Forum dyskusyjne
Co trzeba zobaczyc na Kubie
kategoria podróże po świecie
kraj Kuba
agatttka 20:53 | 26.10.2009
witam wszystkich... mam prosbe do podroznikow ktorzy byli na kubie, przymierzam sie do wycieczki w te strony przy okazji zwiedzania meksyku, mysle o 10-12 dniach na kubie... moze ktos lecial/plynal tam z meksyku i zna jakis niedrogi sposob? co w ogole tam najlepiej zobaczyc, mysle o zachodniej czesci do trynidad no chyba ze ktos poleci mi dalsze rejony, warto wypozyczyc auto? sucha wiedza z przewodnika mnie nie przekonuje, lepiej poczytac bezstronnych opinii podroznikow wiec licze na pomoc i pozdrawiam :)
agatttka 22:12 | 26.10.2009
dodam ze jade grudzin/styczen...
emski 03:43 | 27.10.2009
ja bym chcial zobaczyc Fidela ....pogrzeb :-))
agatttka 22:49 | 19.11.2009
widze ze nie ma co liczyc na podpowiedzi...
emski 00:23 | 20.11.2009
sorry ja na Cube to moge poparzec ale tu ponoc jest 17K uczynnych aktywnych globowiczow i co nie ma chetnych ???
tommy#1 00:55 | 20.11.2009
Emski, a przy fotce autka, tego Paulinqi, pisales ze takie na Kubie jezdza - to Ty siejesz tutaj informacje z TV ? :) ... sie bylo w Arizonie, co ? - dwa rzuty beretem od Ciebie - oraz w kurorcie w Kostaryce :))) echhhhh :)Co do tematu - tutaj znajdziesz kilka info - http://www.odyssei.com/pl/travel/kuba.php#1
... i z doswiadczenia - cholernie uwazaj na ten obowiazek meldunkowy. Chyba ze jedziesz ze zorganizowana wycieczka. Jesli nie, jesli jedziesz indywidualnie - scisle stosuj sie do przepisow, chociazby wymiany walut. Wymienisz u "agenta" i juz mozesz zostac" wrogiem" Fidela. Nic Ci w sumie nie grozi, tylko troche wiecej kosztuje :)
pzdr
emski 02:08 | 20.11.2009
przeczytaj dokladnie o Cubie napisalem ze ze zdjec wnioskuje nie z TV, w CR bylem kilka razy nigdy w zadnym kurorcie ? a Arizona odemnie to rzut beretem 14 godzin to male piwo na US warunki nie pojmuje o co ci chodzi ?
salsa_cubana 14:36 | 21.12.2010
Polecam przejrzeć tego bloga: http://www.blog.carlostravel.pl/Masz tam informacje na temat wypożyczania samochodu, jak kształtują się ceny, info odnośnie Trynidadu, Parku Narodowego Vinales - który też warto odwiedzić, itd. - naprawdę sporo praktycznych informacji i inspiracji :) To biuro podróży (www.carlostravel.pl) załatwi nawet za ciebie jakieś pojedyncze formalności, zorganizuje atrakcje, zapewni przelot... nie mówiąc już o zorganizowaniu całej wycieczki. Skontaktuj się z nimi, naprawdę, bardzo polecam!
mlabieniec 03:02 | 23.12.2010
Agatttko, moj maz wlasnie wczoraj wrocil z Kuby, dzis jest juz pozno ale jutro podzieli sie z Toba swoimi wrazeniami i udzielli mam nadzieje cennych wskazowek :)