Forum dyskusyjne
LanaMaverick 20:52 | 17.03.2010
Nie, dlaczego, o to wła¶nie mi chodziło. O różne uwagi, wskazówki dotycz±ce rozpalania ognisk.
zgłoszone do moderacji
Kurniczek 19:40 | 17.03.2010
Pewno nie do końca chodziło ci o to co napisze - ale tylko to przychodzi mi na my¶l w zwi±zku z ogniem. Dobrym sposobem na rozpalenie ognia jest kora z brzozy dobrze i dosyć długo się pali co daje czas na rozpalenie większych gałęzi czy podpałki. Sprawdza sie ten sposób w polskich Beskidach choćby nawet
zgłoszone do moderacji
LanaMaverick 20:13 | 13.03.2010
Ogień to nieodzowne, niezast±pione Ľródło ¶wiatła i ciepła podczas długich samotnych podróży przez krainy nietknięte ludzk± ręk± przemysłu.W zależno¶ci od terenu oraz warunków pogodowych (silny wiatr, mżawka itp.) istnieje wiele sposobów rozniecania ogniska. Tu zachęcam do kreatywnej dyskusji. Jakie znacie triki, by uchronić żar przed rozwiewaniem czy utrzymać ogień pomimo wysokiej wilgoci w powietrzu?
W jednym z westernów trafiłam na ciekaw± rzecz: Westmani przed pój¶ciem spać mieli dodawać do ogniska kilka wilgotnych szczap, w wyniku czego ogień miał się tlić przez noc bez dalszego podtrzymywania przez człowieka, odstraszaj±c drapieżniki. Co o tym s±dzicie? My¶licie, że to jest wiarygodny sposób, czy bujna wyobraĽnia pisarza? :)
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.