/ / > Na wycieczkę zagraniczna z klasą > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Na wycieczkę zagraniczna z klasą

kategoria podróże po świecie

[konto usuniete] dołączył
16.03.2013

[konto usuniete] 17:19 | 16.03.2013

Witam jestem nauczycielem w jednym z Katowickich gimnazjów. W tym roku chciałam zabrać dzieci na wycieczkę szkolną zagraniczną miałby to być prezent z okazji ukończenia gimnazjum. Firmę przewozową już mamy współpracujemy z nią od kilku lat www.automagik.pl . Jednak takie wycieczki nie były nigdy organizowane w naszej szkole i nie mamy pojęcia gdzie pojechać. Nie chciałabym żeby był to bardzo daleki wyjazd no i wiadomo że miejsce musi przyjazne dzieciom. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

mayer dołączył
31.01.2013

mayer 18:13 | 16.03.2013

Witam, może coś więcej. Polska - zagranica ? jaki termin, jak długo ? Ale chyba najważniejsze - po pierwsze spytać dzieci. W klasie mojej córki, zorganizowano konkurs na organizację wycieczki szkolnej. Dzieciaki fantastycznie zdały "egzamin" i było w czym wybierać, a co niektóre postarały się nawet o znalezienie sponsorów.

16.03.2013

[konto usuniete] 20:44 | 16.03.2013

Zdecydowanie chciałabym żeby była to podróż poza granice kraju, ze sponsorem super sprawa mamy 2 uczennice którym zawsze komitet sponsoruje wyjazdy sytuacja materialna rodziny jest bardzo ciężka. Uchyl rąbka tajemnicy jak znaleźliście sponsorów ??

mayer dołączył
31.01.2013

mayer 21:14 | 16.03.2013

To już była tylko i wyłącznie inicjatywa dzieci - ze sponsorem. Jak one to zrobiły ? Dzieci potrafią wymyślać nowe pomysły. Reklama firmy na pikniku rodzinnym, promowanie na Facebooku, dotarcie do władz gminy... Pewne możliwości daje samorząd - Komitet Rozwiązywania Problemów Alkoholowych (ale z nimi jest ciężko - jednak trochę można uzyskać).

16.03.2013

[konto usuniete] 21:20 | 16.03.2013

No tak pomyśle nad tym. A jeszcze odnośnie przewoźnika. Nasz tak jak pisałam jeździ z nami od lat jednak na wycieczce zagranicznej jeszcze z nami nie był. Jeżeli chodzi o busy to są dobrze wyposażone wiem że takie wycieczki organizują. Ale teraz tak szukałam czegoś i natrafiłam na firmę z Katowic http://mercedesbus.pl/referencje.php . Sama nie wiem na co zwracać uwagę, Może coś podpowiesz w tym temacie również :)

mayer dołączył
31.01.2013

mayer 21:32 | 16.03.2013

Tutaj to akurat nie. Autokarami się nie zajmowałem, to już inni rodzice. Z resztą z tym był najmniejszy problem, bo firma lokalna, sprawdzona, ale to inny rejon kraju, więc tu nie pomogę.

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 22:08 | 16.03.2013

Cały czas piszesz o firmach przewozowych a ich jakość de facto nie ma nic do organizacji wyjazdu. Organizowanie takich wyjazdów, zgodnie z zapisami Ustawy o usługach turystycznych wymaga posiadania zezwolenia i posiadania gwarancji czyli : nie jest tak, że każdy może organizować takie wyjazdy. Szkoły jak i "mądrzejsi" rodzice lubią robić to na własną rękę a prawda jest taka, że najbezpieczniej jest zlecić to któremuś z biur podróży, które ma takie uprawnienia. Co do firm przewozowych to muszą mieć koncesję na przewóz osób za granicę.

20.07.2012

[konto usuniete] 12:59 | 17.03.2013

Myślę,że Turcja to zbyt daleka wycieczka,tym bardziej dla młodzieży z gimnazjum. Proponowałbym pojechać nieco bliżej,jednak też za granicę,co powiesz np o wycieczce do Pragi? Tam również można zwiedzić wiele zabytków.

16.03.2013

[konto usuniete] 22:12 | 28.03.2013

Dziękuję bardzo za okazaną pomoc, wszystkim. Nie spodziewałam się aż takiego odzewu. Daliście mi dużo do myślenia. Z pewnością będę tu powracać bo już wiem że warto. Poszłam za radą BeskidzkiegoRaju i wybraliśmy Pragę, Faktycznie blisko w razie czego zawsze można w miarę szybko wrócić. Firma została ta sama czyli http://www.automagik.pl/gps.php . Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 19:31 | 29.03.2013

Czy ta firma organizuje Wam noclegi, zwiedzanie itp ?

16.03.2013

[konto usuniete] 20:33 | 14.04.2013

Nie wszystko sami zorganizowaliśmy, firma zajmuje się przewozem osób jedynie.

kasy1 dołączył
10.10.2004

kasy1 22:22 | 14.04.2013

Sorki,ale dla mnie to jedna wielka sciema....renata poprostu nachalnie reklamuje pewne firmy...Chyba przydalaby sie interwencja adminki:)

sp9hzx dołączył
12.02.2006

sp9hzx 12:04 | 17.04.2013

Możesz taki wypad zorganizować sama.
We Włoszech,nad morzem niedaleko Ravenny są apartamenty 4-6 osobowe.
Bardzo dobry standard.We wrześniu chyba około 400 Euro za tydzień.
Widziałem tam dużo dzieciaków z polskich szkół.
Wyżywienie w miejscowych knajpkach. Dobry i tani przejazd to pociąg do Wiednia,przesiadka na Wenecję,dalej Ravenna i chyba ze 20 minut autobusem.
Wyszłyby wakacje za nieduże pieniądze i w fajnym miejscu.
W poblizu,oprócz morza dużo atrakcji, Aquafan,Mirabilandia,3 delfinaria,San Marino,Wenecja czy Ravenna.

Możesz to zorganizować z łatwością sama.I będzie na każdą kieszeń.
A każde biuro tylko z Was zedrze i na pewno nie zorganizuje tego lepiej
---------------------------------
spearo.republika.pl

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl