Forum dyskusyjne

CO ZABRAĆ ZE SOBĄ NA KARAIBY

kategoria podróże po świecie

kraj Kuba

emski dołączył
13.12.2003

emski 02:02 | 18.12.2008

ostatni polski paszport jaki mialem byl jednorazowy w jedna strone tylko :-)) i zostawilem go w Zindorfie daaawno temu ale to juz historia a amerykanskie moga latac na Cube ale musza byc pochodzenia cubanskiego bez problemu jedyne co sie zmienilo to ze cubanskie braly $ 10 za ta karteczke a teraz chca chyba $ 25 albo $ 30 a jak sie wraca z Bahamas Nassau to trzepia jak polakow w Chicago za kielbasa czy nie ma cygar i innych sladow cubanskich dziewic przy sobie :-)))

zgłoszone do moderacji

podroznik22 dołączył
12.12.2008

podroznik22 19:48 | 17.12.2008

dzięki za rade pieniądze postaram sie wymieniac w przeznaczonych do tego punktach a nie na ulicy co do hiszpanskiego to niestety nie znam bede musial sobie jakos radzic zdjecia nie widziałem ale napewno poszukam
pozdrawiam

zgłoszone do moderacji

marek.kos dołączył
29.01.2007

marek.kos 15:41 | 17.12.2008

A czemu nie możesz? Masz już amerykański paszport? Nam sie wydaje, że USA to wolność, a tymczasem Polacy mogą jechać wszędzie, gdzie tylko chcą, MSZ tylko może przestrzegać przed niebezpiecznymi miejscami na świecie, a Amerykanie mają listę krajów do których im nie wolno wjechać pod karą wysokiej grzywny i nawet więzienia. I dlatego zwykły obywatel USA musi kombinować i latać do Hawany przez Meksyk lub Kanadę. Na szczęście władze kubańskie idą im na rękę i nie wbijają pieczątek do paszportu. W dużo gorszej sytuacji są ci, którzy zgubią swój paszport na Kubie. Wtedy nie obędzie się bez sądu. Chyba, że ostatnio się coś zmieniło, emski?

zgłoszone do moderacji

emski dołączył
13.12.2003

emski 15:11 | 17.12.2008

co racja to racja sluchaj starego weterana cubanskich escapad :-))) ja niestety na Cube nie moge a szkoda pewnie tez bym podrzucil troche porad :-)))

zgłoszone do moderacji

marek.kos dołączył
29.01.2007

marek.kos 14:25 | 17.12.2008

Tak, z Kubą trzeba ostrożnie. To moje zdjęcia tak podziałały na emskiego. Ale ja już tam nie byłem bardzo dawno, teraz na pewno dużo się zmieniło i to na gorsze. Kiedys Kuba to był super bezpieczny kraj. Raz na ulicy wymieniałem dolary u cinkciarza. W tym momencie podszedł człowiek, machnął jakąś legitymacją, powiedział, że jest policjantem i zabrał mojego cinkciarza z moimi pieniędzmi. Po paru sekundach się opamiętałem, podbiegłem do nich, poklepałem ich od tyłu po ramionach i powiedziałem, że wiem co jest grane i możemy razem iść na policję. "Niby policjant" od razu bez słowa oddał mi moje dolary i rozeszli się, każdy w inną stronę. Tak się bali władzy. Teraz to by chyba nie przeszło. Na Kubę zabierz tylko dobrą znajomość języka hiszpańskiego i dużo kasy, najlepiej Euro, bo od dolarów trzeba płacić podatek.

zgłoszone do moderacji

emski dołączył
13.12.2003

emski 22:14 | 15.12.2008

no wlasnie pytam bo nie wozi sie drzewa do lasu :-)) i to grzecznie pytam bo jak kiedys taki jeden cubiniec zamiescil zdjecia swojej cubanskiej kolezanki to mnie O. Admin malo co na zbity pysk wywalil stad :-)) tak ze z Cuba trzeba ostroznie

zgłoś do moderacji

podroznik22 dołączył
12.12.2008

podroznik22 21:51 | 15.12.2008

jade sam
ale w zasadzie zamiesciłem ogłoszenie ze szukam kogos kto mógłby sie do mnie przyłaczyc

zgłoszone do moderacji

emski dołączył
13.12.2003

emski 21:42 | 15.12.2008

a jedzisz sam czy z zona albo dziewczyna bo mam dwie rozne rady na ta okazje na Cube :-)))

zgłoszone do moderacji

podroznik22 dołączył
12.12.2008

podroznik22 20:45 | 15.12.2008

wybieram sie na Kube na 6 tygodni w maju zabieram ze sobą tylko plecak o pojemnosci 20 l moze ktos kto był na Kubie na dziko doradzi mi co ze sobą zabrac będe wdzięczny za informacje

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl