Forum dyskusyjne
Napiwki
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
glapies 11:22 | 20.02.2014
Witam , wybieramy sie z żoną na Sri Lanke 26.02-13.03 , jakie napiwki zostawiac pokojówce lub w knajpach ?pozdrawiam .
[konto usunięte] 11:59 | 20.02.2014
Takie, na jakie Ciebie stać. W 90% "knajp" service charge doliczą Tobie do końcowej kwoty widniejącej na rachunku. Jak jesteś bardzo zadowolony to po wydaniu przez kelnera reszty (skrupulatnie co do rupi), zostawiasz "końcówkę" w "kajecie" kelnera. W hotelach min.100 za każdą usługę lub na koniec w/g uznania. Jak nic nie zostawisz, krzywo nie będą patrzeć - pod tym względem nie są nachalni jak gdzie indziej. Zresztą obsługę też masz tam wliczoną do rachunku.Pozdrawiam.
[konto usunięte] 19:08 | 20.02.2014
Zależy w jakiej części kraju. W górach będzie już padało (mocno). Na południu będzie coraz cieplej i parno.
Podroznik 19:42 | 20.02.2014
colmar jak jest z tymi hotelami w koncu? drogo?
[konto usunięte] 20:02 | 20.02.2014
Zaraz wsadzę kij w mrowisko, ale ... drogo - w stosunku do standardu, który oferują. "Na ulicy " wołąją średnio 2000R za twarz i raczej siermiężnie jest , a często też brudno. Ja, ostatnio rezerwowałem wszystkie noclegi (13 miejsc) przez A...a i z perspektywy czasu nie żałuję. Taniej niż na miejscu o 30-40% i żadnych ukrytych opłat. Ceny od 27 do 82$ za 3 osoby ze śniadaniami. Przyzwoity standard tak od 45$, chociaż udało mi się trafić bardzo fajne miejsce za 30$. Wszystko zależy gdzie.
Podroznik 20:18 | 20.02.2014
1wowo1 tez juz duzo zwiedziles swiata :)
[konto usuniete] 20:35 | 20.02.2014
...udaje sie, ale jak mam sie chwalic , to tylko na priva..!peace