Forum dyskusyjne
Therena 12:39 | 23.04.2017
Witajcie,Od jakiegoś czasu myślę o Gap Year. Na początek rok, ale tak naprawdę nie wiadomo, jak długo to może trwać. Pracuję od 10 lat w różnych korporacjach i brakuje mi wolności. Chcę zrobić przerwę, by pojeździć, pomieszkać w kilku miejscach na świecie, podoświadczać, poszukać siebie, mojego pełnego potencjału. Nie chcę się wyprztykać z kasy, więc też bym trochę pracowała na miejscu. Pomysłów jest kilka: workaway, szybki kurs TEFL i nauka angielskiego. Myślę o bardzo różnych krajach, od Stanów i Kanady, poprzez Australię aż do Azji Południowo-Wschodniej. Może ktoś z Was ma podobne doświadczenia i mógłby coś doradzić? Trochę obawiam się powrotu później, gdzie mnie to wszystko może doprowadzić, żeby nie skończyło się to nie fajnie dla mnie. A może jest ktoś, kto planuje podobną podróż i chce połączyć siły?
Pozdrawiam,
Renata
rafcio16111992 19:26 | 01.05.2017
cześćJa ruszam na koniec 2018 w stronę Azji, i może dalej aż dookola świata. Szukam partnera. Mam 24 lata
Kama86 11:36 | 03.05.2017
ja zrealizowałam podobny pomysł rok temu i polecam każdemu :)jeśli masz wątpliwości co do kierunku lub nie masz z kim jechać, polecam na początek Azję pd-wschodnią. Jest bajecznie prosto podróżować tam samej z plecakiem, jest w miarę tanio, mnóstw ofert workaway albo pracy w szkołach językowych, a do tego nigdy nie będziesz sama - bo wszędzie na trasie spotkasz mnóstwo innych podróżników :)
po takim "łatwym starcie" będzie łatwiej zdecydować co do kolejnego kierunku ;)
Therena 13:22 | 03.05.2017
Wielkie dzięki za Wasze komentarze!