/ / > ubezpieczenie w dzungli > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

ubezpieczenie w dzungli

kategoria podróże po świecie

andreas31 dołączył
14.11.2008

andreas31 09:11 | 25.12.2015

Bede przemierzal dzungle ok tyg w extremalnych warunkach(Sumatra)jakie polecacie ubezpieczenie.Glownie chodzi mi o transport do najblizszego "szpitala" oraz czy dane ubezpieczenie obejmuje choroby tropikalne;-)

gkeb dołączył
22.02.2015

gkeb 12:01 | 27.12.2015

Znajomy właśnie na dniach wraca z Amazonii. Jak będę go widział, to podpytam jak mieli to rozwiązanie. Na pewno mieli odpowiednie szczepienia jeszcze przed wyjazdem. Ale ubezpieczenie jakieś również mieli.

andreas31 dołączył
14.11.2008

andreas31 13:32 | 27.12.2015

Z gory dziekuje;-)

[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 23:27 | 27.12.2015

>Bede przemierzal dzungle ok tyg w extremalnych warunkach(Sumatra)jakie polecacie
>ubezpieczenie.Glownie chodzi mi o transport do najblizszego "szpitala" oraz czy dane
>ubezpieczenie obejmuje choroby tropikalne;-)

Zawierających w warunkach ogólnych "sporty ekstremalne". Każdy duży ubezpieczyciel ma to w ofercie. Ceny porównywalne. Zwróć uwagę, żeby warunki obejmowały "w razie czego" transport helikopterem.

Hardkor dołączył
06.11.2015

Hardkor 00:36 | 30.12.2015

>Bede przemierzal dzungle ok tyg w extremalnych warunkach(Sumatra)jakie polecacie
>ubezpieczenie.Glownie chodzi mi o transport do najblizszego "szpitala" oraz czy dane
>ubezpieczenie obejmuje choroby tropikalne;-)

Ja co prawda, nie leciałem tak daleko. Byłem w Gruzji z kumplami na Trip-ie. Co do ubezpieczenia miałem wykupione w Link4 (na szczęście nie miałem okazji korzystać), ale wyszło tanio. Tylko zaznaczę że mam Kartę Dużej Rodziny, ze względu na dzieci. I miałem jakieś tam rabaty. Możesz oczywiście do nich przedzwonić/ zapytać.

gkeb dołączył
22.02.2015

gkeb 10:51 | 07.01.2016

Własnie dostałem odpowiedź o ubezpieczeniu od znajomego.Oni byli w Amazonii śladami Arkadego Fiedlera (było o tym nawet w TV). Nieważne.
Ubezpieczenie mieli Warta Travel plus od 19.10 do 16.12. Mieli NNW tropikalne, Assistance SUPER, KL na sumę 160000, OC na 20000. Składka na ten okres wyniosła 331.

Magda Kajzer dołączył
11.12.2014

Magda Kajzer 11:22 | 07.01.2016

Polecam wakacyjnapolisa.pl - można porównać kilkanaście różnych ofert, różnych ubezpieczycieli. Do wyboru są mniejsze i większe zakresy oraz różnorakie rozszerzania - od uprawnia sportów podwyższonego ryzyka, aktywności ekstremalnych itp. w dodatku można ubezpieczenie dopasować do swoich własnych potrzeb, określając konkretne parametry.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl