Forum dyskusyjne
magda.k 22:37 | 28.01.2013
Słuchajcie kto odbył wycieczkę do Ciudad Perdida i ile to zajmuje czasu i czy jest bardzo meczące. Jadę do Kolumbi 18 lutego i w planie miałam właśnie Ciudad Perdida , znajoma z która jadę powiedziała ze zajmuje to ok 6 dniu i jest wyczerpujace a ja jestem po urodzeniu dziecka w srdniej formie i zastanawiam się czy nie dać sobie z tym spokój. Bardzo proszę o o info.
Bo1 23:00 | 28.01.2013
najkrótszy trek to 4 dni, max. 6. Jest trochę męczące, bo tropiki, gorąco i wilgotno, ale bez przesady, nie żadne ekstremalne przeżycie. Trasa jest ta sama, tylko można ją zrobić szybciej (4), lub wolniej (6). Proponuje wolniej, bo mozna się nacieszyć dżunglą. Dla mnie to najwspanialsza przygoda w Kolumbii - powiem więc, warto.... w mojej galerii masz mapkę i zdjęcia.
magda.k 11:36 | 29.01.2013
dzięki za info , możesz mi podac jakieś szczególy na temat organizacji takiej wyprawy ,skąd się startuje , czy są jakies lokalne biura i ile to kosztuje , jak z noclegami po drodze i co to znaczy cztrey dni po ile kilometrów dziennie się idzie . Jade tylko na 15 dni wiec zlarezy mi na czasie.
Bo1 12:30 | 29.01.2013
jasne, mogę - tytuł zdjęcia: Mapka trekingu do Ciudad Perdida | autor: Bo1 (SO:4.63 | SW:4.23) | numer zdjęcia: 98115.I opis - 1 dnia ruszamy z Tagangi (cena za trek6 dniowy - w Magic Tour Taganga - są najlepsi 500.000 COP, ok. 270 usd). Jedziemy do Mamaya jeepem stamtąd do Cabana Adan 5 godzin. Dla mnie najgorszy dzień, bo trzeba rozchodzić nogi, a podejście dość ostre. Nocleg w hamakach pod zadaszeniem (masz na zdjęciach). Drugi dzień Adan - Gabriel 4 godz. 6 km. Trzeci - Gabriel - C. Rumualdo 6 km. 4 godz, Czwarty C. Rumualdo - Ciudad Perdida 7 godzin ok. 5 km. Powrót piąty dzień C. Gabriel - C. Adan 8 godz. 12 km., Dzień szósty - Cabana Adan - Mamey i jeepem do Tagangi. Nic nie niesiesz, tylko butelkę wody i podstawowe ubrania + muggę :). Jedzenie super. Często odpoczynki z owocami i kąpielą w rzece Buritaca. Jeśli w 4 dni robisz po dwa odcinki dziennie (tylko 1 taki sam). Pierwszy i piąty w hamakach, drugi i trzeci w namiotach na podłogach, czwarty na piętrowym łóżku pod zadaszeniem - wszystkie super z moskitierami. W razie jeśli coś pominęłam - pytaj dalej :).
magda.k 22:31 | 29.01.2013
Bo , a możesz mi wysłaś linka do zdjęć na mojego maila magda.kruger@post.pl , napisz mi proszę jeszcze jakie polecasz miejsca do zobaczenia ? jesteśmy na etapie ustalenia trasy
Bo1 10:54 | 30.01.2013
ze względu na to, że będziecie mieli mało czasu do dyspozycji proponuję skupić się na Bogocie i okolicach, Cartagenie, Parku Tyrona i krótkim treku (wybierzcie 5 dniowy - krakowskim targiem :). Przechodzę na pocztę. Pzdr. Bo