Forum dyskusyjne
Fantastyczna miejscówka
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
Mazda2012 12:20 | 21.10.2012
To miejsce przewija się w różnych wątkach o Sri Lance ale potwierdzam - fantastyczne miejsce, fantastyczni właściciele (Basia i Artur), pycha jedzenie, basen, ocean pod ręką ...Byliśmy tam ostatnie 4 dni - najlepsze zakończenie całej wyprawy!
http://pension-surfing.de
http://www.globtroter.pl/artykuly/1436,sri,lanka,sprawdzone,namiary,hotelik,basi,i,artura.html
anetal 16:17 | 11.11.2012
Wybieramy się do tego pensjonatu na przełomie istycznia i lutego. Jak wygląda plaża przy tym pensjonacie. Czy macie może jakieś zdjęcia, które moglibyście wysłać nam na priva? Czy oprócz relaksu są tam miejsca warte odwiedzenia. Planujemy tam spędzić ok. 10 dni, a poźniej wybrać się na kilkudniową objazdówkę. Będę wdzięczna za odpowiedź.
anetal 16:17 | 11.11.2012
Wybieramy się do tego pensjonatu na przełomie istycznia i lutego. Jak wygląda plaża przy tym pensjonacie. Czy macie może jakieś zdjęcia, które moglibyście wysłać nam na priva? Czy oprócz relaksu są tam miejsca warte odwiedzenia. Planujemy tam spędzić ok. 10 dni, a poźniej wybrać się na kilkudniową objazdówkę. Będę wdzięczna za odpowiedź.
mario-mil 17:52 | 11.11.2012
Plaża jest bardzo ładna,biały piasek,długie łagodne zejście do wody.Miejsc do zwiedzania jest co niemiara mozna wyskoczyć do Galle,Miryssy Unawatuny.
Polecam.
Może się zobaczymy bo w tym czasie też tam jesteśmy.Masz już rezerwację?
anetal 18:08 | 11.11.2012
witaj Mario !Pisaliśmy razem swego czau na tym forum. Mógłbyś podać mi swój adres na priva ew. nr telefonu?
jollka 20:31 | 11.11.2012
Witam. Razem z mężem wybieramy się od 2 lutego na trzy tygodnie na Sri Lankę. Nie mamy jeszcze planu podróży, ale również myslimy o ok. siedmiodniowym pobycie w pensjonacie Basi i Artura. Na razie nic nie rezerwowaliśmy. Myslimy również o objeździe i rozważamy czy sami go zorganizujemy, czy skorzystamy z usługi lokalnego kierowcy. Mario, ty już na Sri Lance będziesz kolejny raz - może nas jakoś ukierunkujesz. Chętnie skorzystamy z Twoich porad a może nawet uda nam się spotkać.
mario-mil 00:50 | 12.11.2012
Anetal-już posłałem Tobie moje namiary dawno temu,sprawdz priv.Jolka Tobie poślę namiary na siebie może coś doradzę.
Zawsze chetnie soptkam się z Rodakami na obczyźnie!
Radzę już teraz rezerwować miejsce w hoteliku Basi i Artura bo to mają tylko sześć kameralnych pokoi!
My mamy rezerwację od 28-go do 31-go stycznia a potem od 8-go do 12-go lutego.
monikajanukanis 14:03 | 12.11.2012
A jaki jest namiar na ten hotel chętnie skorzystam.
namor39 20:19 | 12.11.2012
Witam. Przejrzałem ofertę i tak szczerze nie rozumiem zachwytu nad tym miejscem.... Ceny tego pensjonatu jak na warunki Sri Lanki są bardzo drogie. Po przeliczeniu pokój kosztuje 33 euro (z klimatyzacja). Oczywiście bez wyżywienia. Pobyt 14 dni to koszt 462 plus 66 tranzyt to jest 528 euro!!! Bez wyżywienia!!! Wystarczy trochę poszukać w internecie np. w niemieckich biurach podroży i znaleźć hotel w wersji All Incl. w cenach od 250 - 300 euro od osoby... To jest 500 - 600 euro za cały pobyt ze wszystkim!!! Jeżeli chcemy mieć wycieczki w języku polskim także wystarczy na tym forum tylko poszukac... Pozdrawiam
mario-mil 20:17 | 14.11.2012
Namor39Pisanie o All Inclusive na tym forum to jak wznoszenie okrzyków CHWDP na akademii z okazji Dnia Policjanta.
A na poważnie to są inne fora gdzie można dyskutować o wyższości jednego resortu nad innym i gdzie darmowe drinki mają ładniejszą palemkę.
Jednak mimo wszystko podejmę polemikę z twoim postem.
Nie mam nic na przeciw aby ludzie którzy mają na to ochotę płacili za to że spędzają urlop w molochu z setkami innych ludzi,jeździli na wycieczki fakultatywne z 60-cioma współtowarzyszami i dali sterować się przewodnikowi jak stadko baranków.Sam bardzo dawno temu brałem w tym udział i byłem zadowolony..
Jak wszyscy doskonale wiedzą bardzo duże biura podróży jak TUI lub Neckermann są w stanie wynegocjować niskie stawki poprzez zapewnienie hotelom małych ale pewnych pieniędzy za dużą ilość sprzedanych pokoi.
Pensjonat Basi i Artura jest bardzo kameralny i cena 25EUR za dwójkę(bez klimatyzacji-my nie potrzebowaliśmy) nie jest duża.Do dyspozycji pool. Wspaniali gospodarze-bezcenni.
Oczywiście na Sri Lance można przenocować znacznie taniej ale wtedy masz zagrzybioną łazienkę a w pokoju oprócz Was dwojga jeszcze setki karaluchów.
Jest w języku niemieckim określenie Preis-Leistungs-Verhältnis(w wolnym tłumaczeniu stosunek ceny do jakości) i w tym przypadku Surfing Villa jest nie do pobicia.