Forum dyskusyjne
KamaM 12:25 | 12.01.2017
Cześć, mam pytanie czy może ktoś z Was miał podobny problem i zna sposób jak to najlepiej rozwiązać?Jest tak:
Moje nazwisko ma polskie "ą" i niestety tak wpisywałam je przy swojej rezerwacji (wiem mój błąd :( ) Finalnie bilet wygenerował mi się bez "ą" a nawet bez "a". Po prostu ta litera została w ogóle pomięta przy nazwisku, mam bez.
Bilet był kupiony przez Jetairfly i lot jest poza Europę. Pisałam do nich ale chwilowo cisza w temacie. Chciałabym to poprawić teraz na spokojnie niż robić zamieszanie na lotnisku.
[konto usuniete] 12:36 | 12.01.2017
Zadzwoń do nich i zapytaj, co z tym zrobić. Winą obarcz system, który powinien "a" zostawić, usuwając polski ogonek. Na lotnisku najprawdopodobniej potraktują to jako zmianę nazwiska na bilecie i zapłacisz niemałe pieniądze. Przerabiałam u znajomej , lecąc Wizzair - 570 zł w jedną stronę!
fanniemiec 17:01 | 12.01.2017
Święta racja, z każdego wielbłądów się robi na lotnisku... Za duża konkurencja jest i zysku szukają chyba.
nitkaska 22:18 | 12.01.2017
pisz do skutku, mój kolega kupił bilet i połknął jedną literę w swoim nazwisku. Błąd został wyłapany dobę potem, on z liniami skontaktował się kolejne ileś godzin od wyłapania błędu. Zmienili bez problemu (kupował bezpośrednio w ETIHAD). Wiem że zdarzyło się to też znajomemu syna, tez zmienił dość szybko od zakupu. Gorzej, jesli się tego nie zauważy, wtedy może być zonk...