Forum dyskusyjne
mihal12 14:44 | 05.12.2014
Witam. Mam pytanko do ludzi którzy lecieli liniami lotniczymi Areoflot. Czy ktoś podzieli się wrażeniami z lotu? I może ktoś rozwieje moje wątpliwości czy to teraz jest rozsądny wybór nimi lecieć ze względu na polityczne zdarzenia.A lecę Warszawa-Bangkok z przesiadką w Moskwie
Z góry dziękuję za odpowiedź
marka9 15:25 | 05.12.2014
Mam całkiem dobre zdanie dotyczące Aeroflotu. Leciałem z nimi 4 razy, tj. na Syberię z przesiadką w Moskwie i powrót. Drugi raz właśnie do Bangkoku i powrót z Sajgonu z przesiadkami w Moskwie. Nie masz najmniejszych powodów do niepokoju.Pzdr
paweł.p 11:06 | 06.12.2014
Cześć. Leciałem z nimi kilkanaście razy i zawsze było OK.! Raz tylko na Szeremietiewie przy wejściu czepiali się, że w bagażu podręcznym przewoziłem kilka okazów skamieniałych drzew, ale olałem ich. Możesz śmiało z nimi lecieć. Pozdro.
olgierd79 16:27 | 06.12.2014
Myślę że jak wszędzie- zależy jak trafisz- czy załoga wypoczęta, czy towarzysze podróży 'grzeczni'... ludzie chwalą Lufthanse a ja po jednym razie ich unikam, za to Air France super na przykład a opinie ma średnie :) a co do polityki to chyba bez przesady- jak by się mieli teraz na cały świat obrazić to musieli by obciąć o połowę liczbę połączeń... ja z nimi nie latam bo zawsze jest długi czas przesiadki a lotnisko w Moskwie z kolei nie należy podobno do najprzyjemniejszych na nocleg więc wolę 200 dopłacić i szybko dolecieć ale jak kto woli...
mihal12 15:28 | 08.12.2014
Dzięki za podzielenie się własnymi doświadczeniami. Jeśli chodzi o tą politykę. To sam czytałem że Areoflot miał zmieniać nazwę bo miał być objęty sankcjami. Ale o dziwo nadal lata. Lecę Areoflot em bo na dzień dzisiejszy na ferie zimowe był tańszy niż konkurencja.
olgierd79 11:02 | 11.12.2014
no to dla uzupełnienia wątku napisz po powrocie jak wrażenia :)
Bo1 16:19 | 08.12.2014
Aerofłot jest w porządku, natomiast Lufthansy i Austrian Airlines nie lubię (latałam z nimi wiele lat, więc wiem o czym piszę - szczególnie odradzam programy lojalnościowe). Szeremietiewo, bo o nich chyba wspominasz nie jest nieprzyjemne, jest po prostu drogie (choć juz jest lepiej, bo kawa kilka lat temu w wersji podstawowej kosztowała ok. 40 pln, w tym roku mozna było kupić dużo taniej...). Obsługa zwykle dość miła, piloci doświadczeni, samoloty w stanie podobnym do ich odpowiedników u konkurencji.
Smok-1 21:23 | 08.12.2014
Generalnie może być różnie, a jak wejdzie polityka to wszystko może się zdarzyć. O samych liniach mam jak najlepsze zdanie, choć np. na Szeremietiewie kazali mi wyrzucić znalezione nad Bajkałem różne minerały. Nie można wywieźć z Rosji, ale można wyrzucić do kosza! No ale to była obsługa lotniska, a nie linia lotnicza ....