Forum dyskusyjne
arnie 08:14 | 02.05.2008
Chciałbym wwieść muzykę do Usa w postaci mp3 na płytkach lub zwykłych cd do słuchania w aucie?Pytanie czy to jest legalne i czy na lotnisku ktoś sie może doczepić?
emski 02:12 | 03.05.2008
jak beda poprzekladane kielbasa albo oscypkiem to na pewno zabiora ci kielbase i oscypek /chociaz mi sie udalo ostatnio przeszmuglowac tenzesz oscypek/ a CD bez problemu :-)))
arnie 08:44 | 03.05.2008
dzięki,wolałem zapytac bo jak ostatnio patrzyłem na lotnisku jak przekopywali każdą rzecz to masakra a biorąc pod uwagę jeszcze ich fixy to lepiej sie upewnić,jeden z moich ulubionych amerykańskich fixów to taki że:nie można z innych stanów-mówimy o drodze lądowej-wwozić do kaliforni świeżych owoców(!!!!):)Pozdr
[konto usuniete] 10:16 | 03.05.2008
To nie fixy. Np w Chile jadąc z Ariki do Santiago, obojętnie samolotem czy autobusem, też nie wolno przewozic swieżych owocow.
arnie 11:02 | 03.05.2008
Jaki powód jest w chile?Bo do kaliforni nie wolno wwozić bo oni kalifornijczycy uznali swe warzywa i owoce najlepsze w Usa(choć tak nie jest) i...stąd ten powód
[konto usuniete] 13:20 | 03.05.2008
Takie ograniczenia sa na calym swiecie. Do Polski i wogóle do Europy tez nie mozna przywozic z poza kontynentu żadnych owoców, nabiału ani mięsa. To samo dotyczy Australii, Nowej Zelandii i wielu krajow poludniowoamerykanskich. Na Hawaje nawet z kontynentalnego USA tez nie mozna wwozic żywnosci. Chodzi o ochrone przed chorobami
arnie 14:32 | 03.05.2008
No na hawaje raczej nie dostaniesz się lądem ale z utah lub nevady żeby jabłka nie wwieżć,dla mnie dziwne:)
emski 14:41 | 03.05.2008
skad to ci sie wziele jako powod? jedyny powod to jest klimat Californi i kazdy robal przyniesiony w owocach czy grzyb rozprzesztrzenia sie blyskawicznie i to jest jedyny powod restrykcji wwozu swiezych owocow
arnie 15:45 | 03.05.2008
Przewodnik mi o tym powiedział jak byłem i czytałem w mądrym piśmie;),ok -dla mnie jest to dziwne tak samo jak to,że po 23 nie ma prawa nikt przebywać na plaży ale już nie bede rozwijał wątkuna razie