Forum dyskusyjne
Ceny na Sri lance w 2016 roku
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
Justyn 09:35 | 11.02.2016
Witam!Wybieram się na Sri Lankę pod koniec marca i interesuje mnie czy ceny od zeszłego roku bardzo poszły w górę. Zwłaszcza stawki "dla turystów" ;)
Pozdrawiam,
Justyna
[konto usunięte] 11:55 | 11.02.2016
"Stawki dla turystów" to są bilety wstępu do świątyń, parków archeologicznych, parków narodowych itp. Jest jakiś problem ze znalezieniem tego w necie?
Justyn 12:24 | 11.02.2016
Gdybym nie miała problemu, nie pytałabym na forum. Miałam na myśli głównie ceny posiłków i noclegów, ale nie tylko. Niestety nie jestem w stanie znaleźć cen z tego roku.
[konto usunięte] 12:45 | 11.02.2016
Nie słyszałem o specjalnych cenach za "wikt i opierunek". Ceny wstępów są np. tutaj:http://www.ccf.lk/site-tickets.htm
http://www.dwc.gov.lk/index.php/en/park-fees
Płacisz tylko i wyłącznie w rupiach.
Justyn 12:50 | 11.02.2016
to może inaczej - czy ceny posiłków, produktów w sklepach i noclegów zmieniły się od zeszłego roku? Dziękuję za ceny wejściówek, już je wcześniej sprawdziłam. Bilety na pociągi i autobusy również.
Justyn 12:54 | 11.02.2016
>"Stawki dla turystów" to są bilety wstępu do świątyń, parków archeologicznych, parków>narodowych itp.
Mogę prosić o źródło tych informacji? Z tego co mi wiadomo stawka nie oznacza tego samego co cena.
[konto usunięte] 13:13 | 11.02.2016
Niestety wymiękam. Nie wiem co chcesz jeść, ile, w jakich warunkach i gdzie. To samo dotyczy noclegów i "produktów w sklepach". Poza tym "rzadko" powtarzam trasę w przeciągu roku, więc nie mam punktu odniesienia co do "ruchu cen" np. pasztecika z farszem rybnym "w budzie" na 2.3 km drogi do Kataragamy.
Justyn 13:21 | 11.02.2016
>Niestety wymiękam. Nie wiem co chcesz jeść, ile, w jakich warunkach i gdzie. To samo>dotyczy noclegów i "produktów w sklepach". Poza tym "rzadko" powtarzam trasę w
>przeciągu roku, więc nie mam punktu odniesienia co do "ruchu cen" np. pasztecika z
>farszem rybnym "w budzie" na 2.3 km drogi do Kataragamy.
Jeśli nie masz odniesienia co do zmian cen to nie rozumiem po co w ogóle zaczynasz rozmowę. Pytanie było konkretnie o zmiany cen. problem z czytaniem ze zrozumieniem? Mogę polecić inne fora na których Ci pomogą.
[fb] Radosław Molski 18:50 | 04.05.2016
>Witam!>Wybieram się na Sri Lankę pod koniec marca i interesuje mnie czy ceny od zeszłego
>roku bardzo poszły w górę. Zwłaszcza stawki "dla turystów" ;)
>
>Pozdrawiam,
>Justyna
Pewnie jesteś teraz na Sri Lance lub już wróciłaś :) więc Tobie się nie przyda ale może przydać się innym. Aktualne ceny na Sri Lance z naszej wyprawy w marcu 2016 r http://blogpodrozniczy.com/sri-lanka-poradnik/
turkus 05:26 | 05.05.2016
Typowy przykład nowego użytkownika globa. Ledwo się zarejestruje i od razu oczekuje, że ktoś za niego wszystko zrobi i poda na tacy, a przy okazji zamiast dziękuję, walnie z liścia.