Forum dyskusyjne
GlobAdmin 21:59 | 28.02.2016
Witajcie,Małe remanenty w Globie ;-) Wykorzystując pojawiające się możliwości oraz to, że ponad 25% z Was korzysta z serwisu mobilnie, postanowiliśmy pójść z duchem czasu.
Oddajemy więc w Wasze ręce odmienionego Globtrotera. Dostosowaliśmy większość funkcji i działów do możliwości oglądania serwisu na wielu urządzeniach (tablety, smartfony).
Jednak nie tylko taki cel nam przyświecał. Chcieliśmy, aby Globtroter stał sie bardziej czytelny, uporządkowany przyjazny.
Mocno popracowaliśmy szczególnie nad zdjęciami. Jak zauważycie, są większe zarówno na liście, jak i na karcie zdjęcia. Poprawiliśmy także działy chętnie odwiedzane, ale z bardzo starymi rozwiązaniami, jak ogłoszenia oraz oczywiście Wasze konta. Jest tam teraz naprawdę przyjaźnie :-)
To nie nasze ostatnie słowo. Klikajcie i informujcie nas, jeśli napotkacie coś nieprzewidzianego lub działającego inaczej niż powinno.
pozdrawiam
GlobAdmin
loo 22:07 | 28.02.2016
OMG :). Myślałem, że pomyliłem adresy :). Na pierwszy rzut oka wygląda duuużo lepiej, ale trudno dziwić się, skoro starego Globa chyba jeszcze z kasety na Atari 65XE wgrywaliście ;).
[konto usunięte] 22:49 | 28.02.2016
Pytanie komputerowego ignoranta - w każdej kategorii dotyczącej zdjęć otwiera się pierwszych 50-siąt. Co z resztą? Jak do nich dotrzeć, skoro nie ma "paska z kolejnymi stronami"?
[konto usunięte] 22:55 | 28.02.2016
W "GlobRanku-u" cofneliście się do października 2015.
GlobAdmin 22:56 | 28.02.2016
tak, przy okazji odkryliśmy jak cofnąć czas ;-)jutro błąd zostanie poprawiony
GlobAdmin 22:58 | 28.02.2016
Colmar, na samym dole znajdziesz pasek z kolejnymi stronami.
GlobAdmin 22:35 | 29.02.2016
Colmar, błąd stronicowania został poprawiony.Dzięki za wyłapanie błędu.
GA>
loo 23:09 | 28.02.2016
No dobrze. Mój przedwczesny entuzjazm zgasł po tym jak okazało się, że zmiany dotyczą jedynie kosmetyki w CSS. Błędy czy sugestie zmian, które od co najmniej 2 lat starałem się kilkukrotnie przedstawiać i zgłaszać wiszą wciąż w powietrzu.
loo 23:21 | 28.02.2016
Ja podobnie jak Colmar chyba również nie widzę go. Przykład: http://www.globtroter.pl/globbaza/index.phtml?typ=0&kraj=403&data_dodania=dowolna&sort=najnowsze&submit_akcja=Szukaj&galeria=0&konkurs=&slowo=&autor=0. W bazie znajduje ponad 350 zdjęć, a możliwości przejścia do kolejnych stron z wynikami brak.
[konto usunięte] 23:15 | 28.02.2016
Przykro mi, ale go nie ma.
loo 23:23 | 28.02.2016
Kolejna rzecz. Odpowiadam na post na forum. Odpowiedź pojawia się "gdzieś", a nie bezpośrednio pod komentowanym postem.
tearose 23:32 | 28.02.2016
Zdjęcia pionowe bardzo straciły na jakości!:( Dlaczego?
GlobAdmin 08:53 | 29.02.2016
rzeczywiście u części osób nie widać go, prosimy o cierpliwość, poprawimy
GlobAdmin 06:24 | 29.02.2016
Loo, jak się domyślasz, mamy także ograniczenia technologiczne, finansowe, nie wszystkie propozycje jesteśmy w stanie wdrożyć, konieczne jest ustalenie priorytetów i realizowanie krok po kroku zaplanowanych zmian.
[konto usunięte] 23:34 | 28.02.2016
Artykuły - przy wyborze "pokaż wszystkie" najstarszy jest z 24.09.2012
loo 14:14 | 29.02.2016
>Loo, jak się domyślasz, mamy także ograniczenia technologiczne, finansowe, nie>wszystkie propozycje jesteśmy w stanie wdrożyć, konieczne jest ustalenie priorytetów
>i realizowanie krok po kroku zaplanowanych zmian.
Proponowałem kiedyś pomoc, nie otrzymałem ani odpowiedzi "tak, chętnie", ani "nie jesteś nam potrzebny". Korzystacie z usług firmy programistycznej czy sami zajmujecie się tworzeniem strony? Jeżeli wariant B, to ograniczeniem jest czas, a nie finanse czy technologia. Dwa lata, a może i dłużej, bo pewnie nie jestem jedyną osobą informującą o niedociągnięciach, to chyba sporo?
GlobAdmin 06:21 | 29.02.2016
Dziękujemy za uwagi, siadamy dzisiaj do poprawiania błędów, które pojawiły się w trakcie.
[konto usunięte] 12:39 | 29.02.2016
Zdjęcia w formacie prostokątnym o orientacji pionowej są kompletnie mydlane. Rozumiem, że to jest wyjście naprzeciw "tworzącym uniwersalną platformę wymiany poglądów" w sekcji "Zdjęcia" :-)))A poważnie, tj nie do przyjęcia. Oczywiście dla mnie :-)
GlobAdmin 12:55 | 29.02.2016
Colmar, spróbuj odświeżyć Ctrl+F5 i daj znać czy nadal widzisz rozmyte zdjęcia, jeśli tak, to podeślij proszę link do tego konkretnego zdjęcia.Może być problem ze "starymi" zdjęciami, które kiedyś były dodawane na serwis w małym rozmiarze.
[konto usunięte] 13:22 | 29.02.2016
Nic jescze nie piłem oprócz kawy, a widzę mydło niezależnie od daty dodania. Kilka pierwszych z brzegu - wszystkie "świeże":http://www.globtroter.pl/zdjecia/219808,rosja,sliudianka,sliudanka,trendy,,,.html
http://www.globtroter.pl/zdjecia/219790,etiopia,dolina,omo,okolice,jinki,mlody,mezczyzna,z,plemienia,mursi,,,.html
http://www.globtroter.pl/zdjecia/218498,maroko,meknes,kazba,w,meknes,w,uliczkach,kazby.html
Problem dotyczy wszystkich "pionowych prostokątów" - sprawdziłem losowo około 200-u. Starych (ale nie starszych niż 2-3 letnie) i nowych. Zdjęcia w "kwadracie" i "prostokącie poziomym" - wyglada, że są w porządku.
tearose 14:20 | 29.02.2016
>Żeby wszystko było jasne - kliknięcie w "piony" w celu "powiększenia" daje dokładnie>odwrotny efekt. Fota zostaje pomniejszona, ale wraca jej ostrość
Colmar, widzisz dokładnie to, co ja. Już myślałam, że jestem odosobniona! Wczoraj z niedowierzaniem spoglądałam na swoje "piony"... Miniaturki też niby większe, ale jakoś zniechęcają, a nie zachęcają do obejrzenia fotki w większym formacie:(
[konto usunięte] 13:29 | 29.02.2016
Żeby wszystko było jasne - kliknięcie w "piony" w celu "powiększenia" daje dokładnie odwrotny efekt. Fota zostaje pomniejszona, ale wraca jej ostrość.
[konto usunięte] 14:26 | 29.02.2016
Tearose, też piłaś kawę?Problem jest szerszy. Z przykrością zmieniam zeznania - niektóre "poziomy" też dostały w d..ę. Kwestia proporcji boków?
tearose 14:34 | 29.02.2016
Wyłącznie kawę i herbatę, chociaż po obejrzeniu własnych zdjęć w nowej odsłonie zdecydowanie przydałoby się coś mocniejszego;) Załamka!!
[konto usunięte] 14:54 | 29.02.2016
Aj tam załamka. Myślę, że wiekszości i tak to nie przeszkadza :-)))
GlobAdmin 14:55 | 29.02.2016
Dzięki za zaangażowanie i zgłaszanie problemów, pracujemy nad tym ...
[konto usunięte] 15:12 | 29.02.2016
Czy to Agnieszko sarkazm? Czy oczekiwaliście tylko zachwytów? Bo ja tego, naprawdę, nie muszę robić ...
[konto usuniete] 16:05 | 29.02.2016
Piłam zdaje się tę samą kawę :( mam wrażenie, że w mydlarnię zwiedzam.
GlobAdmin 19:19 | 29.02.2016
Colmar, nie było w tym ani sarkazmu, ani nie było też z naszej strony oczekiwania zachwytów, po prostu doceniamy, że macie czas i ochotę napisać jakie wyłapaliscie błędy ... Jest to pomocne.
GlobAdmin 19:39 | 29.02.2016
u części osób nie ma tego problemu, spróbujcie proszę odświeżyć stronę przy pomocy CTRL i F5, do końca tygodnia zbieramy błędy i pracujemy nad poprawkami
mayer 21:59 | 29.02.2016
>u części osób nie ma tego problemu, (...)Przepraszam a jaka to część ? Przeczytałem wszystkie komentarze i nie natrafiłem na nikogo kto by mgły nie miał przed oczami.
[konto usuniete] 22:25 | 29.02.2016
właśnie wrzuciłam testowe zdjęcie - porażka :(
mayer 22:34 | 29.02.2016
Jestem teraz na urządzeniu mobilnym. Przeglądanie wątków graniczy z cudem. Jedynie początkowe wpisy daje się przeczytać. Im dalej wpisy idą w lewą stronę i je ucina.
GlobAdmin 22:33 | 29.02.2016
Witam,Tak widzimy ten problem. Będzie poprawiony.
Co do innych zdjęć pamiętajcie, ze Glob ma niemal 15 lat i wielkość zdjęć kilka razy się zmieniała. Za każdym razem musi być ona dostosowana do nowej wielkości, na czym tracą te pierwsze zdjęcia, które były najmniejsze.
pozdrawiam
GlobAdmin
[konto usunięte] 23:02 | 29.02.2016
Powtórzę jeszcze raz - sprawdziłem zdjęcia nie starsze niż z poł. 2013. Podałem 3 linki do zdjęć sprzed kilku dni, jedno jest DZISIEJSZE.
toronegro 23:00 | 29.02.2016
Jestem za zmianami, ale na lepsze.Dla mnie strona główna to porażka.Jakość zdjęć nie zachęca do dalszego oglądania.
[konto usunięte] 23:16 | 29.02.2016
Faktycznie, na urządzeniach mobilnych "przecieram oczy ze zdumienia" :-)))To nie porażka. To klęska.
GlobAdmin 06:48 | 01.03.2016
Witam,Już poprawiliśmy:
1. Użyliśmy większego rozmiary zdjęcia na karcie zdjęcia, zamiast je rozciągać. Jest lepiej
2. Stronicowanie zdjęć zostało poprawione, można przełączać na kolejne strony.
Jest jeszcze kilka miejsc z kompresja do poprawy. Np zdjęcia użytkowników w niektórych miejscach. Będze to zmieniane.
pozdrawiam
GlobAdmin
nitkaska 13:46 | 01.03.2016
>Jestem za zmianami, ale na lepsze.Dla mnie strona główna to porażka.Jakość zdjęć nie>zachęca do dalszego oglądania.
Słowo w słowo prawda :(
Niestety znikła tez możliwość wyboru zdjęć "ŚWIAT BEZ POLSKI"
loo 09:50 | 01.03.2016
"(...) wielkość zdjęć kilka razy się zmieniała. Za każdym razem musi być ona dostosowana do nowej wielkości, na czym tracą te pierwsze zdjęcia, które były najmniejsze."Dlaczego nie zrobicie więc skryptu tak, żeby zdjęcia jedynie zmniejszał w przypadku zbyt dużych, a mniejsze zachowywał w oryginalnej rozdzielczości?! Ewentualnie wprowadźcie oddolny limit rozmiaru...
loo 10:16 | 01.03.2016
Ciekawy jestem, czy każdy użytkownik ma obecnie możliwość kasowania postów (WSZYSTKICH) na forum, czy tylko ja dostałem ciekawszą sesję :D.
[konto usunięte] 10:52 | 01.03.2016
W tym momencie już nie. Ale była. I to dość długo.
[konto usunięte] 13:36 | 01.03.2016
Czy "Nowy Glob" nie jest w stanie poradzić sobie z Agatą Jasińską? Działalność tej osoby, która nawet nie zmienia nick'u, kompromituje was.
[konto usunięte] 13:43 | 01.03.2016
W komentarzach pod fotkami przy użyciu cudzysłowu znowu wskakuje ukośnik.
fotodrab 13:55 | 01.03.2016
To fajnie, ze usuneliscie ten koszmar - brak prawego klika. Nie bylo nawet jak spradzic fot, czy przypadkowo nie podwedzone, albo wstawic jakiegos linka itp, itd. Miss A fajnie - ze cos robicie! Jedyny moj problem, to, ze chyba stalo sie mniej przejrzyscie. Miniaturki zdjec ulozone zbyt ciasno zdecydowanie umniejszyly latwosc ogarniecia calosci wzrokiem. No i jeszcze ta szfirowa ramka zdjecia po otworzeniu - taki mocny kolor, pomimo bardzo cienkiej ramki jednak estetycznym dodatkiem nie jest. Lepiej jest bez ramki, a jeszcze lepiej bez krzyzyka na bialym tle w prawym, gornym rogu foty.
GlobAdmin 20:16 | 01.03.2016
Ta ramka to błąd w CSS, poprawimy :-)Fajnie, jakbyś skonkretyzował w którym miejscu jest mniej przejrzyście.
GlobAdmin
loo 14:12 | 01.03.2016
Brakuje Wam grafiki z przyciskiem do zamknięcia podglądu zdjęcia (images/controls.png) zadeklarowanej w colorbox.css, sekcja cboxClose.
żeglarz 14:54 | 01.03.2016
Nie rozumiem jaki jest cel "rozciągnięcia" zarówno forum jak i ogłoszeń. Poprzednio otwierałem i od razu widziałem dużą ilość i mogłem szybko wybrać to które mnie zainteresowało, teraz muszę przewijać, przewijać, przewijać - to jest jakieś ułatwienie?Dla mnie bez sensu, z "duchem czasu" należy iść ale w dobrym kierunku.
Pozytywnie oceniam lepszy wygląd zdjęć.
Pozdrawiam Admina.
GlobAdmin 20:18 | 01.03.2016
Czy to "rozciągniecie" ma miejsce na stronie głównej? Czy w poszczególnych działach? Bo na stronie głównej po prostu dodaliśmy więcej wątków i ogłoszeń, aby w jednym miejscu łatwiej było je przeglądać.pozdrawiam
GlobAdmin
GlobAdmin 20:24 | 01.03.2016
Loo. Masz rację. Trzeba będzie rozdzielić starsze zdjęcia od nowych z innym rozmiarze. Prawdopodobnie, także powiększanie pionowych zdjęć wymaga zmiany. Czyli albo rezygnacji, bo zdjęcie na karcie jest duże, albo zrobienia furtki na jeszcze większe fotki. Tyle, ze mogą być zbyt duże na niektóre ekrany.pozdrawiam
GlobAdmin
bry 20:22 | 01.03.2016
Miniaturki są strasznie rozmyte. Na początku myślałam, że to w moim telefonie, a jednak widzę że na laptopie podobne efekty... Mam nadzieję, że to się zmieni, bo póki co to ciężko się przyzwyczaić to nowej szaty...
loo 21:58 | 01.03.2016
"Czyli albo rezygnacji, bo zdjęcie na karcie jest duże, albo zrobienia furtki na jeszcze większe fotki. Tyle, ze mogą być zbyt duże na niektóre ekrany."Na stronie z informacjami niech będzie jakiś sztywny rozmiar, obojętnie jaki, byle względnie czytelny. Może 800px na dłuższym boku dla przeglądarek stacjonarnych. Po kliknięciu niech otworzy się okienko ze zdjęciem dopasowanym do rozdzielczości klienta, ale nie większym niż oryginał. Większość skryptów "galerii internetowych" pozwala na to, więc można podpatrzeć albo wręcz zastosować coś open-source.
żeglarz 00:02 | 02.03.2016
>Czy to "rozciągniecie" ma miejsce na stronie głównej? Czy w poszczególnych działach?>Bo na stronie głównej po prostu dodaliśmy więcej wątków i ogłoszeń, aby w jednym
>miejscu łatwiej było je przeglądać.
>
>pozdrawiam
>
>GlobAdmin
"Rozciągnięcie" oznacza, że teraz klikam w ogłoszenia, i na stronie mieszczą się 2 więc aby przejrzeć 20 muszę przewijać i przewijać. Wcześniej miałem kilkanaście, mogłem przeczytać tytuły a jak mnie któreś zainteresowało przeczytać całe. Teraz przewijam, przewijam..... W forum jest lepiej wyświetla się kilka tematów ale i tak jest to mniej czytelne niż wcześniej, chociaż może ładniej wygląda? Tak jak ze wszystkimi nowymi towarami: coraz ładniej wyglądają a jakość coraz gorsza.
Dla mnie ogłoszenia i forum były do czytania a nie oglądania i tyle. Zdjęcia są do oglądania.
Pozdrawiam
[konto usuniete] 01:50 | 03.03.2016
No sorki, ostatnio nie mam czasu się tu udzielać, ale tak sobie otwierając dziś konto zupełnie zgłupiałam. Jak mam wpisać komentarz pod zdjęciem? Bo ta funkcja wywietrzała mi najwyraźniej sprzed nosa? Otwierają mi się wszystkie najnowsze komentarze dnia.
GlobAdmin 10:17 | 03.03.2016
Wchodząc na stronę z konkretnym zdjęciem klikasz na "dodaj komentarz". W razie problemów napisz na priv, podeślę Ci screen.pozdrawiam
tearose 11:28 | 03.03.2016
Godziny i dni mijają, a ja nie znajduję żadnych plusów nowej odsłony portalu. Napisy i obrazy wchodzą w oczy, niewiele mieści się na ekranie, a ręka boli od przewijania. Z przykrością patrzę na miniatury zdjęć. Moje zdjęcia nie są stare, a wyglądają fatalnie, szczególnie 49 ostatnich (wiele wśród nich ma 10-15 poleceń), ale także zdjęcia wodospadów, które zdobyły prawie 50 poleceń:http://www.globtroter.pl/zdjecia/136985,bosnia,i,harcegowina,niedaleko,granicy,z,chorwacja,okolice,miasteczka,ljubu%C5%A1ki,wodospady,kravica.html
http://www.globtroter.pl/zdjecia/142197,bosnia,i,harcegowina,niedaleko,granicy,z,chorwacja,okolice,miasteczka,ljubu%C5%A1ki,kravica,slapovi,na,rzece,trebizat.html
Spędziłam nad nimi wiele godzin starając się, by pokazana Chorwacja nic nie straciła na swoim uroku. Zawsze sprawdzam, jak wypada fotka po opublikowaniu. Nie wiem, czy to sprawa wagi, czy rozmiarów, ale wcześniej wyglądały dobrze również na miniaturkach. Gdy teraz patrzę na pomniejszone, brzydkie zdjęcia z moim "nickiem", to i czasu straconego żal i Chorwacji. Jestem zbulwersowana, ponieważ moją dewizą zawsze staranność była...
Chyba tego tak nie zostawicie?? Myślę, że to jest bardzo ważna sprawa nie tylko dla mnie, ale także dla innych userów.
[konto usunięte] 11:45 | 03.03.2016
Tearose, napiszę brutalnie. Jesteś ofiarą "dobrych zmian" :-)))Przecież nikt nie będzie indywidualnie poprawiał iluś tysięcy fotek. Admin wyraźnie zakomunikował, że zmiany idą w kierunku posiadaczy smarfonów, tabletów i innych elektronicznych śmieci. Ilość, ilość i ilość. I tyle.
Dla mnie symbolem tych "zmian" - tutaj będę nudny - będzie powracająca jak sraczka Agata Jasińska ze swoimi durnymi spamami.
GlobAdmin 12:10 | 03.03.2016
30% użytkowników Globa używa do jego oglądania smartphona lub tabletu. Nie możemy ignorować potrzeb tej grupy. Jednocześnie jest to tylko dostosowanie do tych urządzeń a serwis nadal jest tworzony dla komputerów z wyższymi rozdzielczościami.pozdrawiam
GlobAdmin
mayer 10:53 | 05.03.2016
Wychodzi na to, że trzeba usunąć wszystkie swoje fotki, skasować konto i zabrać się stąd. Glob otwiera się na nowych z tabletami i innymi - dobrze to nazwałeś - śmieciami -. wszystko co było dotychczas jest nieważne i nie ma znaczenia dla administratorów.DOBRA ZMIANA.
nitkaska 19:20 | 09.03.2016
>Tearose, napiszę brutalnie. Jesteś ofiarą "dobrych zmian" :-)))>Przecież nikt nie będzie indywidualnie poprawiał iluś tysięcy fotek. Admin wyraźnie
>zakomunikował, że zmiany idą w kierunku posiadaczy smarfonów, tabletów i innych
>elektronicznych śmieci. Ilość, ilość i ilość. I tyle.
>Dla mnie symbolem tych "zmian" - tutaj będę nudny - będzie powracająca jak sraczka
>Agata Jasińska ze swoimi durnymi spamami.
KOSZMAR!
ZNOWU JEST. Czy nie można tej Jasińskiej jakoś zablokować? Dziś mam komentarz pod swoim starym zdjęciem...
GlobAdmin 12:08 | 03.03.2016
Tearose,Długo rozważaliśmy rozmiar zdjęć. Na szali jest jakość i wydajność - szybkość ładowania się serwisu. Widać jednak, że kompresja jest zbyt duża.
Nie jest to proces nieodwracalny, ale jak pisze Colmar wymaga konwersji całej bazy co jest czasochłonne.
Bierzemy poważnie pod uwagę jednak ich inną jakość, ale musimy przeanalizować wydajność i zastosować być może inna technikę wyświetlania.
pozdrawiam
GlobAdmin
mayer 10:46 | 05.03.2016
a co z 70 procentami ? Oni są nieważni ?
tearose 13:30 | 03.03.2016
Dziękuję za odpowiedź i czekam wobec tego na pozytywne efekty zmian.
nitkaska 21:23 | 03.03.2016
Może to drobiazg, ale niedawno, jesienią, została wprowadzona możliwość wyboru zdjęć "ŚWIAT BEZ POLSKI". Wspomiałam kilka dni temu, że w nowej wersji możliwość ta znikła. Szkoda, ciągle myślę, że na stronie startowej zamiast jednej ikonki WSZYSTKIE, można by umieścić dwie ikonki: POLSKA i ŚWIAT.
[konto usunięte] 20:25 | 06.03.2016
Do Adminki - chciałbym dowiedzieć się co to jest:http://www.globtroter.pl/artykuly/3435,chiny,pobyt,w,pekinie,na,wize,72h.html
Na mój gust jest to kpina w żywe oczy, ale może nie nadążam za zmianami.
paweł.p 01:21 | 07.03.2016
Nie do końca rozumiem Adminko dlaczego w mojej galerii źle skonwertowały się tylko miniatury zdjęć dodanych w lutym tego roku - wszystkie wcześniejsze są OK!. Dziewięć ostatnio dodanych zdjęć ma miniatury kompletnie skopane - nic nie widać. Wczoraj na próbę wrzuciłem ponownie zdjęcia, których miniatury są skopane. Zdjęcia były w identycznej rozdzielczości jak wcześniej i nie było żadnych problemów z jakością miniatur, więc o co kaman?
[konto usuniete] 02:58 | 07.03.2016
A ja sobie zgłaszam plagiat. Nie chcę zakładać nowego wątku. Zgłaszam plagiat pani Bry:http://www.globtroter.pl/zdjecia/219959,francja,,,paryz,amerykanski,akcent,we,francji.html
Już wpisałam się pod jej zdjęciem z odpowiednią notką.
Nie ukrywam, że zostałam znieważona przez Bry bez zupełnego powodu. Jej zarzutem były plotki, które ktoś sieje na mój temat w tzw. kuluarach Globa (a - nieładnie). Niewiele mnie obchodzi taka fałszywie wystawiona opinia na podstawie czyichś pomówień, ale przedstawiony tu fakt jest faktem. I proszę o ustosunkowanie się do niego kogokolwiek. Pozdrawiam.
GlobAdmin 09:30 | 07.03.2016
Colmar, artykuł został usunięty.
[konto usuniete] 03:00 | 07.03.2016
I jeszcze tzw. oryginalne źródło:http://www.wirtualnyparyz.com/atrakcje-paryza/atrakcje-turystyczne/statua-wolnosci.html
szpak 19:11 | 09.03.2016
Witam, po zmianie grafiki forum zdjęcie profilu jest rozmyte, czy da się to jakoś naprawić.
dorotahare 20:04 | 09.03.2016
witam! chciałam dodać relacje z podróży, ale po wpisaniu całej treści dopiero zauważyłam, że nie widać przycisku dalej i utknęłam. Wydaje mi się ,że ten boczny pasek "Uzytkownicy" mi ten przycisk zasłania. czy nie można by go jakoś zwijać, zamykać? A może to inny problem? Proszę o sprawdzenie.Pozdrawiam.
GlobAdmin 20:31 | 09.03.2016
Witam,Tak, będziemy zmieniać wszystkie zdjęcia także tutaj, żeby dobrze wyglądały.
pozdrawiam
GlobAdmin
GlobAdmin 20:33 | 09.03.2016
Dorothae, czy możesz podać informacje, jaka przeglądarka (wersja) oraz rozdzielczość ekranu? Kilka artykułów zostało dodanych po uruchomieniu nowej wersji strony, więc problem musi występować tylko w niektórych sytuacjach. Możesz podesłać także zrzut ekranu, na globtroter[at]globtroter.plTo nam pomoże namierzyć problem łatwiej.
pozdrawiam
GlobAdmin
dorotahare 20:59 | 09.03.2016
Przeglądarka Mozilla Firefox wersja: 44.0.2 (Linux Mint)Rozdzielczość 1024*768
nitkaska 22:01 | 10.03.2016
nie mogę zamieścić komentarzy..
[konto usunięte] 22:09 | 10.03.2016
A ja mogę, hehehe :-)))
GlobAdmin 07:02 | 11.03.2016
Nitkasko Prośba o większe konkrety, bo wiele komentarzy jest dodawanych codziennie.1. Nie widać przycisku
2. Nie działa przycisk (nie klika sie)
3. Przycisk się kilka ale akcja się nie wykonuje
4. Inne ?
GlobAdmin
nitkaska 10:32 | 11.03.2016
Fakt, pospieszyłam się. .. Po kliknięciu w dodawanie komentarzy znikła strona globalnej, a pojawiał się komunikat o braku dostępu do strony. W przypadku innego zdjęcia pod którym chciałam dodać komentarz strona globalnej znikała całkiem. Dziś jest już ok
GlobAdmin 21:36 | 20.03.2016
Witam,Miniatury zdjęć na liście i w innych miejscach zostały przekonwertowane na większe. Przyniosło to zamierzony efekt w postaci zwiększenia ich jakości. Nowo dodawane zdjęcia także są lepszej jakości. Następne do zmiany będą zdjęcia profilowe.
pozdrawiam
GlobAdmin
nitkaska 10:34 | 11.03.2016
Znowu błąd przez słownik tableta :( Znikła strona globa oczywiście ie a nie globalnej. ..
[konto usunięte] 10:40 | 11.03.2016
Zgadza się, ale trwało to może z 10 minut.
Antoni 23:54 | 31.03.2016
Przez dwie godziny usiłowałem dodać artykuł, niestety po wstawieniu tekstu nie mogłem przejść dalej. Zatem musi obejść się bez tekstów tym razem :( Pozdrawiam - Antoni
GlobAdmin 09:17 | 01.04.2016
Antoni, daj proszę znać na priv jaki komunikat wyświetlała się. Do tej pory nikt nie zgłaszał problemów, dodawanych jest sporo artykułów, potrzebujemy więc dokładniejszych informacji na priv, aby wyjaśnić problem.pozdrawiam!
paweł.p 14:38 | 15.05.2016
I co słychać Adminko ze zmianą funkcjonalności modułu dodawania artykułów.Przypomnę, że chodzi o edycję artykułów i tworzenie galerii na potrzeby relacji bez konieczność wcześniejszej publikacji zdjęć - tak jak w przypadku zdjęcia profilowego.
Robicie coś? Jak rozmawialiśmy o tym w listopadzie zeszłego roku, to odniosłem wrażenie że to już niebawem, a tu zaraz mamy czerwiec 2016. Pytam z ciekawości.
gastropoda 18:21 | 15.05.2016
Skoro są w planie zmiany w dziale artykuły, to chciałbym zasugerować wprowadzenie możliwości edytowania artykułów celem ewentualnych korekt w tekście.
GlobAdmin 09:25 | 18.05.2016
Paweł, plan zmian jest przygotowany i czeka na sprzyjające warunki ;-) finanse są tutaj decydujące. Na początek weźmiemy się za edycję artykułów.Podobnie jak wam, mi także zależy na tej funkcjonalności, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
pozdrawiam
GlobAdmin
paweł.p 02:01 | 18.05.2016
Halo! Houston słyszycie nas?