Forum dyskusyjne
kasiak 14:22 | 18.07.2007
Jestem na etapie planowania podróży po m.in po Laosie i mam pytania:1. Ile zajmuje podróż z Luang Prabang do Si Pham Don i jak najlepiej tam dojechać?
2. Może ktoś zaproponuje jakiś miły i tani hotel w Bangkoku?
Pozdrawiam
Jack_Daniels67 15:09 | 15.08.2007
hejNa pierwsze nie wiem bo nie byłem tam
na drugie, tanich hoteli nie ma, moj to był Guest House Rainbow za 10 dol za osobę adres
41-43 Chakrapong Road, Banglumphoo email rainbowguesthouse@hotmail.com
Pozdrawiam
junet 13:55 | 31.08.2007
Podrózowanie po Laosie jest o tyle utrudnione, że nie ma zbyt wielu połączeń i trzeba sie dostosować do tego, co oferują przewoźnicy (my korzystaliśmy głównie z państwowej komunikacji). Tak wiec z Luang Prabang trzeba się najpierw dostać do Wientiane (12 godzin) a stamtad do Pakse (drugie 12 godzin, ale droga jest lepsza i chodź odcinek dłuższy, to czas przejazdu ten sam, mniej wiecej w każdym razie). Z Pakse są łódki bezpośrednio na wyspy (ale to chyba droga impreza) albo autobusy doworzące do promu, który przewozi na wyspę Don Khong.Jeśli chodzi o tanie hotele w Bangkoku, to są - ja spałam w zeszłym roku w padździerniku za chyba 4 dolary, tyle że nie na Kao San oczywiście. Pokój był bez okien, niestety. W okolicy Kao San jest taka uliczka (chyba równoległa), na której jest mnóstwo bardzo tanich hoteli,na pewno znajdziesz, jeśli troche sie pokrecisz po okolicy.