Forum dyskusyjne
ts 19:02 | 27.05.2007
do rozpoczęcia tego wątku zainspirowało mnie zdjęcie 5947. Po przeczytaniu znajdujących się tam komentarzy przyznam, że poczułem się jakbym pomylił się we wszystkich moich dotychczasowych ocenach wystawionych zdjęciom innym użytkownikom tego serwisu. Takich przykładów można mnożyć: np ocena 3,92 (dość wysoka) za 3224??? albo 4,05 za 7303 i 7310?? za co? za rozmyte, nieostre twarze? za szarość kolorów? Pytanie do innych userów: czy oceniacie tutaj zdjęcia jako takie (tzn uwzględniając i temat i technikę) czy oceniacie temat sam w sobie (tzn ładny widoczek, śliczny portret pięknej pani, kolorowy ptaszek na kolorowym kwiatku etc)? I pytanie do Admina: czy są jakieś zasady, które to regulują, czy mamy "wolną amerykankę" i sposób interpretacji zdjęcia nie ma tutaj żadnego znaczenia?
12250 20:32 | 27.05.2007
Ja oceniam zdjęcia "jako takie (tzn uwzględniając i temat i technikę)" ale biorę poprawkę; bo to zdjęcia robione przez amatorów, a nie profesjonalistów; bo nie każdy ma super sprzęt; bo często warto zrezygnować z perfekcji technicznej dla pokazania ulotności chwili; bo ludzie są w podróży i nie zawsze pogoda, pora dnia są odpowiednie dla zrobienia super fotki.Jestem za tym aby ta Galeria prezentowała też wysoki poziom techniczny ale wiem, że to mało realne. Mimo wszystko mam apel do autorów. Zastanawiajcie się zawsze gdy wgrywacie tu swoje zdjęcia. Ostatnio "cezariusz" pokazał chyba wszystkie swoje zdjęcia z Tajlandii. Po co? Uczmy się od profesjonalistów. Patrzę na mego kumpla. On robi 1000 zdjęć, a potem wybiera 2 lub 3 najlepsze i pokazuje je innym.
Każda ocena jest subiektywna dlatego nie jestem zwolennikiem wprowadzonej "blokady". Nie żyjemy w "Państwie Mao" i nie pozwólmy zaszufladkować się. Niech każdy z nas ma indywidualne podejście do oceniania i samych zdjęć. Setka ludzi powie "to jest super", a Ty spojrzysz i stwierdzisz "badziewie". Masz do tego prawo. Jestem za demokracją. Bądźmy jedynie fair wobec siebie.
Pozdrawiam.
lamik17 21:26 | 27.05.2007
ts proponuje ci za sponsorowanie "Podróżnicza fotografia cyfrowa dla początkujących" dla użytkowników Globtrotera. może więcej "brzydkie" zdjęcia nie będą drażnić twoich oczek. Pozdro
ts 21:29 | 27.05.2007
czy to jest odpowiedź na moje pytania na forum? jeśli tak to świadczy to o Twoim wychowaniu, tak samo jak Twoje komentarze pod własnymi zdjęciami dotyczące innych użytkowników serwisu...
lamik17 22:14 | 27.05.2007
tematów na forum o jakości zdjęć jest wiele. Admin się w tej sprawie wypowiedział. panuje demokracja. każdy może zamieszczać zdjęcia takie jakie ma. to nie jakiś konkurs. nie każdy umie zrobić dobre zdjęcie, ale pozwólmy ludziom pokazać, pochwalić się miejscem, gdzie byli lub widokiem, który zobaczyli. taka jest idea. nie każdy poczuje sie na swój sposób podróżnikiem, mimo że jego podróże ograniczają się do wyjazdów nad morze. czy tak trudno to zrozumieć?
ts 22:26 | 27.05.2007
lamik- nikt nie twierdzi , że zdjęcie z Łeby będzie gorsze od zdjęcia z Mauritiusa i odwrotnie- problem jest taki, że zamiast oceniać zdjęcia, ocenia się tu to, co jest na zdjęciu- a to już jest przekłamanie, bo autor zamiast zastanowić się nad stroną techniczną, szuka za wszelką cenę interesującego motywu; nawet gdyby w tle miał stado ludzi, krople deszczu na obiektywie i kurz na matrycy- to i tak tylko cyknie fotkę, choćby miało być nieostro, niewyraźnie i nieciekawie- czy to że motyw jest w rzezcywistości ciekawy, to znaczy, że zdjęcie jet też dobre????
lamik17 22:33 | 27.05.2007
człowiek, który potrafi połączyć stronę techniczną z "treścią" nazywa się profesjonalistą. tutaj jest miejsce i dla profesjonalistów i dla amatorów. z gorszym zdjęciem jak z robaczywym jabłkiem - raczej są rzeczywiste, nieprzekłamane, surowe, "dobre". ładne zdjęcie to oprócz doświadczenia(profesjonalista), kwestia pieniędzy. myślę, że większość ludzi na woli kupić gorszy sprzęt a za resztę pojechać, niż kupić lepszy i siedzieć w domu.
ts 22:40 | 27.05.2007
a Ty w kółko swoje- NIE O TO MI CHODZI W TYM WĄTKU!
lamik17 22:45 | 27.05.2007
niech inni napiszą co o tym myślą
dawidfischer 10:23 | 28.05.2007
ts - wierz ze jestesmy osadzani ze Ja i Ty to ta sama osoba heheh zgadnij kto to wymyslił
alisson7 12:22 | 28.05.2007
Słuchaj "ts",zarzucasz innym złe wychowanie a sam swoim pozostawiasz bardzo wiele do życzenia.Jest to moja opinia po przeczytaniu Twoich dzisiejszych komentarzy do pewnych zdjęć.Jestem już bardziej w stanie zrozumieć wystawianie "1" za pojawienie się datownika na fotce,co najbardziej tej osobie zarzucałeś co do niektórych,ale z tego powodu,czy innego,choćby było to jedyne,czy najważniejsze kryterium Twojego ich oceniania,zdecydowanie odradzam Ci ośmieszanie się z komentarzami w stylu :"kupię ci przewodnik,tylko już nie zamieszczaj tu swoich fotek". Wiesz o czym to świadczy?O tym,że jesteś kolejnym przypadkiem złośliwego i prymitywnego zachowania,z jakimi się tu walczy! Proszę bardzo,nie wszystkim muszą się czyjeś zdjęcia podobać,ale,żeby być aż tak chamskim,to świadczy,że pomimo swojego wieku najlepiej by Ci było kupić zabawki i wysłać do piaskownicy.To że Ty chcesz kogoś zniechęcić,w mało uzasadniony (a raczej wcale) sposób do zamieszczania więcej fotek w galerii zdjęć, nie znaczy,że innym się one nie podobają.A może boli Cię,że ich średnia jest wyższa od Twojej? Wiesz co,schowaj się lepiej z tematyką wystawiania ocen,bo ocena Twojej osoby w tym wszystkim nie wypadłaby w najciekawszym świetle i POMYŚL czasem,że sam ją sobie wystawiasz!
dawidfischer 12:40 | 28.05.2007
"ts" heheheh dobry tekst polecial
alisson7 13:44 | 28.05.2007
tekst "globdzieciaka"- "ts" pod jednym ze zdjęć brzmiał mniej więcej: "kupię ci całą serię przewodników,tylko nie zamieszczaj już tu więcej swoich zdjęć.Dziękuję w imieniu pozostałych użytkowników Globtrotera". Ha,ha,koleś się nieźle zbłaźnił,bo czytając komentarze właśnie innych użytkowników Globtrotera odnosiło się raczej jednoznaczne skojarzenie,że zdjęcia im się podobały.Czy powinniśmy tolerować tego typu komentarze? Co niektórym tu wyraźnie przydałaby się nie tylko lekcja dobrego wychowania,której sami tak obłudnie udzielają,ale i LOGIKI!!
dawidfischer 14:55 | 28.05.2007
alisson7 - naprawde jest kupa syfu w tych galeriach i ja wiekszosc lipnych fotek juz wywalilem bo to jest tylko zasmiecanie serwera.Widzialem zdjecie ktore "ts" opisal w Twojej galerii i mnial chyba racje
ts 15:40 | 28.05.2007
Alisson- dlaczego moje komentarze przekładasz na wszystkie swoje zdjęcia? czyżbyś się wstydziła reszty? zapewniam Cię, że jest tam co jeszcze oglądać, jak np zdjęcie 10991. Ale to z tym drzewem, to przyznasz, że przesadziłaś? Pamiętaj -krytyka odnosi sie do konkretnych zdjęć (po to w końcu istnieje ten serwis), a nie osoby, więc zwroty typu "koleś"zachowaj dla swoich kumpli, bo to właśnie świadczy o kulturze, której brak potrafisz wytykać innym.A tak na marginesie- to moja poprzednia uwaga również tyczy się Ciebie- nie taki jest temat tego wątku- jeśli chcesz się wykrzyczeć na mnie- mój adres mailowy znajdziesz...
aha- i polecam cukierki z melisą :)
dawidfischer 17:12 | 28.05.2007
Lamik17 jak zdejmiesz te fotki z Woodstock to ja tez Ci dam przewodnik.
12250 19:01 | 28.05.2007
Proponuję aby WSZYSCY autorzy zrobili przegląd swoich zdjęć. Powyrzucajcie "duble" i te fotki, które nie znalazły uznania w oczach innych.
lamik17 20:11 | 28.05.2007
proponuje najpierw Adminom, dodać w opcjach "usuwanie" podgląd zdjęcia, bo info o nim czasem nie wystarcza do zorientowania się o które chodzi.
belzebub 00:41 | 29.05.2007
w pełni się zgadzam z lamikiem, sama mam duzo zdjęć o takim samym tytule i nie wiem które jest które. I tak przy okazji to jeszcze, według mnie, przydała by się opcja "następne" przy oglądaniu zdjęć w galerii, a nie tak jak jest teraz, ze za każdym zdjęciem trzeba wracac do miniaturek.
alisson7 10:24 | 29.05.2007
jestes smieszny "ts".Piszac:"NIE ZAMIESZCZAJ JUZ TU WIECEJ SWOICH ZDJEC" powolujac sie w zalosny sposob na innych uzytkownikow serwisu oraz dziekujac za ich nie zamieszczanie.i dlaczego zaraz podajesz mi swego maila?moze dlatego,zeby ci uzytkowenicy,na ktorych sie wczesniej powolales,a ktorzy wyrazili bardzo pozytywna lub pozytywna opinie na temat zdjec nie dowiedzieli sie jak "pozytywna",zlosliwa osoba jestes?nie wykpisz sie teraz,ze twoja uwaga tyczyla sie tylko niektorych zdjec,bo Twoj komentarz wyrzucony zostal z jadem w bardzo jednoznaczny sposob-zniechecanie osoby do zamieszczania zdjec w Globtroterze i powolywanie sie na nieistniejace podobne glosy jest po prostu bezczelne i zalosne.moze jeszcze powiesz osobom,ktore te zdjecia wczesniej ocenialy bardzo dobrze,ze kompletnie sie nie znaja i doradzisz,by juz wiecej tego nie robily?tylko blagam,nie rob juz tego w liczbie mnogiej,bo pisanie o sobie w liczbie mnogiej moze spowodowac,ze co niektorzy pomysla,ze masz kilka kont!
alisson7 10:57 | 29.05.2007
poniewaz uwagi odnosnie zdjecia z drzewem nie posciles mi na mojego maila,to Ci odpowiadam-nie mam zamiaru jej wyrzucac,przynajmniej na razie, z tej prostej przyczyny,ze jak na razie ma za malo ocen a komentarzami "blizniat jednojajowych" pojawiajacych sie przy ocenie i na forum niemal jednoczesnie (Ty i jeszce ktos,z kim sie bardzo identyfikujesz,do czego zreszta sie ostatnio przyznales),w dodatku pisanych z jadem, nie zamierzam sie przejac.Moze i zdjecie jest nie najlepszej ostrosci,ale ktos stwierdzil przed Toba,ze mogloby byc dobre-chyba dlatego,ze docenil sam pomysl.i wlasnie dlatego,ze uwazam,ze pomysl jego zrobienia byl dobry,zdjecie jeszcze pozostanie,choc zapewniam Cie,ze przeglad swych zdjec juz jakis czas temu zrobilam.Skoro czepiasz sie bardzo konkretnych zdjec,to przejrzyj tez swoje,zarzucales komus plamy,czy krople na obiektywie,ale wsrod Twoich znajdzie sie takze podobne,jedno z nich ma nawet dwie skazy-jesli chcesz pouczac ludzi tutaj,to sam rowniez badz wobec siebie troche bardziej samokrytyczny.
malgoskak 12:28 | 29.05.2007
Nie mogę znależć opcji usuwania zdjęć. Jak to zrobić?
alisson7 12:34 | 29.05.2007
u gory po prawej masz kwadrat z czerwonym napisem "Loguj-strefa globtrotera".Wchodzisz w "konto" i wyswietli Ci sie "edycja zdjec uzytkownika"-klikasz i zupelnie po prawej masz opcje "usun" przy wykazie wszystkich fotek
dawidfischer 14:22 | 29.05.2007
Nie dosc ,ze galerie zasmiecasz to teraz jeszcze forum glupimi uwagami o tym ,ze ktos posiada kilka kont.Pomysl zanim co kolwiek napiszesz ..
alisson7 14:36 | 29.05.2007
a Ty po co piszesz dwuznaczne posty sugerujace,ze ty i "TS" TO JEDNA OSOBA?Poza tym wczytaj sie dobrze w cos zanim sie odniesiesz-nikt nie powiedzial,ze masz podwojne konto,ale ze moznaby odniesc takie wrazenie odnosnie kogos,kto uzywa liczby mnogiej co do swej osoby,moze jeszcze jestes za mlody i dlatego wszystko traktujesz doslownie.A co do zasmiecania,to sam to robisz nie potrafiac uznac konkretnych argumentow,w odroznieniu do bezsensownych i zlosliwych komentarzy.
alisson7 15:03 | 29.05.2007
Wyglada na to,ze ktos,kto najpierw wystawia pochlebne komentarze do zdjec,podnieca sie,ze sa super,itp.,a potem czestuje tekstem o zasmiecaniu galerii ma niezly smietnik w ...glowie,bez urazy!Tak postepuja schizofrenicy.Tylko nie pisz,ze uwazam Ciebie za schizofrenika,napisalam,ze tak oni postepuja a Twojej glowy jako specjalista nie badalam,wiec nie wiem nic na ten temat,rozumiesz juz roznice?Skad ta nagla zmiana oceny tych samych zdjec Dawidku,smialam obrazic "druga polowke" tej samej osoby,to dlatego,bo skrytykowalam kolege?sam zasmiecasz to forum i galerie zapiskami sprzecznymi i nie konkretnymi.Prosze bardzo,prosze mi udowodnic,ze zasmiecam galerie-tylko pisz konkrety a nie tryskaj jadem bez uzasadnienia!Co jest tym konkretem,moze to,ze zdjecia sie podobaja generalnie?Ze zdecydowana wiekszosc komentarzy jest przychylna?A moze srednia 3,66 i zaledwie pare fotek ponizej 3.00,w odroznieniu od kolegi,ktory ma sporo "1" i "2"?(to tylko dla punktu odniesienia).Jestescie obaj siebie warci,jeden chce zniechecic w sposob obrazliwy i nieuzasadniony do zamieszczania jakichkolwiek zdjec,drugi jak choragiewka i tez bez uzasadnienia obraza innych!Uwazaj,bo takze ci,ktorzy komentowali te zdjecia wczesniej moga sie poczuc "zasmiecaczami" wedlug Twojej blizej,ani dalej nie okreslonej teorii!
dawidfischer 14:52 | 29.05.2007
alisson7 - gowna wstawiasz a ptem Ja to gowno oceniam i musisz sie liczyc z krytyka.Ale maz tez kupe fajnych fotek
alisson7 15:09 | 29.05.2007
Nie obrazaj mnie tego typu okresleniami ok,dzieciaczku? okreslenia typu "gowno" swiadcza o tym,ze nie dorosles jeszcze do uzytkowania tego typu serwisow.
malgoskak 15:13 | 29.05.2007
Dzięki. Potrzebowałam tego, a nie mogłam znależć.
alisson7 15:26 | 29.05.2007
Nie ma sprawy.Ja juz jakis czas temu zrobilam porzadek ze swoimi zdjeciami,ale co niektorzy znajduja najwyrazniej powod do szczeniackiej radochy i okreslania mianem "gowno" zdjec ze srednia 3.50,czy 3.75.Dawidku,wiem,ze cieszysz sie bardzo wysylajac teraz w tej chwili on line malo inteligentne komentarze do moich zdjec.Zauwazyles juz,ze mimo wszystko nie zmienisz tak latwo sreniej w okolicy 4.00,mimo ze uzyles odnosnie tych zdjec obrazliwych okreslen?Przenies lepiej swa zabawe do piaskownicy.
12250 15:26 | 29.05.2007
Gosiu, może ten "Rybak" nie jest taki zły (?). Napisał również "... maz tez kupe fajnych fotek.".
12250 15:23 | 29.05.2007
Dawid, jest 4 : 3 dla "alisson7". Ciekawe, że najpierw wbiłeś "swojaka", bo w komentarzyku z wczoraj o 12:40 poparłeś ją. To "gowno" było "nie na miejscu".
alisson7 15:34 | 29.05.2007
Wlasnie o tym pisze.Atmosfera tutaj robi sie gesta jak szambo przez osobniki w stylu Dawid Fischer np.Odechciewa sie w ogole korzystania z serwisu.I nie jest to tylko moja opinia wsrod tych,ktorzy sa tu aktywni.Czlowiek stara sie nie zamieszczac chlamu i ma dowody,ze uzytkownicy by tak nie okreslali tego,co sie tu stara zamiescic,po czym zjawia sie "superlogiczny" "talent" z chamskimi i obrazliwymi odzywkami.Dawidku,obys nie utonal w soim wlasnym szambie!
dawidfischer 15:38 | 29.05.2007
Meczysz juz troche ta swoja gadka o sredniej i dzieciakach...Żyj
12250 15:37 | 29.05.2007
Aaaa, to przepraszam! 3 : 3. Jest więc remis i niech tak zostanie. Po co marnować czas na "...".
dawidfischer 15:31 | 29.05.2007
tak ale to byl tekst "ts" a nie "alisson7" i bekie mnialem z tego , ze mloda sie tak zagotowala i nie popieralem jej
alisson7 15:36 | 29.05.2007
to w koncu Ty i "ts" jedno,czy nie jedno? zastanow sie,zanim Ci sie mozg zagotuje!
dawidfischer 15:40 | 29.05.2007
Po tym co wypisujesz to widac ze Tobie sie juz przegotowal .Meczysz mnie tymi prostymi i plytkimi pytaniami
alisson7 15:44 | 29.05.2007
Ty mnie meczysz.Nie wymyslisz juz nic ciekawszego i bardziej inteligentnego,bo sam nie potrafisz juz w swej "schizofrenii" odpowiedziec na konkretne pytanie.
12250 15:43 | 29.05.2007
No to walczcie dalej! Ja nie mam czasu obserwować tego. Poczytam i pośmieję się później! :-)
alisson7 15:47 | 29.05.2007
Ja tez nie mam czasu,szczegolnie na walke z dziecinada,mam ciekawsze rzeczy do roboty.pa
dawidfischer 17:42 | 29.05.2007
Maz racje posprzataj w galerii
turkus 18:59 | 29.05.2007
hmm, po raz kolejny zauażyłem na tym forum olbrzymią drażliwość - czytaj małostkowość grupki użykowników , jakikolwiek zasugerowany komentarz wywołuje burzę tych co poczuli , że to ich dotyczy , niestety prawdą jest , że to potrafi zniechęcić do tego miejsca . Na www.travelbit.pl jest normalnie , a wszystko dzięki temu , że nie ma głupiej rywalizacji , która wyzwala w niektórych niskie instynkty . szkoda , bo mogło by tu być ciekawe miejsce .
ts 19:08 | 29.05.2007
NO TO PRZENOSIMY SIę WSZYSCY NA TRAVELBIT! ALISSON- MAM NADZIEJę, żE NIE "DO ZOBACZNIA" BO JAD Z CIEBIE BIJE TAKI, żE Aż CZYTAć TWOICH POSTóW SIę NIE CHCE- PRZECZYTAJ SAM CO NAPISAłAś I ZASTANóW SIę CZY TWOJE WYWODY MAJą TO JAKIś SENS- POZDRAWIAM DAWID FISCHER :)
12250 19:23 | 29.05.2007
Ha ha! Bardzo prowokacyjnie napisałeś ten komentarz. Celowo? A może tak Ci tylko "wyszły" niechcący te pozdrowienia? Aby było śmieszniej zrobię to samo co Ty. Pozdrawiam alisson. :-)
12250 19:25 | 29.05.2007
Oczywiście: "ts", "dawidfischer", "alisson7" i "12250" to 4 różne osoby. :-)
ts 19:29 | 29.05.2007
a 12250 był kiedyś mężczyzną, ale po operacji mu odbiło i teraz przyjął imię na "A" i nie może dojść do siebie więc podszywa się za kobietę :))
lamik17 19:31 | 29.05.2007
nic dziwnego, że nie ma rywalizacji, skoro jest paru użytkowników na krzyż. ta strona nawet się nie umywa do Globtrotera. pozdro
GlobAdmin 20:19 | 30.05.2007
Dzięki za wszystkie uwagi.Jestesmy juz przekonani do tego, aby wprowadzic mozliwosc wgladu, kto i jak ocenial, przynajmniej dla samych autorow danego zdjecia.
pozdrawiam
GlobAdmin
ts 20:35 | 30.05.2007
rozwiązanie jest OK, ale może udostępnijmy od razu ten podgląd dla wsztstkich, a nie tylko dla autora zdjęcia
12250 21:41 | 30.05.2007
Miło mi, że Admin przekonał się do wprowadzenia opcji "kto i jak oceniał". Oby jak najszybciej! Może choć częściowo przyczyniłem się do tego. :-) Oceny przestaną być wreszcie anonimowe. Popieram apel "Ts" - niech WSZYSCY będą mogli to zobaczyć.
dawidfischer 08:13 | 31.05.2007
Do Admina - wywalilem prawie wszystkie foty a punktow mi nie odjelo, za to ze znalazlem dziure w systemie nalezy mi sie przewodnik?
dawidfischer 08:36 | 31.05.2007
Admin - badz człowiekiem 1 przewodnik co to dal Ciebie,juz widze jak by sie alisson7 z lamikiem17 zagotowali jak bym dostał heheh.Pozdrawiam Tomasz Sikora
ts 09:21 | 31.05.2007
Dawid- dzięki- prawdziwy z ciebie kumpel- gdybyś go kiedyś potrzebował to wal śmiało -pozdrawiamJasiu
dawidfischer 09:52 | 31.05.2007
3-mam Cie za słowo :) "Caluje wszystkich goraco Małgośa"
alisson7 11:39 | 31.05.2007
"ts" i "dawidfischer" nierozłączni kumple, jak Jaś i Małgosia-ha,ha-to akurat dobre.Tylko uważajcie,by ktoś,kto ostatnio przyczynił się do podejrzewania pewnych bajek dla dzieci o homoseksualizm,a przypadkiem by tu zawitał,nie uznał,że propagujecie inne formy zboczenia;) Póki co,Dawidzie,nikt Ci nie żałuje przewodników,rośnij zdrowo! I nie zapomnij,że przewodnik życia też by Ci się przydał!
turkus 15:57 | 31.05.2007
hmm, zbliża się kolejny wielki finał , ciekawe który "szczur" podkręci mocniej by zwyciężyć , może obstawiać zaczniemy ????
turkus 19:14 | 31.05.2007
hehe, a ja na wytrawnego "podróżnika" , ...... ;)), Jak przegram stawiam Ci piwo .
ts 19:16 | 31.05.2007
stoi! i nawzajem! Alisson nie odpuszcza- czytałeś jaka jest zadziora? JUZ WYGRAŁEM!
ts 19:24 | 31.05.2007
jest jeszcze czarny koń zawodów; a właściwie "klacz"- zobacz co się dzieje!!!
turkus 19:46 | 31.05.2007
No, no ; jestem pełen podziwu , taki finisz z przyczajenia to zagrywka w stylu mistrza , ja jednak stawiam, na mojego faworyta .
ts 19:57 | 31.05.2007
Turkus- dlaczego tak Cię obrażono w komentarzu pod 10023?
ts 20:29 | 31.05.2007
oj! już zniknęło- ale masz jeszcze szansę przeczytać kopię pod 10021! śpiesz się bo Lamik robi wiosenne porządki!
lamik17 00:48 | 01.06.2007
mylisz moje zdjęcia ze swoimi :) coś jednak jest z tobą nie tak
turkus 03:43 | 01.06.2007
Hmm, nie czytałem , ale jeśli to ten pseudo turysta coś naskrobał , to olewam to , nie jest w stanie mnie urazić , dla mnie to haridżani, lol
dawidfischer 11:35 | 01.06.2007
hehe ja obstawiam Jasia , ze poleci w czerwcu po bandzie.
dawidfischer 11:39 | 01.06.2007
garimo - to bylo dobre hehe na sam koniec.Jasia i Malgosie wywaliles w kosmos ,brawo ja daje "5"
dawidfischer 14:47 | 01.06.2007
ts- jak na razie moj "szczur" dobrze wystartowal a Twoja "klacz" sie troche ociaga.
12250 15:48 | 01.06.2007
Dawid, już naklikałeś 130 punktów? ;-) Podziwiam! Ty chyba nie chodzisz ani do pracy, ani do szkoły!
ts 16:02 | 01.06.2007
zainwestowałem w blackberry- zwróci się w czerwcu, bo przewodniki mają być jakieś wypasione- pzdr- Dawid
dawidfischer 18:11 | 01.06.2007
12250 - tak dzisiej to zaszalałem troche ale mam nadzieje ,ze moj faworyt postawi sie na wysokosci zadania i wezmie sie do pracy:).15 czerwca uciekam do Norwegii a teraz to mam troche wolnego czasu.A Ty co robisz?
dawidfischer 18:16 | 01.06.2007
ts-Ja musze pogadac z lamikiem jak przeczyta to moze mi pozyczy :)Pozdrawiam
ts 19:27 | 01.06.2007
znowu jedziesz ściany malować? :)
12250 19:43 | 01.06.2007
Ja, niestety, dopiero we wrześniu wyskoczę na dłużej. Meta w Petersburgu. Przez całe lato muszę popracować i tylko weekendy mam do dyspozycji. Będę mógł więc klikać w Globtroterze. Może załapie się na jakiś przewodnik (?) ale ciężko będzie, bo konkurencja niesamowita (lamik, alisson, ts). :-)
dawidfischer 19:55 | 01.06.2007
Trzeba by sie z Adminem dogadac ,ze te przewodniki niby poszły i wine zgonic na poczte ,ze zaginely.
ts 19:58 | 01.06.2007
12250- a może zamieścisz w końcu jakąś swoją fotę? :))) szanse Ci wzrosną nieporównanie! albo daj mi swoje hasło- skoro loguję się już na Dawida, to i na Ciebie też mogę :)
dawidfischer 20:02 | 01.06.2007
12250 ja od razu daje Ci 5 obojetnie co by to było i Tomek pewnie tez bo to jest to samo konto :)
12250 20:14 | 01.06.2007
Dawno bym już to zrobił (to o fotkach) ale (wstyd sie przyznać) mam problemy ogólnie mówiąc - techniczne. Chciałbym zdjęcia wyretuszować by nie dostać samych "1" i "2", a nie za bardzo sobie z tym radzę. Mam zainstalowanego GIMPa 2. Może inny program jest łatwiejszy w obsłudze? A może ja jestem aż takim ignorantem!? HELP! :-)
ts 20:46 | 01.06.2007
powiem Ci, że od kiedy mam photoshopa 7, czasami aż trudno się zatrzymać- a obsługa jest naprawdę dziecinnie prosta- zapraszam na korepetycje :) ale po co Ci program- wrzuć cokolwiek- 5 już jedną masz, ode mnie dostaniesz drugą!
dawidfischer 21:17 | 01.06.2007
Ja tez smigam na photoshopie i polecam,"ts" - idziesz na browara? bo mi sie nudzi w domu
ts 21:28 | 01.06.2007
a co tam pijecie? kujawiaka? dzisiaj nie mogę- mam dobra zabawę tutaj- tym razem niejaki "znawca" m55 się na mnie rzuca- czytania mam od ch...
12250 21:57 | 01.06.2007
Dzięki za te 5-ki ale wolę sam na nie zapracować.
12250 22:27 | 01.06.2007
Zajrzałem do Twojego dossier. Jak będę w W-wie, to jeśli pozwolisz zaproszę Cię na browara. Bardzo "poważnie" wyglądasz. Podobno nie "ganiałeś" za włefistą, a tu taka niespodzianka. Często jeździsz do Pekinu na koncerty? Z jednego przywiozłeś nawet autoportret. :-)
ts 22:00 | 01.06.2007
no nie daj sie prosić- chociaż jedno....
12250 22:07 | 01.06.2007
Czy ja jestem np. "Qudidas" lub inni? Musisz mi wybaczyć. Nie jestem aż tak pazerny na GRpunkty. :-)
ts 22:01 | 04.06.2007
browara nie odmówię- a przywieziesz chociaż jedno swoje zdjęcie? :)
12250 23:33 | 04.06.2007
Może do tego czasu będą już w Galerii? :-)
ts 23:44 | 04.06.2007
trzymam w takim razie za słowo i zapraszam na browarek
dawidfischer 09:02 | 05.06.2007
Marek i Tomek jak byscie byli kiedys w okolicy Brodnicy to ja tez zapraszam was na browary i oczywiscie Pacyfe starego wyjadacza:) Pozdrawiam