/ / > drogi adminie-zlikwiduj te przeklete reklamy > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

drogi adminie-zlikwiduj te przeklete reklamy

kategoria uwagi do forum i serwisu

fireman dołączył
17.10.2009

fireman 22:44 | 16.12.2010

nie pamietam ile,ale okolo roku temu ten sam problem denerwowal wszystkich globtroterow-non stop pojawiajace sie natretne reklamy,ktore wyskakiwaly i psuly nerwy wszystkim,przesuwaly ekran i nie chcialy sie grzecznie wylaczac,mam tego dziadostwa dosc-DROGI ADMINIE!!!!!!!WYLACZ TO PRZEKLETE GOWNO BO MNIE KREW ZALEWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gusika dołączył
22.12.2006

gusika 11:29 | 17.12.2010

przylaczam, sie. sa wyjatkowo irytujace kiedy wyskakuja na monitorze i nie mozna ich usunac.

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 23:31 | 18.12.2010

Witam

Fireman, proszę o informację, o jaką konkretnie reklamę chodzi. Przy kilkudziesięciu kampaniach miesięcznie (których przecież sami nie "puszczamy") nie jesteśmy w stanie zauważyć każdej irytującej użytkowników reklamy.
Poza tym, regulamin obowiązuje wszystkich nawet w sytuacji, gdy, jak to określiłeś, "krew mnie zalewa". Proszę w takiej sytuacji napisać na priva, wszelkie wulgaryzmy są naprawdę zbędne.

Pozdrawiam i czekam na informację.
GlobAdmin

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 14:00 | 18.11.2011

uhm, nie widzę poprzedniego postu typu co lepsze podroznik56 czy te reklamy, ale chciałbym wrócić do tematu. Ostatnio zaobserwowałem spadek ludzi przeglądających zdjęcia, komentujących itp. wydaję mi się, że to sprawka tych reklam, mówię o reklamach, które wymuszają ich zamknięcie, nie mam nic przeciwko reklamom, które sa w treści strony, natomiast mnie osobiście już męczy albo czekanie, az mi się załaduje reklama na pełny ekran, albo zamin wyjedzie z dołu ekranu inna. Osobiście jak już pisałem i tak jak to funkcjonuje na innych forach, jestem gotowy zapłacić jakiś abonament na potrzeby funkcjonowania forum / strony ale bez reklam, które blokują mi funkcjonowanie na forum.

tkos dołączył
29.11.2009

tkos 15:53 | 18.11.2011

wystarczy zainstalować dodatek Adblock i po problemie ;)

manni dołączył
24.06.2011

manni 16:12 | 18.11.2011

za sprawą tkosa zainstalowałem już adblocka i teraz nie mam żadnych reklam. Dotychczas jednak nie wiedziałem co to adblock, bowiem nigdy wcześniej nie spotkałem się z reklamą tak natrętnie nachalną. Pojawiająca się co kilkanaście sekund reklama rzeczywiście mocno podnosi ciśnienie krwi i skłania do działań:
1. natychmiast opuścić stronę i nigdy więcej tu nie zaglądać, albo
2. zainstalować adblocka i nie oglądać już więcej żadnych reklam.
Jeśli taki był zamiar administratora, to pogratulować pomysłowości. Obawiam się, że liczba użytkowników stosująca się do punktu pierwszego może być większa niż tych co stosują wariant drugi.

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 18:27 | 18.11.2011

nie jestem przeciwko reklamom, tylko formie w jakiej tutaj występują, te które są normalnie jak ta poniżej czy z boku czy u góry ok, nie ma problemu, ale nie za każdym razem, gdy odświeżam stronę

ewa587 dołączył
23.09.2010

ewa587 14:04 | 21.11.2011

Zgadzam się z tym,gdy pomyślę o tych wyskakujących reklamach,to przechodzi mi ochota wchodzenia na tą stronę,pozdrawiam wszystkich cierpliwych.

fruchu dołączył
04.07.2008

fruchu 20:24 | 21.11.2011

Dlatego ja tu zagladam teraz raz na tydzien ;-) Co do Adblocka to nie na kazdym kompie z ktorego korzystam mam mozliwosc instalacji, wiec to raczej nie jest wyjscie dla mnie.

arnie dołączył
04.11.2007

arnie 21:47 | 22.11.2011

Ja też mam dosyć tego,zaglądam już o wiele wiele rzadziej,nie widziałem jeszcze portalu z takimi natręctwami

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 10:40 | 23.11.2011

czy wyskakujące reklamy zniknęły ? czy mi firefox szwankuje ?

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 14:28 | 23.11.2011

Witam

Tak Jadu masz rację.
Podjęliśmy 2 decyzje w sprawie reklam.
1) Likwidacja "ciężkich reklam" w miejscach dodawania treści przez użytkowników: zdjęcia, artykuły, forum i konto klienta! Ta zmiana na pewno będzie utrzymana dla wygody korzystania z serwisu i wymiany materiałów, wiedzy i treści pomiędzy Wami

2) Zmiana numer 2. Wstrzymanie emisji reklam Layerowych (przez firmę zarządzającą reklamami). Tutaj dajemy sobie czas 1-2 miesiące. Mamy nadzieję, że pomimo tego kroku utrzymamy wpływy z reklam na przyzwoitym poziomie, który pozwoli dalej funkcjonować serwisowi. Wbrew pozorom są to niestety niewielkie kwoty w porównaniu np do gazet. Pozwalają one jedynie na utrzymanie serwisu i bardzo minimalny rozwój.

pozdrawiam

GlobAdmin

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 15:43 | 23.11.2011

SUPER :)
ale tak jak pisałem wcześniej osobiście nie jestem przeciwko reklamom, ale przeciwko ich prezentacji w uciążliwej formie. Sam mam swoja stronę i kończę tworzenie drugiej i wiem, że koszta serwerów jak i utrzymanie strony kosztuje. a są możliwości, że strona przynajmniej na siebie może zarobić. Dlatego (również jak pisałem) powinien powstać jakiś nie wiem, status sponsora, w sensie wolnych datków, można na przykład dodać po przez paypal aplikacje DONATE i na przykład takim sponsorom nie wiem udostępnić o 3 większą ilość zdjęć, albo wyróżnik nicka innym kolorem..... wymyślam teraz, ale chyba czujecie o co chodzi :) np na portalu onephoto kropka net sponsor jest wyróżniony gwiazdką przy nicku i tyle :) .... żeby od razu nie było nie piszę, że chcę tych udogodnień dla siebie :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl