Forum dyskusyjne
Aelion 18:18 | 16.02.2009
WitamNazywam się Mariusz smile.gif Planuję w tym roku podróż autostopową po półwyspie Skandynawskim.
Chciałbym na to poświęcić jakieś 3-4 Tygodnie w Lipcu. Poszukuję współtowarzyszki/a tej długiej i dalekiej podróży smile.gif
Plan ramowy podróży, który rysuje się w mojej głowie wygląda następująco:
- Wylot z Warszawy lub Gdańska do Oslo lub Bergen (w zależności jak będzie taniej), bilety najlepiej by było kupić już w Marcu - cena około 220zł
- autostopem przez cala norwegie do samego Przylądka północnego (Nordkapp) Po drodze oczywiście zwiedzanie ważniejszych miasteczek i podziwianie przepięknych widoków smile.gif
- Powrót autostopem przez finlandie estonie łotwe i litwe (przeprawa promowa Helsinki - Tallin)
Wyprawa niskobudżetowa. Posiadam dobry namiot hannah więc nie będzie ryzyka przemoknięcia gdyby padało a tam to sie czasem zdarza... Do tego jedzonko jak najtańszym kosztem przygotowywane sobie...mam palnik turystyczny który można do tego użyć No ogólnie pełny survival heheh
Termin wyjazdu to początek Lipca w zależności jak będą pasować bilety lotnicze
Jeżeli ktoś ma ochotę się skusić to bardzo proszę piszcie.... odpowiem na wszystkie pytania
Nie chce jechać sam! :-)
ZAPRASZAM
Moj gg to 77400
Nr tel: 696 460 723
a email mariuszPL małpa gmail.com
PS. nie interesują mnie wyjazdy typu dzielimy się kosztami benzyny i jedziemy samochodem więc tego nie proponować smile.gif Kocham autostop i nie zrezygnuje z niego raczej