/ / > Gdzie lecieć > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Gdzie lecieć

kategoria podróże po świecie

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 12:18 | 19.08.2016

Cześć,

Mamy mały dylemat, chyba pierwszy raz w życiu nie wiemy czego chcemy, gdzie lecieć :)

Byliśmy na Bali, w Tajlandii, Singapurze a ostatnio zwiedziliśmy Kubę. I to własnie ta Kuba postawiła tak wysoko ta poprzeczkę.

Chcielibyśmy w marcu/kwietniu lecieć gdzieś na 2 tygodnie, gdzieś gdzie się nie zrujnujemy finansowo, gdzieś gdzie będą plaże jak na Cayo Guilermo, gdzieś gdzie będzie dobry tani street Food jak w Tajlandii i gdzieś gdzie będzie można coś zobaczyć oprócz plaży.
Myśleliśmy o Sri Lance z Malediwami na kilka dni;
Myśleliśmy o Filipinach
Myśleliśmy o Zanzibarze, ale tu z kolei ja naczytałam sie o szczepionce na żółtą febrę jej skutkach ubocznych itp itd (panikara ze mnie ).

Macie jakis może inny pomysł, podpowiedź z innym kierunkiem? A może warto wziąć, którąś z opcji powyżej?

kiwi

Pomóżcie globtroterzy :)

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 11:56 | 24.08.2016

Nikt nic? Globtroterzy ? :(

leszek2014 dołączył
18.09.2014

leszek2014 12:00 | 24.08.2016

Pomyśl o Omanie.

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 10:37 | 26.08.2016

Oman wygląda ciekawie, ale jak dla mnie nie na trip 2tygodniowy.

Coś innego polecicie?
Może np Hongkong - myśleliśmy o połączeniu go z Japonią i z... no właśnie czym, żeby mieć kilka dni wypoczynku na rajskiej plaży? Nie chcemy cały czas leżeć i się opalać chcemy coś zwiedzić, spróbować, zasmakować a na końcu mieć kilka dni w raju na odpoczynek.... Taki mniej więcej plan :)

manni dołączył
24.06.2011

manni 10:35 | 27.08.2016

To moze Seszele?
Seszele sa moim ostatnim odkryciem, ktore postawilo mi wysoka poprzeczke. Na Kubie nie bylem i nie mam porownania ale mysle, ze Seszele moga Cie zachwycic. Zabytkow tam nie ma ale do dyspozycji Stoja przepiekne parki narodowe a i poza parkami jest ciekawie. Dwa tygonie to stanowczo za mao na Seszele ale dluzszy pobyt moze nadszarpnac domowy budzet.
Nie ma tu malarii ani zoltej febry, jest bezpieczne, nikt natretnie nie nagabuje turystow. Polecam.

kiwi2013 dołączył
14.02.2013

kiwi2013 10:46 | 29.08.2016

Zaczęliśmy sie bardzo mocno zastanawiać jednak nad Meksykiem :)

Z tego co jestem zorientowana to tez jest on wolny od żółtej febry, szczepić sie nie trzeba, jedzienie dobre. Wynajem auta tez na 14 dni to koszt ok 1000zł a i paliwo drogie nie jest.

Chyba będzie tak: Przylot do Cancun wynajem auta od razu na lotnisku i jazda do Playa Del Carmen. Stamtąd mamy zamiar zahaczyć Belize, Tulum, Isla De Mujeres może San Miquel ( układanie planu wciąż trwa: ) ). Będąc na Kubie zrobiliśmy prawie 2tys km samochodem więc myslę, ze i tu damy radę. Tylko jeszcze logistycznie trzeba przemyslec sprawę samochodu bo wiemy, że wypożyczonym w Cancun nie wjedzemy do Belize:(

Polecacie coś szczególnego w Mexyku cyz Belize. Na coś trzeba szczególnie uważać/zwrócić uwagę?

kiwi.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl