Forum dyskusyjne
TRINIDAD
kategoria podróże po świecie
kraj Kuba
kasiakrotoszyn 12:32 | 03.02.2015
Czy ktoś może polecić casę w Trinidadzie z zajebistym klimatem, planujemy zatrzymać się tam na 4 nocki, większość tych upatrzonych przeze mnie niestety ma full booking, czego się nie spodziewałam...Także wszelkie nazwy i kontakty - mile widziane.
Pozdrowienia
albatros 12:41 | 03.02.2015
Jeżeli zamierzacie się tam dostać autokarem Viazula to po wyjściu z dworca obskoczy was chmara naganiaczy czy wręcz właścicieli, którzy na pewno wam zaoferują jakiś nocleg.Inna sprawa, jak np. będziecie w Hawanie w casie, spytajcie się waszego gospodarza czy nie ma w Trynidadzie namiarów na jakieś noclegi. Na pewno coś wymyśli
kasiakrotoszyn 12:48 | 03.02.2015
>Jeżeli zamierzacie się tam dostać autokarem Viazula to po wyjściu z dworca obskoczy>was chmara naganiaczy czy wręcz właścicieli, którzy na pewno wam zaoferują jakiś
>nocleg.
>
>Inna sprawa, jak np. będziecie w Hawanie w casie, spytajcie się waszego gospodarza
>czy nie ma w Trynidadzie namiarów na jakieś noclegi. Na pewno coś wymyśli
>
Albatros połowę wyjazdu robimy na spontanie, ale w Trinidadzie chce mieć pewną casę, tam chcemy też zrobić 3 dniowy kurs hiszpańskiego, stad fajnie coś z polecenia.
albatros 13:24 | 03.02.2015
no to wam nie pomogę :-( akurat my Trynidadu nie mieliśmy zarezerwowanego, nocleg załatwił nam nasz gospodarz z Hawany - gdzieś zadzwonił i powiedział że z dworca w Trynidadzie odbierze nas jego kuzyn ;-) także namiarów na ten dom nie mam :-(
alek--- 17:30 | 22.02.2015
Polecam casę DIANA i ANAY. Dobra lokalizacja, blisko centrum i dworca Viazul.Więcej na: http://olazplecakiem.blogspot.com/2014/09/kuba-casy.html
mariosta 13:58 | 23.02.2015
Tak jak napisał Albatros. Spanie nie brakuje. Jedna wielka ściema, że jest sezon amigo :)Trochę porad u mnie z podróży http://www.mariuszstachowiak.pl/kuba-krok-kroku/
W razie pytań pisz.
Antoni 17:28 | 23.02.2015
Bez obaw, znajdziecie na miejscu, tzn was znajdą ci u których zanocujecie :)
linkalinka 12:09 | 07.03.2015
casa Diana i Anay - zmieniło sie tam odTwojego pobytu Alek. Na dzień dobry cena 30cuc, obiady 10-12cuc. Trochę zbiłam cenę, bo cały czas myślałam, że warto tu pozostać. Na koniec był kłopot z rozliczeniem, bo naliczono za dużo.Ale sama lokalizacja ok, bo nie samym centrum, gdzie bywa głośno.
Koniecznie nauka salsy! Co noc szaleństwo w Casa de la Musica na schodach - nauczyciele w tym pomagają!
Hiszpańskiego warto pouczyć sie przed wyjazdem - miałam kilka lekcji u Kubańczyka (Warszawa i okolice)
Mam inne adresy w Trynidadzie ale nie sprawdziłam ich..
mojito 14:02 | 07.03.2015
Ja mam niesamowitą miejscówkę!!!W centrum Trinidad, piękny dom z otwartą kuchnią do dyspozycji, klimatyczne pokoje, piękne patio z wielkim bananowcem, przemili właściciele którzy mieszkają obok w domu tak więc jest cisza i spokój...
Casa nazywa się "Nilda" Calle Francisco Javier Zerquera No 270 (Rosario)
Tel. 53(041) 99 32 53 albo 99 21 65
Naprawdę polecam!!!
readyforboarding.pl 14:44 | 20.01.2016
Oj... Trinidad jest ekstra! Polecam naszą miejscówkę.Alfa&Omega
Clemente Pereira 92
Trinidad, Cuba
davis96@nauta.cu
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g285731-d7234643-Reviews-Hostal_Alfa_y_Omega-Trinidad_Sancti_Spiritus_Province_Cuba.html
Fotki i relację możecie zobaczyć tutaj: http://r4b.link/trinidad-kuba
Wodniak 23:22 | 20.01.2016
Dwa dni temu wróciłem z Trinidad (Kuba), moja druga wizyta od 6 lat. Byłem zaszokowany ilością casas-na niektórych ulicach dosłownie co drugi dom to casa! Podobno większość zajęta, ale widziałem sporo wolnych ("Available Room"). Turystów też zatrzęsienie, m. in. natknąłem się na wycieczkę z Polski i wiele innych Polaków.Nie mogę polecić żadnej casa, ale ja po prostu spędziłbym trochę czasu przechadzając się ulicami i z pewnością b. szybko znalazłoby się coś odpowiedniego, tym bardziej, że rezerwacje są czasem (a nawet często) nie respektowane i casa jest zajęta.
W każdym razie życzę powodzenia-Trinidad to przepiękne miasto, szczególnie w nocy-akurat byliśmy w czasie tygodnia kultury i do późna w nocy było masę imprez.