Forum dyskusyjne
kudik 20:56 | 01.12.2013
Się dzieje ... Iran wycofuje się ze wzbogacania uranu, Izrael rozbudowuje potencjał nuklearny i może mieć już nawet 200 głowic. Arabia Saudyjska ma rakiety wycelowane w Iran i Izrael i w każdej chwili może dostać broń jądrową z Pakistanu. Co na to Izrael ? Wchodzi w sojusz z Arabią Saudyjską. A USA ? Planuje przekazać 10 miliardów dolarów na broń dla ... Arabii Saudyjskiej, Izraela i ZEA. Jakby sytuacja na Bliskim Wschodzie nie była jeszcze dość porąbana :(:(http://www.wakacjeipodroze.com/item/141-izrael-iran-komu-zalezy-na-wojnie-z-iranem
[konto usuniete] 21:20 | 01.12.2013
Mnie się wydaje, że te informacje, to nie na to forum.
kudik 21:24 | 01.12.2013
A dlaczego ? To też ma związek z podróżami. Od decyzji kilku polityków zależy bezpieczeństwo osób wyjeżdżających w te rejony. Miałem wątpliwą przyjemność być w Izraelu w trakcie jednego z konfliktów z Palestyną i wątpliwa to przyjemność. Nie wiem jak inni, ale ja jadąc w tamte strony zawsze przed wyjazdem przeglądam rónież aktualności polityczne więc myślę, że forum jak najbardziej właściwe.
[konto usuniete] 21:39 | 01.12.2013
A co da informacja o bombie konstruowanej w zmowie państw dla zwykłego podróżnika? Czy, że nie należy tam jechać? Nie jesteśmy jakimiś Bondami, żeby negocjować warunki podróży. Nie mamy wpływu na konszachty państw. Ja jestem zdania, że nie należy straszyć i zniechęcać ludzi do wyjechania w określone rejony, tylko dlatego, że gdzieś może wybuchnąć wojna nuklearna. W domu też można spaść ze schodów i zginąć.
kudik 21:44 | 01.12.2013
I tu masz pełną rację. Nikogo nie straszę, nie dawno wróciłem z Iranu i jestem zachwycony i polecam wyjazd każdemu kto pyta. Zaznaczam wręcz, żeby nie wierzyć we wszystko co mówią media bo większość z tego to polityka, która nie ma przełożenia na to odczucia i bezpieczeństwo odwiedzających ...."...Więc jeśli kolejny raz usłyszycie w telewizji, że w Egipcie jest strasznie niebezpiecznie, Iran stanowi zagrożenie dla pokoju na świecie, a wszyscy bez wyjątku Palestyńczycy to terroryści to nie "łykajcie" tego bezkrytycznie. Zastanówcie się przez chwilę, kto i po co to napisał ?..."
Czyż nie tak ?:)
[konto usuniete] 21:55 | 01.12.2013
Kudik - teraz zgadzam się z każdym Twoim słowem :) Pozdrawiam.