(((( :)))

Kurniczek dołączył
19.09.2008

Kurniczek 09:37 | 04.11.2009

kroczek może i mały ale zawsze do przodu ... nie udzielam się może jak większość z was, którzy dodadzą tu swoje 5 groszy ale obserwując portal ostatnimi czasy mocno nerwowo ... podejrzewam że wprowadzone zmiany nie wyeliminują klonów czy ataków na niektórych użytkowników można mieć nadzieję że choć trochę je ograniczą ... a tak na ps sobie myślę że może to jest tak jak z atakami na ludzi sławnych i rozpoznawalnych przez tabloidy

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 10:42 | 04.11.2009

Andrzej napisał że usuwanie klonów i rozrabiaczy to normalna procedura na większości portali ADMINIE NIE BÓJMY SIĘ TEGO ! TO MAM WSZYSTKIM WYJDZIE NA DOBRE !

emski dołączył
13.12.2003

emski 14:57 | 04.11.2009

moze niech admin zacznie o usuniecia samego siebie bo to widac BETON ktoremu tutaj klony i awantury podnosza ruch na stronie a BETON to BETON

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 15:58 | 04.11.2009

I znowu sytuacja: I gadał dziad do obrazu....:-((. Adminie! A może by tak z nami trochę porozmawiać??? Trochę? Może???

Kurniczek dołączył
19.09.2008

Kurniczek 16:58 | 04.11.2009

Emski to nie beton to już żelbet

emski dołączył
13.12.2003

emski 18:01 | 04.11.2009

cokolwiek by to nie bylo to ma problemy z logicznym mysleniem ...nawpuszczal klonow i odprawia swoje gusla tutaj

emski dołączył
13.12.2003

emski 21:06 | 04.11.2009

Admin zyje i ma sie, moze nie doskonale, ale na pewno calkiem, calkiem dobrze-
wiesz admin, ..jakbym sobie wychodowal taki tabun klonow co kolo mnie chodza ..to tez bym czul sie bardzo dobrze ...to tak na marginesie :-))

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 22:39 | 04.11.2009

PRECZ Z KLONAMI !!!! CZY KIEDYŚ NADEJDZIE DZIEŃ BEZ KLONÓW???

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 22:52 | 05.11.2009

Witam ponownie

wbrem pozorom i temu, co pisza niektorzy z Uzytkownikow, czytamy na biezaco Wasze posty, ale chyba kazdy zdaje sobie sprawe z tego, ze nie mamy mozliwosci odnoszenia sie do kazdej z wypowiedzi na biezaco ... az strach pomyslec, co by sie tutaj dzialo ;-)

a oto nasze odpowiedzi na kolejne pytania

1. definicja kapusia wg jednej z uzytkowniczek-
jest z pewnoscia inna od naszego zalozenia zglaszania naduzyc, nie zachecamy nikogo do donosow, ale do sygnalizowania naduzyc, mysle, ze przecietny uzytkownk Globtrotera czuje ta "subtelna roznice" ...

2. blokowanie, banowanie uzytkownikow, ktorzy w jakis sposob naruszlyli reguly-
w przypadkach ciezszych przestepstw, typu klonowanie, nieumiarkowanie w nabijaniu punktow, czyli po prostu stosowanie w tym celu niedopuszczalnych sposobow, bedzie karane banem totalnym, natomiast w przypadku tzw. krzykaczy/krzykaczek planujemy ban 2 tygodniowy- akurat tyle czasu powinno wystarczyc, zeby taka osoba ochlonela z emocji i zatesknila za gromadka z Globtrotera ;-)

3. punktacja polaczona zawsze z komentarzem-
wg nas wprowadzenie takiego wymogu, czyli dajesz punkt, musisz dodac komentarz, moze spowodowac wzrost wymuszonych, nie wnoszacych nic komentarzy

4. ocenianie zdjec w opraciu o staz i wlasna srednia-
dobry pomysl ..., ale Globtroter nie ma na dzien dzisiejszy mozliwosci wprowadzania duzych zmian technologicznych, dlatego koncentrujemy sie na mniejszych zmianach, ktore nie wymagaja tak duzych ingerencji

pozdrawiamy i czekamy na cd

GlobAdmin

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 00:12 | 06.11.2009

witam
dzięki za reakcje:) ale fakt, nie jest satysfakcjonująca...
ad. 1 moderacja- powinna moim zdaniem przede wszystkim skupić się na osobach działających nie fair wobec społeczności tutejszej. Żartobliwe uwagi, powinny być traktowane adekwetnie do ich ciężaru, czyli na luzie, a nie kwitowane żółtymi kartkami...
wg mnie należy zauważać intencje nie tylko formę i to jest najważniejsze co powinien śledzić moderator…
poza tym moderator powinien się zająć weryfikowaniem zdjęć wrzucanych na portal: zdjęcia nie na temat, b. słabe czy przypadkowe typu "przez szybę autobusu" powinny być kwitowane zwróceniem uwagi przez Admina, lub wywaleniem z portalu, a nie że my musimy się "pocić" i wyjaśniać nowemu, ze takie zdjęcia to nie bardzo, bo ten tego... wg mnie uwagi, które często przekazuje Andrzej nowym powinny być gdzieś we wstępnym regulaminie, a ich nie ma: tj. przykładanie uwagi do jakości, tematyki prezentowanych zdjęć itp.
i odnośnie tego co często się pojawia- zdjęcia prywatne- dałabym wręcz obowiązek wrzucenia swoich zdjęć (np. 2-3, ale nie do oceny) na wejściu na portal, jako przedstawinia sie społeczności do której się przychodzi, takie nawiązanie do tego starego naszego mini konkursu "poznajmy się" , wg mnie globtroter nie powinien się wstydzić swojej twarzy i powinien byc otwarty na nowe znajomosci, wiec gdy gdzieś przybywa najpierw powinien się przedstawić. To też stanowiłoby pewnien problem dla potencjalnego klona.
A co do śledzenia IP, dlaczego osoby o tym samym IP istnieją na tym portalu? Dlaczego admin tego nie śledzi i nie weryfikuje?? Dlaczego Andrzej jest w tym biegły, a nie Admin??
Dlaczego w galerii wiszą zdjęcia kolejnego wcielenia marka i tereski…??:((
ad.2 ocenienie- moim zdaniem żaden postęp:((( wg mnie co najmniej 20 zdjęć, bo 5 czy 10 można wrzucić na jeden raz i dla nikogo nie jest problem znaleźć taką ich ilość, jak nie raz udowadniały nam klony, czy choćby ewe od której ten temat tym razem się zaczął- 10 zdjęć okolicznych krzaków, co prawda meksykańskich, ale co to w ogóle za zdjęcia??? to ma klasyfikować kogoś do wyrażania opinii o moich i innych zdjęciach?? Także 20 zdjęć i średnia z ocen co najmniej 3,8.
Ad.3- czy to znaczy, że jest teraz inna punktacja za oceny?? A może w ogóle ją znieść?

No i w sumie Admin się nie ustosunkował do mojego głównego wcześniejszego zarzutu- dlaczego osoby, które nie pozwalają na ocenianie swoich zdjęć, mogą oceniać innych???:(((
to tyle co mi się nasuwa po przeczytaniu odpowiedzi...
Pozdrawiam Marianna

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 00:56 | 06.11.2009

ps. bo 3 oceny powyżej 3, to jest naprawdę śmiesznie mała, nic nie znacząca zmiana, to nic nie zmieni... poważnie.... :(((

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 02:01 | 06.11.2009

ps. 2
i jeszcze a propos dzisiejszych nieporozumień z Foxem. kolejny raz wypływa podobny problem- kiedyś nasz ulubieniec Teddy, wcześniej Lapiska, a w międzyczasie inni mniej drażniący, zalewają portal dużą iloscią zdjęć na raz.
ponieważ wielu użytkowników to drażni, mam propozycje wniesienia jeszcze jednego ograniczenia:
10 zdjeć dziennie, ale np. nie więcej niż 40 lub 60 zdjeć maxymalnie miesięcznie, to też ograniczyłoby napływ zdjeć z jednego źródła, co moze być męczące dla odbiorców, i moze być też pewna grą na punkty.
nieskromnie dodam, ze uważam mój pomysł za świetny. pozdrawiam i liczę na szybką realizację:)

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 02:16 | 06.11.2009

ps.3.
- poza tym moim zdaniem powinno byc zastrzezenie w regualaminie, aby nie wystawiać zblizonych do siebie lub identycznych zdjęć, a jesli tak się zdaży to Admin- moderator powinien je usuwać - choćby takie jak na profilu ewe1977- jeśli dziewczyna wrzuciła 10 zdjęć tych samych krzaków, tylko z roznej perspektywy, i tym zdobyła prawo do oceniania nas, to Admin-moderator powinien na to ZAREAGOWAĆ i wywalić 9 z nich. niech się dziewczyna trochę napoci na prawo do wyrażania swojej opinii i psucia krwi innym.
to samo Agatap65- nowa, która wrzuciała nam zdjęcia z kwiaciarni- dlaczego te zdjecia nadal zaśmiecają globtroterską galerię?? dlaczego Admin na to nie reaguje, a żółte kartki za bezpośredniość ("w slużbie portalu" ;) lecą w minutę???:((
wg mnie Admin- jako moderator nie istnieje...:((((
ale mimo wszystko liczę na poprawę;) pozdrawiam

emski dołączył
13.12.2003

emski 02:55 | 06.11.2009

uffffff ale sie spocilam :-))) toco znaczy jak ide 12 km slot canyon i te sciany sa mnie wicej podobne tzn mam tylko dwa wyjscie i weiscie ? :-))))

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 03:04 | 06.11.2009

:))) nie dramatyzuj:) Twoje były dobrze przeselekcjonowane i nie podobne do siebie!!! Ale tego nie mozemy sobie niestety przypomniec, bo ostTnio za duzo sprzatales:((( i nie kwetionuj moich dobrych pomysłów. :))))

emski dołączył
13.12.2003

emski 03:59 | 06.11.2009

pomysly jak wiekszosc masz dobre ale niestety na tym sie konczy bo mamy do czynienia z BETONEM a co do moich jesiennych porzadkow wiekszosc tego co tu pokazalem jest na Pbase u mnie i w troche lepszej prezentacji :-))

usunięty/nieznany 07:34 | 06.11.2009

no marianna, well said... totalnie sie zgadzam z wszystkim co napisalas... co z tego jak pewnie to bez echa pozostanie i tak...

moje trzy grosze na temat zdjec jeszcze:

uwazam ze kazdy powinien wrzucic fotke ze soba - cos w stylu tego konkursu Poznajmy sie ktory mielismy kiedys, ale te fotki nie powinny byc w galerii ogolnej tylko osobistej... jest tam w tym momencie miejsce na jedno malusie zdjątko, ktorego bardzo i tak nie widac... gdyby moze to przerobic na takie zdjecie ktore mozna otworzyc w osobnym oknie i wieksze to rozwiazaloby pewnie problem ludzi ktorzy czasami po pierwszym zalogowaniu sie wrzucaja fotki ze soba, rodzina, psami i kotami...

wiec moje propozycje to: osobista galeria albo chociaz jedno wieksze zdjecie.

druga propozycja podlega podzialowi zdjec na te do galerii ogolnej i te do artykulow - powinien byc wybor przy dodawaniu zdjecia - czy jest to zdjecie ogolne czy do wlasnego artykulu, jak do wlasnego artykulu to byc moze istnieje rozwiazanie tego w postaci zalozenia osobistych folderow dla kazdego uzytkownika, w momencie pisania artykulu, i tam dodawanie fotek. potem link do juz gotowego artykulu moglby sie pojawiac na stronie glownej i gotowa juz prace mozna wtedy komentowac...

tyle ode mnie... mysle ze nie duzo zmian to wymaga z punktu widzenia kogos kto ta stronke prowadzi... nie wiecie jak sie za to zabrac moge wam podeslac maila do mojego brata, on wam to moze rozpisac.

nie wypowiadam sie na temat ocen bo jak dla mnie to poniekad ten temat jest juz zamkniety odkad jest funkcja fotek-nie-do-oceny...

buzia Admin i mam nadzieje pomyslisz nad tymi naszymi wypocinami troche... cmok

hightravel dołączył
24.03.2008

hightravel 15:12 | 08.11.2009

podpisuje sie pod postulatami PauliQi i Marianny nic dodac nic ujac :))) , ale i tak fajnie ze cos sie zmienia , mam nadzieje ze na lepsze :)) pozdrawiam

maurycy102 dołączył
31.10.2009

maurycy102 16:03 | 08.11.2009

CPD na Afrykę nie obowiązuje - przynajmniej praktycznie.
O ile wiem z wileu przeczytanych relacji opłaty graniczne załatwia sie prezentami , inczej po afrykańsko/polsku itp. Ten sposób zwiedzania rejonu jest praktykowany przez kajanów choc jeszcze b. rzadko. W relacjach jak dla mnie jest mało konkretów, przydatnych innym wyruszajacym w nieznane. Dlatego ruszyłem ten temat tutaj - na globtrotarze - podrózników bez biur podrózy. Nie byłem w "czarnej afryce" ale wydaje mi sie , że są sporo różnice miedzy wsch, zach i poł. Czy ktoś podróżował po Afryce zach. samochodem - własnym?

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 12:17 | 11.11.2009

maurycy chyba pomylił wątki, a admin niestety pominął:(((

usunięty/nieznany 15:29 | 11.11.2009

podobają mi się pomysły Marianny z pewnymi, mało istotnymi wyjątkami. Tak czy siak przydałby się moderator i to bez dwóch zdań. Z drugiej strony czasami trzeba tez i krzykaczy uspokoić ... bo patrząć z boku, obiektywnie to osoba nowa może się zrazić lub co najmniej zdziwić lawinie jak zobaczy wpisy na różne tematy pod swoimi zdjęciami. Jestem też za walką ze zdjęciami seryjnymi i nie na temat... kwiatki, grzybki, etc... (niezależnie kto je umieszcza) - śmieci na out. I to jest też zadanie dla moderatora i/lub admina.

emski dołączył
13.12.2003

emski 16:18 | 11.11.2009

i oczywiscie obok moderatora trzeba ustalic skald komitetu powitalnego dla swierzynek i to z podzialem na czesc damska i meska bo dziesiatki przelatuja tedy nie zauwazone dopiero jaks noga wystawiona zza skaly moze zatrzymac ten pociag :-) ale nie wiem czy noga niedzwiedzia 320 kosmata do tego moze zasluzyc na uwage komitetu powitalnego :-)))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 14:26 | 27.12.2009

A mi znudziło się już udawanie naiwnej dziewczynki i robienie z siebie ..:(( GDZIE JEST ADMINIE MODERATOR ????? A jak nie ma moderatora to sam reaguj na to co się dzieje na globie !! W stosunku do mnie umiałeś zareagować (do dziś nie wiem zaco i w którym miejscu popełniłam WYKROCZENIE ) To teraz możesz też bez mojego KAPOWANIA poszukać chamstwa ze str.pewnej osoby :(( A to ocenianie ADMINIE to psu na budę nawet się nie przydaje i jakoś nie widać abyś cokolwiek robił i wątpię abyś miał jakąkolwiek kontrolę nad tym co się dzieje :(((
QMOSZKA!!!!!

Majkabee dołączył
30.06.2009

Majkabee 15:55 | 27.12.2009

chcialabym sie w takim razie dowiedziec, czy jest moze jakis "ustny" limit wystawiania ocen? jesli otwieram fotke i mi sie podoba to oceniam, jesli nie, to nie.
GlobAdmin: "W zwiazku z naduzyciami zmieniamy i tutaj zasady- srodek ciezkosci w kryteriach nagradzania przesuwa sie na aktywnosc poszczegolnych uzytkownikow na forum, na komentarze." moja opinia: aktywnosc na fotrum nie wszystkich przeciez musi interesowac, a gadane czasami glupoty i dostawanie za nie jeszcze punktow, to jakas bzdura. jesli kilka osob pierze brudy na forum i dostaje za to punkty do otrzymania marchewki na finishu... jakos nie rozumiem... poza tym z tego portalu robi sie miejsce na znalezienie najlepszego fotografa, a nie ma tu juz przekazu o podrozach.

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 16:17 | 27.12.2009

Majka, czyli sugerujesz, ze nie należy oceniać zdjęć które się nie podobają? Czyli nie należy korzystać z pełnej skali ocen(już i tak nieliczni z niej korzystają) i ze nie należy komentować, a tym bardziej krytykować błędów itp.?
Nie rozumiem co masz na myśli pisząc ustny limit?
Nie wiem czemu przeszkadzają Ci 'glupoty' i nie jestem pewna co konkretnie masz na myśli, ale jeśli Ci przeszkadzają możesz je omijać podobnie jak te zdjęcia które Ci się nie podobają. Myśle ze konstruktywna krytyka może coś dodać każdemu z nas i pomoc robić lepsze zdjęcia. Oceny są po to by w rankingach łatwiej było znaleźć dobre pozycje.
Myśle, ze jest tu miejsce i dla podroznikow i dla fanów dobrej fotografii i dla ludzi lubiacych spotkania towarzyskie i pogawedki na luzie. Zapeniam Cie ze nie są to pogawedki dla marchewki. I maja służyć nawiązaniu normalnych ludzkich relacji, a nie tylko biernej wymianie informacji.

emski dołączył
13.12.2003

emski 16:05 | 27.12.2009

barboszka ja zakladam za Admin jest jeszcze na wakacjach bo tolrowanie tego gowniarza tutaj co wskoczyl ostatnio i jego zdjec to kpina ..ale czy to pierwsza kpina ktora tutaj przechodzi ?

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 16:27 | 27.12.2009

Majka bardzo chętnie przekażę Tobie swoje punkty ,oj troszkę nie tak to odbierasz :( Ale dobrze że zaczynasz i tutaj na forum się udzielać ,bardzo mnie to cieszy :) Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii i może się wypowiedzieć :))

Majkabee dołączył
30.06.2009

Majkabee 17:04 | 27.12.2009

Qmoszka, kazdy pracuje jak chce, takie panuje tu prawo widac, ze bez limitow, obrazanie na portalu jest na porzadku dziennym, tylko sledze forum i jak czasem czytam posty to slabo mi sie robi...ale dzieki za punkty, jak bede potrzebowala, to sie zglosze :)))

Majkabee dołączył
30.06.2009

Majkabee 17:22 | 27.12.2009

do Marianny
nic nie sugeruje, nie jestem adminem, zeby cos moc zmienic, a widac do tej pory z sugestii Globtrotterow nic sie nie sprawdza...nadal wielu niezadowolonych otwiera codziennie GT i cos zawsze nie pasuje, strasznie narzekajace towarzystwo i to mnie przeraza, podrozujemy, zwiedzamy, robimy fotki...wrzucmy fajne miejsca do GT z dobrym opisem, jesli ktos sie nim zainteresuje moze ocenic, dowiedziec sie o nim wiecej. jakbym miala nad kazda fotka spedzac tak wiele czasu na obrobce, to na nic wiecej bym go nie miala. A za blad uwaza sie tu nawet "kropki" w rogach fotek. nadal uwazam, ze bardziej chodzi o miejsce, owszm ladne ujecie rowniez, ale to kwestia gustu kazdego z nas. Marianno dokladnie tak robie; glupoty omijam i sprawa jasna, tym bardziej jesli sa to ostre wymiany zdan miedzy userami. Tzn, jest to portal dla osob szukajacych kompanow? dobrze rozumiem? ;) Swietnie, ze w komentarzach jest krytyka, ale na niej samej swiat nie powinien sie konczyc, prawda? sugestia oceny z komentarzem bardzo mi sie podoba. tylko, czy userzy sie z tego wywiaza? jest tu wiele niejasnosci do ustalenia, ale nikt z nas userow nie jest w stanie tego zmienic, pozdro

tkos dołączył
29.11.2009

tkos 18:05 | 27.12.2009

Jestem na Globie od niecałego miesiąca i muszę przyznać, że rejestrując sie tutaj miałem inne wyobrażenie o tym do czego ten portal ma służyć. Ja od samego początku traktowałem to miejsce może podobnie do Majkibee, przede wszystkim jako miejsce wymiany doświadczeń z podróży i pokazania fotorelacji, dlatego napisałem kilka artykułów i wstawiłem zdjęcia z moich niektórych wypraw. Zebrało się tego trochę, to prawda, ale liczyłem, że kogoś oprócz mnie może to też zainteresować. Może niepotrzebnie zacząłem wdawać się w jałowe dyskusje na temat jakości zdjęć z osobami, które jak się okazało same nie mają nic ciekawego do zaprezentowania w tej kwestii oraz odpierałem personalne ataki i działania "odwetowe" zgdonie z zasadą, że nie można sobie na to pozwolić. Po tych 3 tygodniach przestałem się emocjonować tym kto i jak ocenia moje fotki, jakie ma intencje i po co to robi. To nie moja rola, by komuś udowadniać, że mając problemy ze sobą szuka miejsc i sposobów na odreagowanie. Szkoda tylko, że ważniejsze na tym portalu stało sie nie dzielenie wspólnych pasji tylko jak komuś przywalić. Takie swoiste otrzęsiny. Ja to przeszedłem, choć straszono mnie, jedni żartem inni na całkiem poważnie z użyciem obraźliwych wulgaryzmów, że to dopiero początek. Być może, ale nie sądzę, bym dał się po raz kolejny sprowokować. Przestanę też chyba bawić się w ocenianie zdjęć, bo gdy dzisiaj zobaczyłem na portalu jaki meksyk zrobiła z fotkami niejaka ewe, to pokazuje, że w wyniku takich działań rankingi ocen to czysta fikcja. Inną sprawą jest dostawanie punktów za komentarze, co wg mnie jest jakąś pomyłką i tu wręcz wprowadziłbym max 3 komenty pod jednym foto dla jednej osoby, by to nie było miejsce na gadu-gadu. Za ocenianie czyichś zdjęć nie dawałbym żadnych punktów. Admin powinien czuwać i blokować konta uzytkownikom, którzy wykorzystują portal do innych celów niż on został stworzony. Sugeruję też, by tzw. "starzy" userzy opracowali jakiś kodeks etyczny portalu, by wiadomo było co wypada, a co nie. By można było tam znaleźć sugestie, ostrzeżenia i inne cenne uwagi dla początkujących userów, oszczędzając im takich emocji jakich np. ja musiałem doświadczać. Mnie się niektórym nie udało stąd wykurzyć, ale co będzie z mniej odpornymi? Szkoda, może część z nich miałaby naprawdę coś ciekawego do zaoferowania innym, gdyby dać im szansę?Pozdrawiam wszystkich Globtroterów dobrej woli :)))

emski dołączył
13.12.2003

emski 18:50 | 27.12.2009

matko boska !!! jutro juz 28my !!! :-))))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 19:07 | 27.12.2009

Emski !! Nie pękaj !! Damy radę :))))) No chyba że polegniemy w boju :( :))))))))))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:10 | 27.12.2009

Ja nie wiem czy mi się zdaje ,czy to jest normą tutaj? Jak jakiś wątek do ADMINA ,to zawsze jakoś tak szybko jest zasypywany :( Może mi się tylko wydaje ? :)) Ciekawe ile trzeba będzie czekać na reakcję ?????

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:37 | 28.12.2009

A ja jak natrętna osa będę te watki odświeżać ,odświeżać ...:)) Ciekawa jestem ile czasu upłynie zanim nasz przewielebny admin da odp. Ja mam czas i jestem niespotykanie spokojna :)) No chyba że mnie ktoś ciśnienie podniesie :))) Doszłam do wniosku ze jednak to jest zasypywanie ! :)))

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl