Forum dyskusyjne
fireman 22:44 | 16.12.2010
nie pamietam ile,ale okolo roku temu ten sam problem denerwowal wszystkich globtroterow-non stop pojawiajace sie natretne reklamy,ktore wyskakiwaly i psuly nerwy wszystkim,przesuwaly ekran i nie chcialy sie grzecznie wylaczac,mam tego dziadostwa dosc-DROGI ADMINIE!!!!!!!WYLACZ TO PRZEKLETE GOWNO BO MNIE KREW ZALEWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gusika 11:29 | 17.12.2010
przylaczam, sie. sa wyjatkowo irytujace kiedy wyskakuja na monitorze i nie mozna ich usunac.
GlobAdmin 23:31 | 18.12.2010
WitamFireman, proszę o informację, o jaką konkretnie reklamę chodzi. Przy kilkudziesięciu kampaniach miesięcznie (których przecież sami nie "puszczamy") nie jesteśmy w stanie zauważyć każdej irytującej użytkowników reklamy.
Poza tym, regulamin obowiązuje wszystkich nawet w sytuacji, gdy, jak to określiłeś, "krew mnie zalewa". Proszę w takiej sytuacji napisać na priva, wszelkie wulgaryzmy są naprawdę zbędne.
Pozdrawiam i czekam na informację.
GlobAdmin
Jadu 14:00 | 18.11.2011
uhm, nie widzę poprzedniego postu typu co lepsze podroznik56 czy te reklamy, ale chciałbym wrócić do tematu. Ostatnio zaobserwowałem spadek ludzi przeglądających zdjęcia, komentujących itp. wydaję mi się, że to sprawka tych reklam, mówię o reklamach, które wymuszają ich zamknięcie, nie mam nic przeciwko reklamom, które sa w treści strony, natomiast mnie osobiście już męczy albo czekanie, az mi się załaduje reklama na pełny ekran, albo zamin wyjedzie z dołu ekranu inna. Osobiście jak już pisałem i tak jak to funkcjonuje na innych forach, jestem gotowy zapłacić jakiś abonament na potrzeby funkcjonowania forum / strony ale bez reklam, które blokują mi funkcjonowanie na forum.
tkos 15:53 | 18.11.2011
wystarczy zainstalować dodatek Adblock i po problemie ;)
manni 16:12 | 18.11.2011
za sprawą tkosa zainstalowałem już adblocka i teraz nie mam żadnych reklam. Dotychczas jednak nie wiedziałem co to adblock, bowiem nigdy wcześniej nie spotkałem się z reklamą tak natrętnie nachalną. Pojawiająca się co kilkanaście sekund reklama rzeczywiście mocno podnosi ciśnienie krwi i skłania do działań:1. natychmiast opuścić stronę i nigdy więcej tu nie zaglądać, albo
2. zainstalować adblocka i nie oglądać już więcej żadnych reklam.
Jeśli taki był zamiar administratora, to pogratulować pomysłowości. Obawiam się, że liczba użytkowników stosująca się do punktu pierwszego może być większa niż tych co stosują wariant drugi.
Jadu 18:27 | 18.11.2011
nie jestem przeciwko reklamom, tylko formie w jakiej tutaj występują, te które są normalnie jak ta poniżej czy z boku czy u góry ok, nie ma problemu, ale nie za każdym razem, gdy odświeżam stronę
ewa587 14:04 | 21.11.2011
Zgadzam się z tym,gdy pomyślę o tych wyskakujących reklamach,to przechodzi mi ochota wchodzenia na tą stronę,pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
fruchu 20:24 | 21.11.2011
Dlatego ja tu zagladam teraz raz na tydzien ;-) Co do Adblocka to nie na kazdym kompie z ktorego korzystam mam mozliwosc instalacji, wiec to raczej nie jest wyjscie dla mnie.
arnie 21:47 | 22.11.2011
Ja też mam dosyć tego,zaglądam już o wiele wiele rzadziej,nie widziałem jeszcze portalu z takimi natręctwami
Jadu 10:40 | 23.11.2011
czy wyskakujące reklamy zniknęły ? czy mi firefox szwankuje ?
GlobAdmin 14:28 | 23.11.2011
WitamTak Jadu masz rację.
Podjęliśmy 2 decyzje w sprawie reklam.
1) Likwidacja "ciężkich reklam" w miejscach dodawania treści przez użytkowników: zdjęcia, artykuły, forum i konto klienta! Ta zmiana na pewno będzie utrzymana dla wygody korzystania z serwisu i wymiany materiałów, wiedzy i treści pomiędzy Wami
2) Zmiana numer 2. Wstrzymanie emisji reklam Layerowych (przez firmę zarządzającą reklamami). Tutaj dajemy sobie czas 1-2 miesiące. Mamy nadzieję, że pomimo tego kroku utrzymamy wpływy z reklam na przyzwoitym poziomie, który pozwoli dalej funkcjonować serwisowi. Wbrew pozorom są to niestety niewielkie kwoty w porównaniu np do gazet. Pozwalają one jedynie na utrzymanie serwisu i bardzo minimalny rozwój.
pozdrawiam
GlobAdmin
Jadu 15:43 | 23.11.2011
SUPER :)ale tak jak pisałem wcześniej osobiście nie jestem przeciwko reklamom, ale przeciwko ich prezentacji w uciążliwej formie. Sam mam swoja stronę i kończę tworzenie drugiej i wiem, że koszta serwerów jak i utrzymanie strony kosztuje. a są możliwości, że strona przynajmniej na siebie może zarobić. Dlatego (również jak pisałem) powinien powstać jakiś nie wiem, status sponsora, w sensie wolnych datków, można na przykład dodać po przez paypal aplikacje DONATE i na przykład takim sponsorom nie wiem udostępnić o 3 większą ilość zdjęć, albo wyróżnik nicka innym kolorem..... wymyślam teraz, ale chyba czujecie o co chodzi :) np na portalu onephoto kropka net sponsor jest wyróżniony gwiazdką przy nicku i tyle :) .... żeby od razu nie było nie piszę, że chcę tych udogodnień dla siebie :)