Forum dyskusyjne
AMKB 02:55 | 02.04.2009
Protestuję przeciwko ignorowaniu próśb najaktywniejszych uczestników tego forum o:1. Ograniczenie możliwości umieszczania zdjęć do rozsądnych rozmiarów a nie 300 zdjęć/miesiąc bo to po prostu paranoja i czysta złośliwość ze strony uczestnika. Ilość zdjęc powinna być postawiona na poziomie np. 30 miesięcznie lub podobnie
2. Wprowadzania cenzury "obyczajowej???" Przykład - usunięcie np zdjęć "Pani Krysi" ze zjazdu Bikerów w Texasie. Było to świetne zdjęcie reporterskie pokazujące lokalne zwyczaje w zwykle pruderyjnej Ameryce. Zdjęcia kolegi Emskiego reprezentowały tutaj zawsze najwyższy poziom artystyczny i te zdjęcia powinny być ze strony GlobAdmina objęte najwyższą ochroną! Jest to forum globtroterów, które powinno pokazywać nie tylko 2387 zdjęcie gór ale również ciekawe lokalne zwyczaje. Poza moherowymi beretami i Adminem nie przypuszczam, żeby ktokolweik więcej był tym zbulwersowany...
3. Pozwolenie na jawne reklamowanie swojego biznesu przez zawodowych fotografów ślubnych (sic!!!!)
4. Ignorowaniu wielu innych próśb, jak np wprowadzenie moderatora, nawet na zasadach wolontariusza. Ja rozumiem ograniczone możliwości finansowe i techniczne Globa Admina, ale brak nawet chęci podjęcia rozsądnej dyskusji na ten temat jest deprymujący... :-(.
5. Historycznie GlobAdmin nie reagował na wiele innych problemów, przyjmując zawsze zasadę chowania głowy w piasek, ale nie sądzę, że warto do tego wracać bo zniszczenia już są nieodwracalne (zniszczenie np. świetnych zbiorów fotograficznych).
Oświadczam, że w związku z wyżej wymienionymi problemami czuję się zmuszony do ograniczenia swoich możliwości dalszego udzielania się na tym forum, co pewnie ucieszy niektórych użytkowników, którzy wreszcie będą mielim pole do popisu!!!
AMKB
usunięty/nieznany 09:38 | 02.04.2009
jako ze sama tez robie sobie przerwe od globtrotera, bo mnie zmeczyl juz, to w sumie nie powinnam nic juz pisac, ale chcialam podchwycic temat i skrobnac pare slow na koniec zanim pojde na urlop globtroterskipodpisuje sie pod powyzszym co AMKB powiedzial.
do tego moja najwieksza irytacja jest fakt ze ADMIN stoi zawsze z boku i pasywnie przyglada sie wszelkim klotniom jakie sie tu odbywaja. ADMIN nie jest w nic zaangazowany, co gorsza, logujac sie czesto jako OVAD scina dobre zdjecia, zachowujac sie tym samym jak wiekszosc klikaczy i zawistnych klonow... takiego przykladu od ADMINA sie nie spodziewalam...
tym samym obserwujac zachowanie ADMINA/OVADa od jakiegos czasu widac ewidentnie ze ADMIN/OVAD ma jakies swoje upodobania odnosnie zdjec a takze jakas tam swoja wizje tego jak ten portal powinien wygladac. to ze ADMIN siedzi z tym cicho jest nie do przyjecia, bo klotniom nigdy konca nie bedzie widac dopoki ktos nie napisze czarno-na-bialym co jest tolerowane a co nie.
przez ignoracje ADMINA narodzil sie kolejny problem, a sa nim ukryci obserwatorzy ktorzy nigdy sie z niczym nie wychylaja tylko gromadzi sie w nich frustracja ze inni uzytkownicy sie tu dobrze bawia, ze jest jakas dyskusja, ze cos sie dzieje, ale oni zamiast sie aktywnie przylaczyc, byc moze pokierowac rozmowe na tematy globtroterskie (o co duzo ludzi tutaj krzyczy) to wola wychylic sie raz na ruski rok z krzykiem i zale nam tutaj wylewac jaka to z nas banda okropna co kawiarenke z portalu zrobila a o prawdziwych podrozach nie potrafi rozmawiac. Moja frustracja wynika z tego, ze KAZDY, ale to absolutnie KAZDY ma prawo zmienic to, zaczac temat globtroterski, pokierowac wlasna dyskusje na taki temat na jaki chce. i jestem pewna ze to tez byloby fajne i sama bym chetnie dolaczyla. z tym ze BARDZO NIEFAJNE jest to ze raz na jakis czas ktos z zalami wyskakuje a nie probuje nic z tym zrobic, to tak jakby ludzie mieli do nas pretensje ze nie rozmawiamy o architekturze Rzymu a o grzybkach barbi i co? mamy zaczac o architekturze Rzymu gadac to sie wreszcie wieksza ilosc osob przylaczy???? watpie...
wiec generalnie zmeczylam sie walka z wiatrakami, wszechobecnymi klotniami a przede wszystkim WSZECHOBECNA IGNORACJA ze strony ADMINA i innych uzytkownikow ktorzy potem ni stad ni zowad swoje zale wyciagaja na wierzch. PAsywnoscia nigdzie sie nie dojdzie... a jesli aktywnie prowadzony przez nas portal do tej pory nie odpowiada nikomu to teraz macie szanse na poprowadzenie go w inny sposob bo wiekszosc z nas idzie na urlop. sama bede tu zagladac ale mam zamiar tez pasywnie od tej pory byc i jesli sie wykreci jakas ciekawa dyskusja globtroterska to chetnie dolacze... poki co sajonara...
cichy73 11:23 | 02.04.2009
Ja jestem tym niektórym użytkownikiem ucieszonym pana decyzją :) Istrasznie ubolewam nad usunięciem niektórych zdjęć pana emskiego tylko czy pan zadał sobie kiedykolwiek pytanie czy ja jestem wyznacznikiem tego co ma się podobać na tym portalu a co nie a może jakiejś części użytkowników właśnie podoba się 2387 zdjęcie gór ???Pan się tu kreujesz na wielkiego intelektualiste i konesera fotografiki i oczywiście 2 za date 2 bo horyzont leci itd a wielu osób to nie obchodzi to nie portal fotograficzny i spora część użytkowników poprostu chce się podzielić swoimi przygodami i mają to w d...ie że na zdjęciu jest data że jest rower czy jacyś ludzie dociera to do pana że nie jest pan tu potrzebny jako krytyk sztuki ale jako zwykły użytkownik jeżeli nie podobają się panu jakieś zdjęcia to niech pan weżmie przykład z Paulinqi i je omija ponieważ to co nie podoba się panu nie koniecznie musi niepodobać sie wszystkim!!!!!!!!!
w punkcie pierwszym zgadzam się z panem żeby przeciwdziałać zalewowi zdjęć jednego użytkownika i często bardzo podobnych do siebie :(
z wyrazami szacunku
Akinom 15:56 | 02.04.2009
Moja Droga Paulinga, z tego co naliczylam z globtrotera odeszlo 11 osob znanych podroznikow, ktorych to znam tylko z user name. Ktorzy to udzielaja sie na innym forach wlacznie z miedzynarodowymi. Dyskutujac, radzac innym i wypowiadajac sie w sposob czysto globtroterski/podrozniczy. W sposob kulturalny, czasami sprzeczny, ale ciekway i inteligienty. Ci ludzie odeszli, dlatego ze globtroter zmienil sie jak sama to ocenialas w kawiarenke o towarzystwie wzajemnej adoracji. Co niektorzy jego uzytkownicy maja na niego monopol, bo tak im sie wydaje, bo duskutujac zamiast na zadany temat to wpisuja watki pod wplywem...., badz aby cos napisac dla zabawy, i smiechu, badz sa pelni sarkazmu, cynimzu, cwaniactwa, chamstwa.Swietnie sie przy tym sie bawiac., a przy okazji nie z innych ale z siebie samego robiac blazna. Bo lecza wirtualnie swoje kompleksy, bo tak naprawde bija piane, ktorej juz sie ubic sie nie da.Niech kultura wypowiedzi co niektorych bedzie godna reprezentowania naszego kraju po za jego granicami przez tych co tylko w nazwie zwia siebie podronikami.
Na zadawane pytania innych, porady, glosu nie zabieraja bo nic konstruktywnego do powiedzeinai nie maja.
Ot tyle co mam do powidzienia.
usunięty/nieznany 16:15 | 02.04.2009
Akinom, masz teraz spora szanse wyjsc z cienia w ktorym siedzisz od tak dawna i zaczac powazne dyskusje podroznicze. my sie usuwamy w cien. rozkrecisz cos fajnego, przylacze sie sama i sie poklonie przed toba jeszcze z szacunkiem. zero sarkazmu, zero dowcipu, zero ironii od tej pory. masz to zagwarantowane jak w banku. mam nadzieje ze sie uda. pozdrawiamPS: Paulinqa jest przez Q a nie przez G
marianna_p 16:15 | 02.04.2009
Akinom, to co piszesz brzmi jak pomówienie!!!skad znasz przyczynę odejścia tych "znanych podrózników"?????? z tego co wiem, były to zaniedbania admina w kwestii systemu ocen, ciągłe zawistne 2i 3 przy świetnych pracach, klony itp., a nie "kawiarenka towarzyska"...
ja, poodbnie jak pozostałe osoby z "towarzystwa wzajemnej adoracji" ZABIERALIŚMY GŁOS nie jednokrotnie w rozmowach czysto podróżniczych!!! udzielałam się na forum, lub dając prywatne porady co do krajów przeze mnie odwiedzionych. wiec nie oceniaj nas z góry!!! i to zupełnie nie sprawiedliwie!!!
a z ciebie jakas zawiść wychodzi w tej chwili, ze ktoś przy okazji zawarł prywatne znajomości , które kontynuje tu w formie SYMPATYCZNYCH pogaduszek itp.
wszyscy z nas starali się zrobić z tego portalu "ludzki" i sympatyczny portal, w którym jest miła atmosfera i przyjażni ludzie, a nie wyścig szczórów w ocenainiu, wzajemna zawiść i pretensje. podcinanie i kładzenie cudzych zdjęć, co było czasem Twoim udziałem, z tego co pamietam....
to forum podróżnicze, galeria równiez dla amatorów a nie tylko "wielkich" podórżników.
oceń siebie, kim Ty jesteś, nie nas. nikt tu błazna z siebie nie robi, to co nazywasz błazeństwem, to spotkania lubiących się ludzi i tyle.
trochę poczucia humoru i serdecznosci dla innych Ci życzę.
usunięty/nieznany 16:22 | 02.04.2009
jeszcze raz ja na sekunde... akinom, jak spojrzysz na forum to jest tam masa, cala masa innych topikow dotyczacych podrozy. w ilu sie udzielilas? dlaczego zawsze wychodzisz z cienia tylko wtedy jak sie wietrzy jakas afera w powietrzu?piszesz: "Na zadawane pytania innych, porady, glosu nie zabieraja bo nic konstruktywnego do powiedzeinai nie maja." - prosze cie, nie oceniaj ksiazki po okladce... przyjzyj sie sobie a potem oceniaj innych jak juz bedziesz w pelni usatysfakcjonowana ze sama spelniasz swoje wlasne wymagania... buziaki
Akinom 16:20 | 02.04.2009
Prosze tych wszystkich tlumaczacych sie o poszperanie w innych portalach co pisza ludzie na temat "forum globtrotera" nie zdjec, tylko samego forumNic dodac nic ujac.
Prosze wybaaczyc, ale wiecej glosu w dyskuji zabierac nie bede.
mario-mil 16:37 | 02.04.2009
Ostatnie zdanie jest bardzo obiecujące Akinom.Ja Ciebie osobiście miałem okazję poznać zadająć konkretne pytanie podróżnicze,a otrzymałem bezwartościowe odesłanie do google.Zainteresowanych odsyłam do http://www.globtroter.pl/forum/watek,12369,birma,myanmar.html .Po przeczytaniu tego wątku łatwo sobie wyrobić zdanie o Twojej osobie a szczególnie o chęci dzielenia się doświadczeniami podróżniczymi.
marianna_p 16:42 | 02.04.2009
mario, świetny odnośnik:))) brawo!!!!
marianna_p 16:29 | 02.04.2009
nie wiem gdzie i po co miałabym szperać... nie interesuja mnie opinie innych, bo nie mam sobie nic do zarzucenia w tej kwestii:))) nie jestem tu po to by kogoś zadawalac, ale dla siebie. lubię podróże i zdjęcia z nich, lubię zawierac nowe znajomości. sympatyczne i serdeczne. to wszystko co do tego tematu Akinom. pozdrawiam:)))
usunięty/nieznany 16:34 | 02.04.2009
czy moge dostac wize wietnamska w Chinach? WIETNAM feria9 3 02-04-09 16:06tani lot do Indonezji tyku 1 02-04-09 15:52
gdzie nocować w bombaju? INDIE trevor 7 02-04-09 14:48
Jestesmy w podrozy po poludniu Indii INDIE sulek3 3 02-04-09 14:39
kultura indii INDIE ropucha 7 02-04-09 14:35
Bungalow na Goa INDIE pysia1976 2 02-04-09 14:30
mapy MAROKO moniak 5 02-04-09 13:31
bagaż w kwaterach prywatnych KUBA podroznik22 3 02-04-09 11:39
podobno jeśli ktos przylatuje na Kube służby KUBA podroznik22 6 02-04-09 11:38
Przejściówka do urządzeń PERU azuleirian 2 02-04-09 02:49
Kenia/Tanzania -pora deszczowa?? KENIA tomulka 6 01-04-09 19:09
Jak dojechać gdzie przebywać, ceny w Peru PERU chico 9 01-04-09 17:38
pokaz slajdów ze Szkocji w kinie Wisła [W-wa] aliwyj 1 01-04-09 16:56
Jaka torba podróżna? pasterz 2 01-04-09 15:14
koszty noclegów, campingów NORWEGIA marianna_p 1 01-04-09 13:36
co polecacie zobaczyć? jakie ceny? RPA dleszcz@hotmai 35 01-04-09 12:29
Ceuta czy Tanger MAROKO rav1976 7 01-04-09 11:32
Pireneje HISZPANIA lubom 1 31-03-09 23:08
Teneryfa canalia101 81 31-03-09 22:49
taman negara jaro316 1 31-03-09 12:20
czy moge dostac wize tajska w Chinach, Wietna TAJLANDIA feria9 1 31-03-09 11:52
popatrzcie no, kto by pomyslal ile globtroterskich tematow w tej naszej kawiarence... a to tylko pierwsza strona...
no juz dalej, dalej, wszyscy ci co narzekaja na jakosc forum i na brak tematow globtrotersakich do gadania. mam tu wiecej skopiowac tematow zeby wam udowodnic ze jest ich mnostwo, trzeba tylko chcec na dany temat podyskutowac a nie zalic sie od czasu do czasu ze nie ma oczym gadac... litosci...
usunięty/nieznany 16:29 | 02.04.2009
czyli masz teraz szanse zalozyc prawdziwa dyskusje podroznicza ale wolisz z powrotem wejsc pod miotle i poczekac na nowa afere do ktorej jak zwykle dodasz swoje trzy grosze...Forum globtrotera jest calkiem dobre moim zdaniem. ktos pyta, ktos odpowiada, a jak jest zartobliwy topik (jeden na sto) to ludzie zartuja. normalne to chyba jest... ja do tej pory to o co nie zapytalam to dostalam dobre odpowiedzi od innych a takze w klilku kwestiach staralam sie pomoc. a to co w innych portalach pisza na temat tego forum, to jesli jest zle to pewnie wychodzi od takich zawistnych osob jak ty.... smutne...
mario-mil 16:40 | 02.04.2009
Może się powtórzę ale mój wpis został wrzucony w środek wątku.......................................................................................................Ostatnie zdanie jest bardzo obiecujące Akinom.Ja Ciebie osobiście miałem okazję poznać zadająć konkretne pytanie podróżnicze,a otrzymałem bezwartościowe odesłanie do google.Zainteresowanych odsyłam do http://www.globtroter.pl/forum/watek,12369,birma,myanmar.html .Po przeczytaniu tego wątku łatwo sobie wyrobić zdanie o Twojej osobie a szczególnie o chęci dzielenia się doświadczeniami podróżniczymi.
marianna_p 16:43 | 02.04.2009
mario:)) jak chcesz mieć wpis jako ostatni, musisz się dopisywac pod ostatnim wpisem;))) ale i tak przeczytałam:))) i to jest świetny odnośnik:)))
marianna_p 16:40 | 02.04.2009
Paula:)) daj spokój, po co jej coś chcesz udowodnić??? nie warto moim zdaniem wchodizc w dyskusję na takim poziomie. zawiść i zale.. daj spokój...ja ide na rolki, słońce świeci, wolę trochę pozytywnych wrażeń wnieść w swojej życie niż się zatruwac czyims zawistnym, czy krytycznym spojrzeniem na nas... olać, serio:)))
mak 18:03 | 02.04.2009
Witam,przyznam, ze wracam po latach i nieco mnie przerazila sytuacja tu panujaca. Zapisalam sie do globtrotera blisko 6 lat temu jak dopiero zaczynal, raczkowal i bardzo dobrze sie zapowiadal, bo to jak sie rozwinie zalezalo od NAS uzytkownikow i naszych checi.
Najwazniejsza czescia bylo formu i artykuly przy okazji ktorych mozna bylo podzielic sie swoimi przezyciami, ale co wazniejsze, informacjami na temat odwiedzonego miejsca. Zdjecia to jest taki mily dodatek - zeby umilic sobie czas miedzy podrozami, zeby szukac natchnien, ale i zeby czytajac komentarze innych polepszyc sowje fotograficzne umiejetnosci - bo nie oceny, a komentarze (zwiazane ze zdjeciem !) powinny byc najwazniejsze. To nie jest forum fotograficzne, ale podroznikow przy okazji fotografujacych. Nie przejmujmy sie tak bardzo ocenami, bo tak naprawde sama ocena bez komentarza nie jest wiele warta.
Pogadac tez sobie mozna, czemu nie. Przegladalam sobie wczoraj sporo zdjec i komentarzy i pare razy sie naprawde usmialam, a smiech to zdrowie, wiec dzieki. Tylko moze te komentarze absolutnie nie zwiazane ze zdjeciami moznaby przeniesc na forum zaczynajac bardzo ogolny i szeroki temat - pogadanki, albo co tylko chcecie, tak zamiast chatu.
Nie widze potrzeby narzekania, przecierz tutaj KAZDY moze byc po czesci tworca tego forum - wystarczy zaczac nowy watek, dolozyc artykol, czy zdjecia. Wcale nie musisz byc profesjonalnym fotografem czy reporterem, nie o to chodzi. Wystarczy chec dzielenia sie informacja i pasja podroznicza.
Ot i tyle.
Ja sie malo udzielalam, bo w mojej niekonczacej sie wedrowce przez zycie przewaznie brakowalo czasu na necie. Teraz mam kompa i net w domu i jakies 3 tyg gdzie nigdzie nie jade (no wyskcze tylko na pare dni) i myslalam, ze zobacze co w trawie piszczy, kto gdzie byl albo gdzie jedzie, zadomowie sie, zachowam stronke na bookmarku i bede zagladac i udzielac sie gdy bede miala cos sensownego do dodania..
To tylko moja skromna opinia. A, jeszcze jedno, wydaje mi sie ze pomysl admina na najbardziej udzielajacego sie uzytkownika zupelnie nie wypalil. To nie jest forum popularnosci, chodzilo o udzielanie sie w sposob produktywny i pomocny innym. Punktacja prowadzi do absurdu klikania i komentarzy nie na temat. Pytanie po co?
Pozdrawiam wszytkich ciekawa Waszych podrozniczych fascynacji, pomyslow, ciekawostek.
mak
barbi 18:02 | 02.04.2009
Oj wyrywne jesteście :))) Znowu jest co czytać :)) Po prostu koleżanka wypowiedziała się w ten sposób : Czytałam wszystko co robiliście a nie miałam odwagi do was dołaczyć,bawiliście się fajnie,co ja teraz będę czytać:)))
usunięty/nieznany 19:43 | 02.04.2009
Jesli mnie wzrok nie myli to po Akinomie sluch zaginal - zostal pusty login... Kochani .... moze czesc z naszych dyskusji jest z boku oceniana jak jest.... ale i urzytkownicy mają prawo do ocen negatywnych "kawiarenki", jak i my do tego zeby sie tu udzielac.... .Ja tez ubolewam, ze cześć z osób, które tu się zalogowały, umieściły swoje zdjęcia, porady czy historie podróżnicze nie włącza się do dyskusji.... Bo przecież brak tych osób, ich szerokiego udziały wpłynął na to że stworzyła się wąska grupa akurat nas, aktywnych - ja obserwuję portal ponad 2 lata i powiem, największą falę rezygnacji widziałem po tym jak Admin nie reagował na falę zalewu zdjęć ala Teddy..... Mam nadzieję, że ta cała awantura skończy się dobrze, bo lubię ten portal i osoby na nim poznane, zycząc wszystkim cierpliwości a Adminowi wyrozumiałosci kiedy trzeba, a stanowczości gdy wymagana, pozdr.
yonka3 19:36 | 02.04.2009
Może jeszcze się ukrzyżujmy. Eot.
GlobAdmin 21:48 | 02.04.2009
WitamDziekuje za opinie i porady innowacyjnie w sprawie rozwoju serwisu. Sa one dla nas cenne i staramy sie je brac pod uwage jesli sie powtarzaja oraz wdrazac, tak jak ostatnie zmiany, np wylaczenie niektorych zdjec z oceny.
AD.1 W tej chwili do portalu dodawanych jest 50 zdjec dziennie, to naprawde niewielka liczba.
AD.2 Prezentowanie "kobiecych detali" nie miesci sie w sekcji Makro. Otrzymalismy kilka e-maili z protestami, dlatego reagowalismy.
AD.4. Na pewno przyjdzie czas ze wdrozymy te mozliwosc.
pozdrawiam
GlobAdmin
AMKB 00:08 | 03.04.2009
Przykro mi, ale nie zgadzam się z wnioskami GlobAdmina. Powody:ad1. Po doliczeniu usuniętych zdjęć przez GlobAdmina a następnie Emskiego - przez ostatnie dni średnia wyniosła około 70 zdjęć dziennie. Nigdy moim zamiarem nie było ograniczenie dziennej ilości zdjęć ale ograniczenie umieszczania zdjęć przez jednego użytkownika - umieszczanie po 10 zdjęć dzień po dniu dla mnie jest chore i odstrasza tylko innych użytkowników oraz obniża w oczywsisty sposób jakość zdjęć!!!
ad.2 Prezentowane "damskie detale" były "przedstawiane" publicznie w bardzo pruderyjnym kraju takim jak jest USA i było to możliwym tylko dlatego, że te "detale" były SZTUCZNYMI - ATRAPAMI. Jeżeli GlobAdmin tak bardzo się przejmuje żalami innych użytkowników, to dlaczego nie bierze pod uwagę naszych żali co do ilości zdjęć. Proszę GlobAdmina o rzucenie okiem na zdjęcie przedstawiające "Praczkę znad Nigru" nr 54431. "damskie detale" są tutaj prawdziwe, ale czarne! Oznacza to, że skarżący uważają, że czarne biusty można pokazywać a białych, nawet atrap - nie? Dla mnie jest to rasizm.
ad3. Dlaczego GlobAdmin nie zabrał głosu wobec, wg mnie, jawnego reklamowania swojego biznesu przez firmę sprzedającą fotografie ślubne - BWPhoto np. zdjęcie np. #54247, które po ciężkim edytingu jest tylko pretekstem do reklamy firmy!!!
Na prawdę myślę, że GlobAdmin może trochę bardziej rzetelnie podejść do tej sprawy!!!
AMKB
Oczywiście nie zamierzam tu odpowiadać na zaczepki Cichego, czy Akinom, bo nie są one związane z meritum sprawy...
usunięty/nieznany 07:08 | 03.04.2009
ja mysle ze fakt ze 'aby 50' zdjec dziennie jest wrzucane i w tym Admin problemu nie widzi to jakis zart. prosze sprawdzic ILU uzytkownikow te zdjecia wrzuca. na palcach mozna wyliczyc. sama, jako ze nie chce seryjnie wrzucac 10-tkami nie chce wrzucac pojedynczych fotek bo one gina tam niestety. pewnie i inni mysla podobnie. ale skoro Admin jest OK z promowaniem garstki uzytkownikow to nie pozostaje nic innego tylko poczekac az im sie zapasy wyczerpia...PS: bez obrazy do nikogo wrzucajacego zdjecia, bo duzo jest naprawde swietnych - spor idzie o ilosc wrzucania na raz i wrzucania dzien po dniu....
usunięty/nieznany 07:12 | 03.04.2009
a do tych co mysla jak Akinom:http://www.globtroter.pl/zdjecia/54353,irlandia,offaly,,shannonbridge,,stary,fort,.html
oto maly przyklad PROBY zawiazania dyskusji globtroterskiej pod zdjeciem... ktora niestety przeprowadzilam tak wlasciwie z sama soba... nasza Paka na urlopie i nikt inny sie nie pokwapil wykazac najmniejszego zainteresowania.
Wyglada wiec to tak ze NIE WSZYSTKIE tematy globtroterskie interesuja WSZYSTKICH - co jest jak najbardziej zrozumiale. Wiec jesli nie jestescie zainteresowani gadaniem o pierdolkach pod niektorymi zdjeciami to to po prostu omincie tak jak zrobiliscie z powyzsza fotka...
ja wogole nie rozumie jak ktos moze z tego robic wogole problem, ze nie ma tematow globtroterskich pod dyskusje... smiech na sali...
ski 09:22 | 03.04.2009
Zglaszam propozycje nowej kategorii pod nazwa "dominkom". Powinna sie otwierac na nowej zakladce, najlepiej gdzes na dole strony i tutaj mozna by wrzucc zdjecia bez ograniczen. Kolezanka dominkom ma kilkadziesiat tysiecy zdjec i ograniczenie do 10 dziennie mocno zmusza ja do trudnej segregacji. Np zamiast 1000 zdjec kapeluszy musiala sie pgraniczyc do 100. Takze teddy ostnia zamikl. Dla niego 10 sztuk dziennie to tez trudny wybor, a moze myszka mu sie rozleciala od klikania?
ski 09:36 | 03.04.2009
I jeszcze jedno techniczne pytanie do admina. Czy to jakas nowa funkcjonalnosc, ze uzytkownicy moga blokowac ocenianie zdjec dla konkretnych innych uzytkownikow? Na przyklad zdjecie 54439 , Laos73 mogl ocenic, a ja nie, bo nie wyswietlaja mi sie oceny.
usunięty/nieznany 10:27 | 03.04.2009
dla zainteresowanych nie tylko rozmowami podrozniczymi ale tez rozmowami o niczym, kilka osob (poki co jest nas o ile dobrze pamietam 11 osob) z Globtrotera zalozylo forum na naszej-klasie http://nasza-klasa.pl/forum/9/1999/1?page=11 - jest to nieoficjalne forum globtroterskie dla usmiechnietych ;)jak macie ochote sie posmiac i dolaczyc to zapraszam. tutaj ewidentnie zbyt wiele osob nie ma poczucia humoru wiec postanowilismy sie przeniesc tymczasowo gdzie indziej. byc moze jednak Admin znajdzie chwilke zeby jednak zrobic Chat badz usprawnic dzialanie forum.
Pozdrawiam wszystkich smutaskow i zycze wiecej usmiechu... ten portal niestety jest przesiakniety frustracja i zalami wiec zapraszam na NK zeby sie posmiac troche ;)))
marianna_p 12:48 | 03.04.2009
skoro sa dalsze głosy ad ilości dodawanych zdjęć, to chcę się również wypowiedzieć.Nie mam nic przeciwko aktualnie dodawanym dużym ilością zdjęć przez Dominkom, bo choć nie sa dobrze przselekcjonowane, to jednak materiał ten jest różnorodny i nie ma podobnego (moim zdaniem) charakteru jak wrześniejsze duże wrzuty teddego, czy wcześniej lapiskiej. Pokazuje różne egzotyczne kraje, ciekawostki, nie tylko pocztówki tysiąc razy juz widziane i dla mnie wiele z tych zdjęć jest wartościowa.
Poza tym wydaje mi się, ze taka sytuacja jest o wiele mniej groźna, niż brak zdjęć, jak chyba na początku roku było- zastój, czasem 2 czy 5 zdjęć na dzień doszło. Wolę obejrzeć 50 dziennie i znależć wśród nich 15 interesujących niż 2:(((
Skłaniałabym się do polecenia omijania ich tym, którzy nie mają ich ochoty oglądać, czy to jest dla Was problem?? nie musicie ich oglądać, a weźcie pod uwagę, ze dla innych mogą nieść one wartości. nie tylko teraz , ale w przyszłości... powiedzmy, ze ktoś będzie wybieral się na Filipiny, może przejrzeć wiele miejsc nie tylko te najpopularniejsze.
dominkom 13:32 | 03.04.2009
Skoro zostałąm wywołana i tyle zrobiłam zamieszania to tylko się zapytam co to jest za problem ewentualnie kogo nie interesuje pominąć moje i innych którzy dają po 10 fotek zdjęcia. Jeśli jest to seria 10 pod rząd to nie ma problemu. Nie sądzę, żeby ta ilość była powalająca. Ile czasu zajmuje ominięcie tych kilkunastu zdjęć, a widzę, że co poniektórzy zaglądają tu przez parę godzin. Ja tu widzę inny problem, mało jest fachowych komentarzy do zdjęć, zapytań dotyczących podróży, chociaż ja na priva dostaję sporo pytań, komentarzy odnośnie podróżowania więc jestem przekonana, że zdjęcia są inspiracją do podróży. Są ludzie, którzy chcą oglądać moje zdjęcia. Jako wytłumaczenie wyjaśniam, że wybieram fotki, czego niektórzy nie chcą tego dostrzec i nie ma tu mojego zachodu słońca co sekunda, czy zwierza ze wszystkich stron, często daję scenki rodzajowe, uchwycone ciekawe momenty. Nie podbijam aktywności komentarzami od rzeczy, więc nie wiem niestety o co chodzi, Może niektórych rajcują punkty? Może dobrze by było je zlikwidować, Niektórzy są na tych listach aktywności najwyżej parę kolejek i może im się to nie podoba. Nie wiem, dlaczego wywołałam taką burzę, taki problem, po co te ciągłe apele, bojkoty??????? Wiadomo też, że nie co miesiąc tak będzie, są wyjazdy, praca, inne obowiązki a nie tylko dawanie zdjęć w Globtroterze
markoo 14:18 | 03.04.2009
Myślę że czat rozwiązał by wiele problemów. Zastanawiam się dlaczego administrator tak bardzo się od tego broni. Przecież to nic nie kosztuje, nie wymaga wiele miejsca na serwerze tak jak np wstawianie zdjęć.Ludzie na czacie rozmawiali by sobie, żartowali itp. Pod zdjęciami były
by komentarze dotyczące zdjęć a nie jakieś pierdoły odbiegające daleko od tematu. I kolejna sprawa jak bardzo skomplikowana była by opcja gdyby od autora zależało czy zdjęcie ma być oceniane czy nie. Sam kiedyś udzielałem się więcej na tym serwisie, trudno jest mi znaleźć przyczynę, ale odwiedzam go rzadziej. Pozdrawiam tych z humorem i tych bez , fotografujących i oglądaczy fotek - wszystkich podróżników :)
Jest wiosna dajcie na luz, więcej fanu mniej jadu
GlobAdmin 21:08 | 03.04.2009
WitamChat nie zadowolilby wszystkich uzytkownikow.
Jestesmy zdania ze pomoglyby prywatne kanaly dyskusyjne.
bedziemy chcieli je uruchomic ale trudno nam podawac daty w tej chwili. Wstepem jest mozliwosc dodawania ulubionych i znajomych uzytkownikow.
pozdrawiam
GlobAdmin
cichy73 22:03 | 03.04.2009
Panie admin a czemu pan tak twierdzi że by nie zadowolił co pan jesteś wyrocznia zalolżyłeś pan forum to się pan stosuj do tego co tu piszemy bo jak nie to won i wpływy z reklam szlak trafi a to zaboli najbardziej i możesz mnie pan zbanować wywalić i co się panu jeszcze podoba mam to w D...ie jesteś pan lawirantem i wysoce nie pozytywną postacią dotarło ???? I jeszcze jedno jak pan niemasz czasu na prowadzenie tego portalu to się pan nie wcinaj jak majtki w d..e wywaliłeś pan fotki kolegi emskiego a tolerujesz pan wybryki innych klonów a fe z wyrazami głębokiego szacunku i jak zawsze mówiący wprost co myśli CICHY
cichy73 22:13 | 03.04.2009
A jeżeli się pan uważa za wszechwładnego Admina to chciałem panu przypomnieć że prawo polskie mówi wyraźnie że jeżeli portal jest udostępniony do użyteczności publicznej to każdy (niech pan tego nie ominie ) ma prawo wyrazić swoją opinie jeżeli nie jest ona obraźliwa dla innych osób!!!!!!!! a teraz prosZę podać podstawy prawne wykluczenia np. zdjęć kolegi emskiego jeżeli pan nie potrafi to proszę o ich przywrócenie bo dla wlasnego widzimisie to możesz pan usuwać na blogu a nie na publicznej stronie też dotarło??? i niech pan nie myśli że ma pan doczynienia z laikami wystarczająco znam prawo ze względu na swój zawód żeby z panem podyskutować z wyrazami szacunku CICHY
cichy73 22:38 | 03.04.2009
a najlepsze są wypowiedzi my jesteśmy zdania kto my partia czy związki????
yonka3 23:22 | 03.04.2009
A ja głupia myślałam, ze takie portale są tworzone dla inteligentnej rozrywki :( A to smutne cmentarzysko dla zgorzkniałych sfrustrowanych ludzi. Głowy pełne marzeń o podróżach i wolni uśmiechnięci ludzie. Tego tu szukałam. Znalazłam krzyżowców i pieniaczy. To ostatnie miejsce po którym spodziewałam się takiego rozczarowania. A Ty GlobAdminie dajesz się wkręcać w te głupie rozgrywki. Admin powinien dbać o przestrzeganie regulaminu i to wszystko. Bezstronność jest podstawą takiej pracy. Ale to moje zdanie. Spadam z tego cmentarza. Będę marzyć na własną rękę. Dziękuję tym, którzy nie bali się uśmiechać.
cichy73 23:34 | 03.04.2009
yonka ale ja właśnie o tym o głowach pełnych marzeń i usmiechnietych ludziach a nie o samowoli i adminowym widzimisie :)))
AMKB 03:25 | 04.04.2009
Yonka! Nie szukałem żadnych awantur ani rozgrywek.Przeczytaj raz jeszcze moje wystąpienie!! Oczekiwałem rzetelnej pełnej odpowiedzi i co otrzymałem??? Myślę, że odpowiedź Admina, który sam wybiera na jaki zarzut ma odpowiadać a na jaki nie świadczy najlepiej o problemie. Większość problemów tutaj stworzona jest przez brak moderatora, który w gronie zwłaszcza Polaków zawsze powinien być!
GlobAdmin powinien próbować jednak czasami wysłuchać opinii większości najaktywniejszych użytkowników a nie olewać ich koncertowo!
Czy stan bieżący to jest to o czym GlobAdmin marzył? Wrzucane zdjęcia, których nikt nie ogląda i nie komentuje?, które w dodatku są jeszcze czasami oceniane przez moherową komisję obyczajową???
Po raz kolejny osiągnęliśmy ZERO. Przychylam się do zdania, że należy utworzyć osobną kategorię zdjęć zatytułowaną Dominkom, Będzie ona reprezentowała zdjęcia umieszczane na siłę, przez nikogo nie chciane, i oceniane wyłącznie przez najbliższą jej osobę, tak jak to było na początku, bo arogancja i upór autorki oraz obojętność Admina zrujnował całą przyjemność w oglądaniu ich.
marianna_p 04:48 | 04.04.2009
dzięki AMKB że wrzucasz mnie do kategorii 'nikt'A jeśli chodzi o arogancję, to trudno powiem co mysle, bo tak mysle, w ostatnich wypowiedziach arogancja wykazujesz sie Ty i cichy. Przykro mi ale tak uważam.
Myślałam, że robimy sobie przerwę od wojen, pyskowek i afer... Nie,:((( ok
Teraz czuję, że ja muszę sobie zrobić przerwę od was. to co powyżej nie mieści sie w moim pojęciu kultury i szacunku do innych ludzi.
AMKB 07:14 | 04.04.2009
Nie Marianno, nie wrzucałem Cie do kategorii nikt, Chodziło mi o to, że zdjęcia te jak ostatnio już zauważyłaś większego zainteresowania nie budzą. Jeżeli w tak dużym portalu umieszczane są jeden czy nawet dwa komentarze to dla mnie mieści się to pod pojęciem "nikt" bez żadnej próby ujmowania Ci czegokolwiek.Jeśli tak napisałem o Dominkom to ma to swoją przyczynę. Wielu z nas (Ty byłaś jednym z nielicznych wyjątków) było zmęczonych wrzucaniem tutaj zdjęć na kilogramy po 10 dziennie i to zdjęć często słabych. Próbowaliśmy dyskutować z Dominkom na ten temat kilkakrotnie. Gdyb ktoś mnie poprosił - wyluzuj, daj odetchnąć, daj szansę innym - na 100% bym zareagował, ale nie Dominkom, która się uparła, że ma nasze PROŚBY w nosie i swoje 10 zdjęć każdego dnia wrzuci. Czy to nie jest AROGANCJA? Zapytaj Mike'a czy miał ochotę wrzucać tu swoje zdjęcia z Wietnamu.... Ilu innych, którzy tu swoje zdjęcia próbowali umieścić zorientowało się, że zostaną one natychmiast PRZYSYPANE przez Dominkom & Co.
Mam inne zdanie niż GlobAdmin co do ilości zdjęć. Dla mnie w tym portalu 70-100 nowych zdjęć dziennie to dużo i powinno się zrobić wszystko aby jak najwięcej osób tu mogło zaistnieć a nie tylko Ci, którzy wrzucają tu po kilkaset zdjęć miesięcznie.
Moje wystąpienie to nie próba pyskówki czy afery, piszę o konkretnym problemie, który dla mnie jest istotny, dlatego nie odpowiadam na żadne inne żale i pretensje a wyłącznie skupiam się na temacie...
usunięty/nieznany 08:37 | 04.04.2009
ja tez mysle ze sie troche ten odzew wymknal z pod kontroli. mysle ze powaznie potrzebna jest wszystkim przerwa a adminowi czas na przemyslenie strategii odnosnie Chatu ktory tutaj bardzo by sie przydal.zgadzam sie z Marianna, ze caly protest mial zapobiec klotniom ale poki co jak tak dalej pojdzie to rozpeta jeszcze wieksza..
dlatego chowam swoja mala agende do kieszeni i umywam sie od tego. jestem zbyt pogodna i wesola osoba zeby sie zamartwiac klotniami na globtroterze.
Prezes z cichym - dopiero co zakopaliscie topor wojenny, mysle ze czas odpoczac od tej walki z wiatrakami, przeniesc sie na NK na jakis czas, tam problemow z niesprawiedliwym ocenianiem zdjec nie ma, z dodawaniem zmasowanej ilosci zdjec. mozna tez swoje fotki pokazac a i forum lepiej dziala.
jako gadula zawsze sie wszedzie wtracam co nie jest czasami wogole potrzebne bo potem laduje posrodku kolejnej draki. a tak wlasciwie to o co nam wszystkim glownie chodzi? o to zeby nie bylo klotni. wiec to moje ostatnie 3 grosze wtracone do tej dyskusji, ide na NK i nie chce tam slyszec o problemach globtroterowych ktore uwazam juz za zamkniety rozdzial.
AMKB 08:40 | 04.04.2009
Nie sądzę, że można ten temat dalej wałkować. Próbowałem coś zmienić - nie wyszło - to wszystko. Ja się z konieczności dostosuję do sytuacji :-((.
megi5555 10:47 | 04.04.2009
Dominkom ! To, ze ja twoje zdjecia oceniam wszystkie jak leci po "5", wcale nie znaczy, ze mi sie podobaja. Wrecz przeciwnie! Oczami wchodza, ale juz du_ą wychodzą. Myslalem ze inni tez sie przylacza i jak admin zobaczy ze jest to galeria jednej osoby i top 10 to jest dominkom, to zmieni nazwe portalu na www.dominkom a globtrotera odda globtroterom, albo w swoim wlasnym interesie zrobi cos zeby to nie byla galeria jednej osoby.
markoo 11:08 | 04.04.2009
Ludzie opamiętajcie się . Jeśli wchodzę do restauracji i mi sie w niej nie podoba, bądź mi nie smakuje zmieniam lokal. To takie proste.
megi5555 11:45 | 04.04.2009
Zle porownanie morkoo. Jesli wchodzisz do resturacji tylko po to zeby zapelnic zoladek, to rzeczywiscie jesli sie nie spodoba mozesz isc gdzie indziej. Ale jesli lubisz okreslony typ potraw np kuchnia chinska, francuska czy polska i w tej miejscowosci bedzie tylko jedna taka restauracja, to bedziesz mocno niezadowolony jesli potrawa ktora zamowisz bedzie zimna, zle doprawiona, przesolona, podana na brudnym talerzu itp. Problem w tym, ze www.globtroter.pl nie ma konkurencji, admin zawlaszczyl sobie nazwe ktora przyciaga globtroterow, a oferuje zupelnie inne potrawy...
dominkom 11:42 | 04.04.2009
Wiecie co skoro szanowni stali bywalcy uważają siebie za guru i decydują o tym co ma być a co nie i starają się wszystkich wykopać, kto im się nie podoba, to sie im udało. Nie życzę sobie więcej wulgarnych uwag kolegi AMKB pod moim adresem, ja sobie sama potrafię zorganizować pokaz zdjęć nie potrzebuję Jego rad i złośliwych uwag. Jeśli działał w tym portalu niech dalej siedzi i jątrzy, a każdego nowego znieważa i roluję. Ma czego chciał, ja mam inne podróżnicze fora, obiektywne i niezawistne. Kto chce to zapraszam do swoich albumówhttp://picasaweb.google.com/dominkom
Tym, którzy byli życzliwi dziękuję, a tym, którzy mnie wykopali życzę, aby w swoim zadufaniu się opamiętali i bez opamiętania nie wałkowali swoich rad, utwierdzając się w swoim autorytecie. Ja nikogo nie szkalowałam, oceniałam w miarę obiektywnie, nie jak złośliwcy stawiając same pały a potem 5, przestało mnie to po prostu bawić. Krzykaczy i klikaczy niech to dalej bawi i Tych, którzy uważają się tu za tzw przywódców, wymieniać a tym bardziej obrażać nikogo nie będę.
usunięty/nieznany 12:10 | 04.04.2009
Miałem się nie odzywać, ale jak to czytam to ręce opadają....1 Pieniactwo znacznie wzrosło od kiedy na www pojawił się AMKB... były tu osoby, które oceniały ostro, były walki klonów, ale AMKB musi się wypowiadać : zawsze o na każdy temat. I choć czasami ma rację, to jednak więcej z tego złego niż pożytku. I to od jego pierwszych dni na portalu.
2. Zalew zdjęć od Dominkom jest spory, ale ma się nijak to śmieci teddego... . Niestety brak reakcji Admina na tego bezczelnego typa wielu zniechęcił. Trochę się zgadzam z Marianna, że Dominkom ma prawo pokazywac kraje, które zwiedziała, choć generowane serie powtarzających się ujęć były męczące. Ostatnio jest lepiej, a z drugiej strony jeśli umieszcza zdjęcie które mi się nie podoba, lub jest słabe to albo nie wchodzę albo daję niską ocenę. I po sprawie. To naprawdę problem klikaczy, bo oni muszą otworzyć zdjęcie by coś kliknąć. Wielu z nas jedzi po świecie ale nie jest profesjoanlnymi fotografami, mamy też prawo do swoje spojrzenia na świat. To też jest portal dla Domikom!!! A ja dawałem zdjęć z Wietnamu dlatego, że zaraz po podobnej serii nie byłoby to dla nikogo interesujące. Ile można oglądać ten sam kraj. Z drugiej strony ja nie zbieram tu punktow na sile, wiec staram sie choc troche selekcjonowac zdecia. Amen.
3. Jeśli Admin usunął zdjęcia emskiego, te które ja widziałem.... to nie mam słów..... Reakcja ani z sensem ani w porę. Myślę, że były tu zdarzenia całkowicie lekceważone jak ogloszenia o lewych prawach jazdy, zagrywki nie fair, klony, etc... przy którch dobre zdjęcia emskiego(które nie wychodziły poza ogólnie przyjęte normy) nijak się mają. A jeśli do tego dzialał jako Ovad to uważam to po prostu za poniżej pewnego poziomu, jakiego można by oczekiwać od właśnie Admina. Z drugiej strony panie Cichy.... twórcy portalu mają prawo go kształtować jak sobię życzą, a pan się tu rejestrując akceptuje regulamin. Nie podoba się, sorry, są inne portale
Drodzy globtroty :):)... Może więcej dystansu. I do portalu i do siebie.
Wujek Majk
marianna_p 12:48 | 04.04.2009
Mike, chcę tylko napisac, że podpisuję się pod Twoim głosem, pozdrawiam:))
megi5555 12:00 | 04.04.2009
No i obrazila sie. Albo 300 zdjec miesiecznie albo nic. Ani 50 ani 100 nie wchodzi w rachube. Ty w tych miejscach bylas, masz zwiazane z tymi zdjeciami przezycia, ale innych to nudzi. Gdybys pokazala nam 10% swoich najlepszych zdjec , komentarze bylyby zupelnie inne.
dominkom 12:44 | 04.04.2009
Dlaczego miałabym się obrażać, usuwam się niech dalej tu będą stare zasady, prawa ustalane przez niektórych tzw prezesów, forum i ogłoszenia obejrzę, może z nich skorzystam czemu nie, zdjęcia niech zamieszczają inni, którzy są chciani, których zdjęcia są dużo lepsze od moich. Niech klikają, otwierają wszystkie a będzie ich mniej to i mniejsza robota, niech zbierają punkty. A wulgarne zwroty pod moim adresem, niech sobie odpuszczą.
marianna_p 12:54 | 04.04.2009
Dominkom, ja uważam, ze jednak będzie to starta, bo choć Twoich prac było ostatnio b. dużo, to jednak wiele z nich było dla mnei osobiście interesujacych, część nie, ale co za problem??? można ominąć przecież!pokazujesz czasem cos b. oryginalnego...
ale rozumiem Cię, ze po takich atakach masz dość.. ja sama nie mogłam już tego czytać...
mam nadzieję, ze jednak nam czasem cos jeszcze pokażesz.. pozdrawiam:))
megi5555 13:12 | 04.04.2009
Co do zdjec emskiego, to nie wiem czego admin sie wystraszyl, kto mu jakies emaile z protestami przyslal, przeciez pod zdjeciami nie bylo zadnych protestow, a ogladalnosc byla 10 razy wieksza niz dominkom. Moze i byly to zdjecia kontrowersyjne, ale przeciez pokazywaly jak sie bawia i spedzaja wolny czas ludzie mieszkajacy na innym kontynencie. Wprawdzie "Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione." ale dlaczego w takim razie Redakcja stosuje tylko pierwsza czesc tego zdania?
usunięty/nieznany 14:00 | 04.04.2009
megi, niestety wiekszosc tutaj myszy siedzacych pod miotla prosto w oczy ci nie powie co mysli ale jak sie okazja nadazy to noz w plecy wbije.i tutaj trzeba miec szacunek dla AMKB ze temu jak cos lezy to wyrzuci z siebie i walnie prosto z mostu.
podejrzewam ze gdyby kazdy mowil glosno to co mysli to nie byloby problemu z tym ze potem raz na jakis czas taka Akinom wyskoczy z atakiem na tych co sie udzielali wiecej...
a teraz prosze was bardzo, nie dyskutujmy juz na takie tematy. usmiech na buzke i do przodu... nie warto rozwazac czegos naokraglo czemu wszyscy sie zgodzic nie chca a co admin niestety ignoruje...
GlobAdmin 16:46 | 04.04.2009
WitamPoniewaz kilka osob poruszylo temat uzytkownika "emskiego" informujemy ze z calej galerii zostaly usuniete 2 zdjecia tego uzytkownika, ktore budzily kontrowersje innych uzytkownikow portalu. Pozostale usunal wiec sam zainteresowany.
Oczywiscie aktywnosc takze tego uzytkownika byla pozytywna dla portalu, musimy jednak szanowac glos wszystkich uzytkownikow, w szczegolnosci jesli zglaszaja nam takie problemy bezposrednio.
pozdrawiam
GlobAdmin
k.lonik 17:13 | 04.04.2009
A co z reklamami adminie? Sa juz wszedzie: jako zdjecia, jako watki w dyskusji, jako ogloszenia. Przeciez reklama powinna byc oznaczona, ze to reklama. Czy podruze placi cos portalowi za reklame? A moze on tak chetnie i bezplatnie z milosci do Polakow wozi wszystkich z lotniska do hotelu i rezerwuje hotele i wycieczki. A ogloszenia o lewych prawach jazdy na Ukrainie? A ci wszyscy przdstawiciele biur podrozy ktorzy wyszukuja stare watki dotyczace jakiegos kraju i na sile seryjnie wciskaja swoje oferty? Dlaczego szanowny admin nie przestrzega ustanowionego przez siebie regulaminu? Emskiemu zdjecia trzeba sksowac bo widac za duzo bialego cycka, a reklamy? Jakby emski nie byl leniem i w PS przemalowal cycki na czarno to by bylo OK?
_Marek_ 17:13 | 04.04.2009
Aha, gwoli uściślenia - mnie te dwa zdjęcia emskiego w niczym nie przeszkadzały. Ale myślę, że reakcja na ich usunięcie jest nieproporcjonalna do wagi tego zdarzenia. Zaś uczciwie rzecz stawiając, to w zbiorze zdjęć, jakimi zechciał się z nami emski podzielić było wiele lepszych od tych dwóch. Tym większa szkoda, ze usunął.
_Marek_ 17:09 | 04.04.2009
No i ok. Ja nie widzę problemu. Szkoda, że usunięcie dwóch zdjęć przez admina skłoniło emskiego do wycofania pozostałych, często bardzo interesujących i wartościowych. Zaś co do dyskusji to podpisuje się pod słowami Marianny i Mike30 - przede wszystkim w kwestii kultury wypowiedzi i przede wszystkim odnośnie cichego73. Więcej szacunku do samego siebie, to i w stosunku do innych łatwiej będzie go wykrzesać... Pozdrowienia
k.lonik 17:28 | 04.04.2009
Widzisz emski, tutaj prawie zaloba po tobie, nawet admin sie troche udobruchal. Dawaj zpowrotem te cycki. Moze przyciemnisz troche te zdjecia albo dodasz troche brazowego ze to niby czarne albo mulatki? Jak beda ciemniejsze, admin przepusci :)
barbi 18:45 | 04.04.2009
Wszystkich ? Bezpośrednio ? A to co my piszemy to kierowane jest gdzie ? Pewnie na obwodnicę :)) Tutaj Admin nie czyta (tylko się z tego śmieje) pisać bezpośrednio ! A co to jest spowiedź przy konfesjonale ?
AMKB 19:16 | 04.04.2009
Mike: Przykro mi, że moją działalność tutaj tak odbierasz (jako "pieniactwo"). Pocieszam się jednak tym, że najmniej kontrowersji wzbudzają Ci, którzy nic nie robią. Może więc zamiast zabierać głos raz na 3 miesiące dołożyłbyś coś sam od siebie i nie wyrażał swojego zdania tylko po to aby wzbudzić tzw. "pyskówkę". Dyskusja na temat ograniczenia ilości zdjęć dodawanych przez jednego użytkownika trwa tu już od dawna i tylko i wyłącznie ignorowanie tego tematu przez Admina i w tym wypadku przez Dominkom doprowadziło do tej sytuacji. Ja wyraźnie napisałem, że "arogancja i upór autorki oraz obojętność Admina zrujnował całą przyjemność w oglądaniu ich". Raz jeszcze : "Przyjemność w oglądaniu ich".Nie przypominam sobie, abyś wcześniej Ty, lub szczerze mówiąc ktokolwiek inny (może z wyjątkiem trochę Marianny) wyrażał inne zdanie. Można byłoby ten temat omówić, gdybym miał partnerów do dyskusji o innym zdaniu, lub gdyby Dominkom zareagowała inaczej, a nie jak typowy Polak: "A ja ci pokaże, że mam Twoje zdanie w D..."
Sytuacja jest taka, że ja się nie boję wychylić i powiedzieć co mnie boli a inni nie.
Poza tym pamiętam również o istotnej sprawie, której nauczyłem się już dawno:
Jeżeli zaczniesz prowadzić JAKĄKOLWIEK działalność o charakterze społecznym między naszymi rodakami to natychmiast zdobędziesz sobie wrogów i nie próbuj tego zrozumieć dlaczego. Przekonany jestem, że wszyscy z Was, którzy cokolwiek robili społecznie tę smutną sprawę znają.
Odbiegając od tematu - najlepszym przykładem tej polskiej cechy jest próba zdyskredytowania przez samych Polaków jednej z największych legend 20 wieku - Lecha Włęsy, który kiedyś przeskoczył przez płot i zaczął coś robić społecznie... :-(((.
Podpisano: "Pieniacz"
emski 20:03 | 04.04.2009
Admin ...wesolych swiat ..:-)http://www.pbase.com/jemski/image/110923313
barbi 20:08 | 04.04.2009
Emski cwaniaku !! Narobiłeś wydmuszek i teraz w nogi :))))
AMKB 20:45 | 04.04.2009
No to ja wychodzę, bo Mike znowu na mnie napadnie... :-))
AMKB 22:15 | 04.04.2009
No, jeszcze przed wyjściem dodałbym jedno dla Admina: Zdjęcia emskiego tutaj były wielką ozdobą, bo emski jest jak artysta - czasami kontrowersyjny, ale artystom na wniosek moherów NIGDY się zdjęć nie usuwa - nawet jednego... :-(((
Amaranta 23:50 | 04.04.2009
Podzielam zdanie marianny p. Zdjęcia, które mnie nie interesują albo nie odpowiada mi ich wykonawca można ominąć. Nie widzę w tym żadnego problemu. Wątki, które mnie nie interesują też omijam. Towarzyskie pogaduszki omijam, bo nie mam czasu się włączyć. Jeśli spędzam czas z globtroterem, to żeby się odstresować, więc z reguły nie wdaję się w dyskusje. Mam prawdziwe problemy w codziennym życiu i nie jest dla mnie problemem czy dominkom codziennie wstawia zdjęcia czy nie. Przeżyliśmy zdjęcia, które wstawiała lapiska czy teddy i też się nic nie stało. Markoo ma rację co do czatu. Fajnie byłoby wiedzieć kto ze znajomych jest właśnie zalogowany.Jedyne co mnie tu naprawdę denerwuje to klony (najnowsze Borek 50, Artkost, więcek66) - to jest chore.
AMKB 00:41 | 05.04.2009
To tak jak jazda samochodem: omijam, omijam, omijam i jadę dalej, a ja dzwonię do Zarządu Dróg i mówię w tym miejscu jest dziura, którą trzeba naprawić! Dlaczego? bo nie chę, żeby inni w nią wpadli! Można być zaangażowanym i można nim nie być - jaki stąd wniosek Amaranto??? Towarzystwo nieodpowiednie?
Amaranta 09:50 | 05.04.2009
To porównanie do dziur na drodze dla mnie nie jest zbyt trafne. Przez dziurę na drodze można uszkodzić samochód, mieć wypadek i nawet zginąć. Oglądając lub omijając zdjęcia nic złego nikomu się nie stanie. Jest takie powiedzenie "jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził". AMKB - co do zdjęć Emskiego się z Tobą zgadzam, co do ograniczania ilości nie - mogę chyba? Pamiętam, że na początku 2008 roku nie było dziennego limitu 10 zdjęć, były wtedy wstawiane naprawdę długie serie i to było niekiedy męczące. Nie wiem o co Ci chodzi z tym towarzystwem, że nie jest odpowiednie? Towarzystwo odpowiednie tylko ja nie mam czasu - za dużo muszę pracować! Muszę Ci powiedzieć, że właśnie na Globtroterze poznałam pewną osobę (płeć żeńska) i utrzymujemy kontakt. Odbyłyśmy już razem jedną podróż. Pod koniec kwietnia znowu razem się wybieramy i planujemy kolejny wyjazd na listopad. Więc towarzystwo jak najbardziej OK - no poza niektórymi cwaniaczkami czy klonami. Pozdrawiam!!!
dominkom 11:23 | 05.04.2009
A jestem też ciekawa, co by było gdybym np dała swoje relacje z wypraw, to też by był protest, że za dużo do czytania, a to już zabrałoby więcej czasu aby chociaż przelecieć tekst pobieżnie. A archiwum pisane też mam spore, relacje, dzienniki z wyjazdów, ale może to też nie ciekawi na tym forum podróżniczym, dobrze, że się z tym wstrzymałam, bo by była nie tylko burza, ale tornado amerykańskie,
k.lonik 12:08 | 05.04.2009
Nie zgadzam sie z toba Amaranto. To porownanie AMKB jest wyjatkowotrafne. Jeden bedzie jezdzil po dziurach i tylko narzekal, a inny
bedzie sie staral to zmienic. Bo ludzi mozna podzielic na 2 grupy.
Pierwsza to ludzie ktorzy chca cos zmienic, udoskonalic, stworzyc
cos nowego, a druga grupa to ludzie ktorzy wola siedziec cicho,
nie wychylac sie, bo albo sie boja albo nie potrafia albo im sie
nie chce. Z pierwszej grupy wywodza sie naukowcy, wynalazcy,
politycy, artysci a z drugiej reszta spoleczenstwa. Ale potrzebni sa
wszyscy jednakowo, bo jedna grupa bez drugiej nie moglaby istniec.
Gdyby ludzie nie wymyslali nowych rzeczy i nie udoskonalali, nie
byloby samochodow, samolotow, internetu i nie byloby naszych podrozy,
ale gdyby nie bylo ludzi z tej drugiej grupy, nie mialby kto
tego wszystkiego zbudowac. Napisalas:
"jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził"
to prawda, ale jest tez inne powiedzenie:
"bledow nie popelnia tylko ten, kto nic nie robi".
Nasz drogi Admin na poczatku nalezal do tej pierwszej grupy, bo
stworzyl cos czego nie bylo wczesniej, ale potem niestety przeszedl
do tej drugiej grupy, zalozyl sobie na oczy okulary z filtrem,
ktory przepuszcza tylko statystyki, interesuje go tylko ilosc,
o jakosci zapomnial. A porownujac ilosc zarejestrowanych uczestnikow
oraz faktycznie bioracych tu udzial mozna odniesc wrazenie, ze albo
kazdy z nas ma tu po kilkaset klonow, albo ci uczestnicy zostali
wygenerowani automatycznie przez jakis program, albo warunki stworzone
przez admina powoduja, ze na 1000 zarejestrowanych az 999 osob
rezygnuje po pierwszym wejsciu, kiedy zobacza jak to funkcjonuje...
A admin siedzi cicho i tylko od czasu do czasu huknie:
"My, admin wiemy, staramy sie, czekamy na informacje od was i inne duperele"
Amaranta 12:23 | 05.04.2009
Ja NIE napisałam, że trzeba siedzieć cicho i nie wyrażać swoich opinii. Napisałam, że MNIE nie przeszkadza obecny limit zdjęć. Mam prawo chyba napisać swoje zdanie prawda? Masz rację k.lonik co do wynalazców, naukowców i artystów - też jestem tego zdania. I jeszcze raz k.lonik - ja nie dyskutuję o tym, żeby ktoś nie wyrażał swojej opinii a jedynie przedstawiam swoje zdanie.
k.lonik 12:50 | 05.04.2009
Droga dominkom. Dawaj swoje relacje, na pewno nie zasmieca tego portalu i napewno beda chetnie czytane. Co do zdjec, to nikt nie mowil zebys ich wogole nie dawala, tyko ty sobie ustalilas - albo 300 miesiecznie, albo nic. Te pretensje nie dotycza tylko ciebie, ale tak jest zawsze kiedy ktos chce tu wrzucic cala zawartosc swojego komputera.
mkguru 21:46 | 05.04.2009
Najpierw słowo do dominkom. Nie rozumiem takiej postawy. Jeśli ileś osób prosi żebym czegoś nie robił, to przynajmniej z grzeczności staram się to uczynić.Szanuję zdanie innych po prostu. Po co zalewać portal codziennie setkami zdjęć? Można zrobić to mniejszymi partiami, rozłożyć w czasie. Ja poczułem że moja Afryka może być już męcząca, zrobiłem więc przerwę. To wcale nie jest trudne... Chciałem Ci powiedzieć, że w pewnym momencie przestałem oglądać Twoje zdjęcia, bo było ich po prostu za dużo na raz. Natomiast z dużym zainteresowaniem przeczytałem relacje z podróży którą zamieściłaś - i tak będzie z każdą kolejną. Więc może tędy droga?Masz sporo naprawdę fajnych fotek, ale też mnóstwo takich których kompletnie nie rozumiem. Nie rozumiem na przykład PO CO kopiować na ten portal ogromny zestaw zdjęć które już zamieściłaś gdzie indziej, jednocześnie podając w profilu link-odsyłacz do tego drugiego.
To zresztą nie tylko Twoja przypadłość.
I ta uwaga jest już natury ogólnej. Nie kopiujcie archiwów między różnymi portalami. Albo nie wstawiajcie linków do alternatywnych adresów, gdzie są te same zdjęcia.
Klonujące się osoby są zakałą tego - skądinąd naprawdę niezłego portalu - ale to jest sprawa do rozwiązania przez Admina. Szkoda że tak wiele spraw uznaje on za nieistotne.
Na koniec chciałem Wam powiedzieć, że kilka dni oddechu daje lepsze spojrzenie na rzeczywistość - co sprawdziłem na sobie.
Luuuuzik moi drodzy. Piękna wiosna na świecie, góry są nadal piękne, lasy pachnące, miejsca w które warto pojechać kuszą jak zawsze.
Keep walking! (nie reklamując bynajmniej w tym momencie pewnego niezłego w sumie trunku)
Pozdrawiam!
AMKB 03:17 | 06.04.2009
PODZIĘKOWANIE!!Dziękuję Pauli, mkguru, ski, megi5555, cichy, k.lonik za, jak zrozumialem - poparcie.
Obecna sytuacja na portalu doskonale ilustruje dlaczego uważam, że miałem rację mając pretensje do Admina o brak moderatora na tym forum. Przez kilka miesięcy w jakimś sensie próbowałem znaleźć formułę na działanie bez obecności Admina.
Wszelkie pyskówki starałem się ucinać na początku, próbowałem narzucić pewne kryteria poziomu zdjęć i z konieczności po doświadczeniach ż Igebskim, Teddym i innymi ograniczyć możliwość zalewania tego forum monotematycznymi zdjęciami jednego autora. Nie dlatego, że ja sobie nie umiałem dać rady, ale chciałem chronić początkujących tutaj, aby również mieli swój dzień, nie ja - ale oni. Dalej uważam, że miałem rację. Mkguru lub k.lonik wyrazili to znakomicie. Nie wyrzucałem Dominkom , ale BŁAGAŁEM o zrozumienie! Rezultaty znacie.
Zabrałem się za tępienie klonów i wydaje mis się, że robiłem to dobrze. Przez kilka miesięcy nie mieliśmy większych problemów z klonami, ponieważ dzięki programowi, który sobie zrobiłem na boku prawie natychmiast byłem w stanie określić kto jest klonem a kto nie!
Wydaje mi się, że przez kilka miesięcy przede wszystkim dzięki ciągle niedocenianemu tutaj Emskiemu, którego język (w połowie niezrozumiały, podejrzewam nawet dla niego samego:-)))) i znakomite fotografie dały temu forum "backbone", na którym można było oprzeć "zabawę w fotografię". Znalazło się tutaj parę osób, które nas poparły i bez których nie byłoby możliwości dalszego rozwoju - nie chcę tu wymieniać nikogo, bo boję się, że kogoś niesłusznie pominę. Wydaje mi się, że udało nam się doprowadzić do tego, że wejście na Globtrotera, dla niemal każdej osoby, która miała na to ochotę - PRZYJEMNOŚCIĄ a nie nudą.
Oczywiście, nie można tego było robić bez końca. Dookoła zaczęła się zbierać grupa osób sfrustrowanych, którzy zamiast się dołączyć do zabawy próbowali nas krytykować lub narzucić swoje idee nie rozumiejąc, że po pierwsze zabawa jest otwarta dla WSZYSTKICH a cały mechanizm działanie tego forum, bez żadnych możliwości administracyjnych jest konstrukcją bardzo delikatną i po prostu trzeba go chronić aby się nie rozleciał. Niektórzy z tych osób potrafili się zorientować i zmienić front (brawo Cichy!!!) rozumiejąc, że bez moderatora jest to jedyna droga!!
Jest mi ogromnie przykro, że osoby, które są tu z nami od dawna jakoś mechanizmu działania tego forum nie zauważyli. Zwłaszcza oskarżenia Mike'a o pieniactwo było dla mnie tą przysłowiową kroplą goryczy, która się wylała.... :-((.
Mike - tylko Ci, którzy nic nie robią nie będą o nic oskarżani!!!! - Spróbuj coś tu zrobić - wtedy porozmawiamy...
Podobnie nie rozumiem Marianny, która zamiast mnie poprzeć w PIĘCIU punktach mojego wystąpienia zajęła się jednym - podkreślając, że to JEJ nie przeszkadza w ogóle nie biorąc pod uwagę innych argumentów.
Mike pewnie zaliczy moje wyjaśnienie do pieniactwa - trudno - pogodzę się z tym, ale życzę Ci abyś jak najwięcej pieniaczy spotykał w swoim życiu - zrobią coś za ciebie i szosa będzie miała mniej dziur.... :-(((
usunięty/nieznany 10:08 | 06.04.2009
AMKB - nie skupiaj się na mnie - jak pewnie wiesz, to nie ja jestem problemem tego portalu. Nie chce tez bys cokolwiek za mnie robil..... dziekuje. Mysle, ze od zmian na portalu jest admin i w tym przypadki doceniam Twoje starania o zmiane. Ja wyrazilem swoją opinię i koniec. Pamiętaj - to także portal dla tych którzy nie w 100% popierają AMKB:):).... Chyba, że admin lunął Ci biznes, wtedy Ok, respect:) Pozdrowienia, Ty rób swoje, ja będę sobie robił swoje. Miłego dnia.
dominkom 10:55 | 06.04.2009
AMKB co Ty piszesz nie błagałeś, nawet nie prosiłeś a tępiłeś mnie na wszystkie sposoby, mimo, że pisałam że tylko przez MIESIĄC będę na ful bo szykuję się do następnej wyprawy a to zajmuje mi sporo czasu. Z niektórymi było miło lubili moje zagadki, objaśnienia, , dawali ciekawe uwagi, oceny, A przez Ciebie cały czas byłam tępiona tępiona i to na publicznym forum, jakbyś miesiąc nie mógł przeczekać. Zdania co do ilośći były różne więc dlatego przetrwałam walkę z Tobą przez ten czas. I publicznie nie chciałabym dalej z Tobą wałkować tego tematu, Skoro nie chcesz tego zrozumieć trudno, ja już parę razy Ci wyjaśniałam, przeprosiłeś mnie za złośliwe pały OK. Koniec, wyluzuj, jest pięknie, szykują się nowe ciekawe wyjazdy, mnóstwo fotek, ale obiecuję Ci nie zrobię potopu (moimi tzw. gniotami, ale chyba nie były wszystkie i wg Ciebie takie złe) Baw się dobrze, być może do spotkania na jakimś wirtualnym, jeśli nie realnym szlaku.
AMKB 20:25 | 06.04.2009
Mike: Tak, wiem, że nie Ty jesteś problemem tego portalu, ale nie rób ze mnie problemu bo też nie jestem, ani Dominkom zresztą też... :-)).Dominkom: Mój apel do Ciebie z dnia 11 marca cytuję: "Wydaje mi się, że apel ten powinien być skierowany do wszystkich "producentów" zdjęć: NIE ZALEWAJCIE NAS ILOŚCIĄ. Wybierzcie najlepsze i ograniczcie się do rozsądnych ilości. Apel Cichego popieram w 100%. Proszę przy okazji Dominkom, aby się o tę prośbę nie obrażała - my nie krytykujemy Ciebie ale zdjęcia i postępowanie - a przcież dalej chcemy Cię utrzymać jako członka naszej rodziny! :-)))"
Czy to nie było błaganie?????
Pały Ci dałem na początku, kiedy na wzajem ze swoim partnerem zaczęliście się oceniać na 5.... C'mon...
Kurniczek 00:16 | 07.04.2009
Od niedawna w sumie trafilem na ten portal. Przeczytalem z uwaga cala dyskusje i spodobalo mi sie zwlaszacza o dzieleniu ludzi na cichych i glosnych (w moim rozumieniu). Postanowilem zatem zajac jakies stanowisko uwazam ze apel AMKB ma w sobie wiele racji. Wprowadzenie ograniczenia w dodawaniu zdjec wydaje mi sie rozsadnym posunieciem jesli ktos ma wiecej zdjec moze zawsze podzielic sie nimi przez inny portal (chocby nawet picasa). Z czystej ciekawosci czy jest mozliwe zrobienie sondazu/glosowania w tej sprawie? Co do wprowadzenia cenzury rowniez wydaje mi sie to nieuzasadnione choc z racji nawet nie zobacznia tych zdjec nie do konca uwazam za stosowne wypowiadania sie na ten temat.
fruchu 10:49 | 09.04.2009
Dobrym rozwiazaniem byloby ograniczenie ilosci wrzucanych zdjec i jednoczesnie zwiekszenie limitu ich rozmiaru bo 100kb to w wielu przypadkach troche malo. Juz kiedys pisalem ze kompresja na tym portalu potrafi zepsuc najlepsze zdjecie. Jest jeszcze inne rozwiazanie - nie moznaby wrzucac zdjec na jakies darmowe, zewnetrzne serwery a tutaj podawac linkow? Oczywiscie chodzi mi o to zeby na tym portalu bylo wyswietlane zdjecie a nie sam link do niego - widzialem takie rozwiazanie na kilku forum i wszyscy sa zadowoleni
usunięty/nieznany 11:52 | 09.04.2009
fruchu, chyba nie ma co czasu tracic na takie prosby... admin totalnie ignoruje wszystko.. groch o sciane... emskiemu foty usunal, a reklamy jak byly tak sa... a niech mi ktos powie jak sie ma komercyjny przewoz osob bardziej do globtroterstwa niz cycki ze stanow????moje wskazanie klona, podanie adminowi go na tacy tez sie odbilo bez echa... widac admin ma gdzies problemy, woli przeczekac az przycichna... raz na ruski rok sie wychyli, usunie kilka zdjec, pokaze ze jest a potem znowu grochem do woli mozesz rzucac i tak zero reakcji... smutne...
fruchu 12:50 | 09.04.2009
w takim razie sa 2 wyjscia: przeniesc sie na jakis inny portal, albo zebrac grupe zapalencow i zrobic swoj ;-)
usunięty/nieznany 13:43 | 09.04.2009
jestem za robieniu swojego i ignorowaniu wszystkiego na co nie ma sie wplywu... admin ignoruje wiec i ja zaczelam ignorowac... ale i tak rzadziej tu zagladam niz kiedys. mysle ze odrobina wkladu od strony admina, jak chat i usprawnienie forum i ten portal bylby naprawde rewelacyjny... a tak coz... mnie tu aby trzyma teraz grupa fajnych ludzi ktorych poznalam dzieki portalowi...
fruchu 14:28 | 09.04.2009
ja na ten portal zaczalem wchodzic bo znalazlem tu kiedys informacje ktore potrzebowalem, ale prawde mowiac niebardzo chce mi sie cos do niego wnosic jak sie widzi ze wszelkie prosby i tak sa ignorowane przez osobe ktorej powinno najbardziej na nim zalezec czyli adminowi. Widac ze jemu wystarczy to ze odpowie raz na 2 tyg na wybrane przez siebie pytanie i oczywiscie doda "oczywiscie przegladamy wszystkie komentarze i robimy wszystko zeby usprawnic portal". A moze to po prostu jakis gosc co dostal godziny spolecznie do odpracowania i kazali mu portal prowadzic? ;-)
GlobAdmin 15:13 | 09.04.2009
WitamReagujemy w miare naszych mozliwosci, ktore od strony programistycznej sa bardzo male. Przychodzy z reklamy nie daja nam mozliwosci zatrudnienia programisty. Dlatego tez wszystkie uwagi bierzemy pod uwage, ale potrzebujemy zawsze sporo czasu na ich wdrozenie.
Prosze zauwazyc ze oczekiwania uzytkownikow sa czesto sprzeczne. Oczekuja zeby nei bylo reklam (jest ich i tak niewiele w porownaniu do innych miejsc) i dodatkowo wielu nowych funkcjonalnosci. Nie jest mozliwe rozwijanie serwisu w polaczniu z brakiem przychodow i reklam.
pozdrawiam
GlobAdmin
andin63 15:42 | 09.04.2009
Admin odwraca kota do gory ogonem. Juz od dawna nikt nie ma pretensji o ilosc reklam, bo reklamy sa wszedzie i rozumiemy ze musza byc. Chodzi nam o reklamy NIELEGALNE, czyli te ktore sa umieszczane w ogloszeniach i na forum. Jest to niezgodne z regulaminem. Powinnismy wiedziec co jest reklama, a co porada innego turysty. Klasycznym przkladem jes tu podruze. Najpierw przysylal swoje zdjecia, potem usilowal wciagnac do dyskusji na temat co inni sadza o Pattaya, a na koncu zaoferowal swoje uslugi turystyczne. To nie fair. Powinnismy wiedziec kto jest kto. Zanim skorzystamy z czyichs porad powinnismy wiedziec, czy radzi nam inny turysta czy ktos, kto ma interes w tym zeby dac nam taka a nie inna rade.
usunięty/nieznany 19:36 | 09.04.2009
dokladnie o takich reklamach mowilam. reklam komercyjnuch wrzucajcie sobie ile chcecie jak dlugo zaplaca pensje programisty, ale ludzie reklamujacy przewozy osob, tudziez inne uslugi tutaj na forum uwazam za zalosne i powinno byc banowane... tym bardziej ze portal z tego zysku nie ma a jedynie zniecheca to uzytkownikow do korzystania z portalu...
usunięty/nieznany 19:40 | 09.04.2009
poza tym masz andin racje ze sobie Admin odwraca kota ogonem... biedny kot... tyle razy odwrocony... szok...jakos wydaje mi sie ze Admin czyta aby po lebkach i odpowiada to co sam chcialby uslyszec... ale nie w tym problem... ide sobie porzucac grochem.... ktos dolaczy?????
cichy73 19:55 | 09.04.2009
no na mnie Paulinqa możesz liczyć z tym rzucaniem grochem też już mam trochę w tym wprawe :((((
slowak38 21:17 | 09.04.2009
Trzeba uwazac na te reklamujace sie tutaj firmy. Jesli ktos pokazuje ze ma gdzies obowiazujece tutaj zasady, to jest duze prawdopodobienstwo ze tak samo bedzie olewal swoich klientow. Sa to zwykle firmy ktorych jedynym majatkiem jest stary samochod lub komputer. Chocby rozpychajacy sie ostatnio Wakacyjny Wynajem Stefana Skupienia vel Krzysztofa Florka miewszczacy sie na ul Widawskiej 39, Dobrzykowice, 55-002 Kamieniec Wroclawski i zarejestrowany przez wojta gminy Czernica. Drogi Stefanie Skupieniu vel Krzysztofie Florku oto cytat z regulaminu naszego Forum: "zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione. "
usunięty/nieznany 21:41 | 09.04.2009
Ja będę trochę pod prąd..... choć moje maile Admin do tej pory zlewał, choć sam mam sporo uwag (i wbrew pewnym , te uwagi artykułowałem - choć bez zbędnęgo PRu) to uważam, że mamy tu do czynienia z bardzo fajnym portalem - ja się nie boje stwierdzić, że go lubię. Wiem, jak cięzko jest towrzyć business, a tym bardziej, jakie są problemy jak się rozrasta ponad założone ramy. Myślę, że wypowiedzi Admina świądczą o tym, że portal i w tym Admin stał się ofiarą własnej popularności. I stąd te rzadkie, ogólnikowe posty, które jak widać nie trafiają do częsci userów - głównie do tych do których są tak na prawdę adresowane. Ale dla krytykantów.... (jak sam mam swoje "wonty" do Admina) .... załóżcie swój portal i pokażcie że jesteście lepsi... Do części z tzw. GSC.... dzięki temy portalowi ja poznałem fajne osoby...... Dlatego, mimo że miałem ochotę kiedyś stad wyjść, ja tu zostaję i mniej lub bardziej cierpliwie znoszę tu pewne sprawy (płakaczy zapraszam do najstarszych swych zdjęć - zobaczycie tylko przedsmak wojen klonów i userów, jakie tu kiedyś miały miejsce - teraz to pikuś:))Jeszcze raz cierpliwości i wyrozumiałości
M
tommy#1 23:27 | 09.04.2009
Dobrze powiedziane, Mike. Podpisuje sie pod tym :)
usunięty/nieznany 23:56 | 09.04.2009
Mike sam sobie zaprzeczasz, przeciez wczesniej wyraznie napisles ze pieniactwo tu sie nasililo kiedy pojawil sie tu AMBK?
slowak38 23:53 | 09.04.2009
Wielkie dzieki adminie, ze usunales reklame firmy transportowej z forum, ale zostala druga w ogloszeniach, tez pasuje ja usunac.
usunięty/nieznany 00:11 | 10.04.2009
admin dziala cichaczem ;)))))))))a wszyscy powinni wyluzowac... admin olewal, olewa i bedzie olewal.... my nadal tu jestesmy... chcac nie chcac cos to o globtroterze znaczy...
moja sciana cala grochem wyciapana ale przynajmniej znalazlam jedna ceche wspolna ze slowakiem - niechec do reklam firm przewozniczych :))))))))
ide spac i calusy dla wszystkich nadal cierpliwych i trwale powracajacych tak jak ja ;)))) cmok
barbi 07:38 | 10.04.2009
Iwkos,AMKB nie był pieniaczem(może wróci)miał swoje zdanie i się jego trzymał.Fakt jest taki że miał odwagę głośno mówić co mu się nie podoba,czego nie toleruje.A komu to nie pasowało ? Tylko tym którzy nie potrafili lub zazdrościli że jest ktoś kto mówi głośno co myśli,lub bali się wyrazić swoją opinię.Coś wiem o tym :)) Sądzisz że lepiej jest przelecieć po fotkach postawić klik i zniknąć ? :) A warcholstwo i pieniactwo było tutaj zawsze i chyba zostanie,zbyt mało ludzi włącza się do postawienia im przeszkód.Admin nic z tym nie robi(bo nie ma jak)sami musimy borykać się z tym.Mike wcale nie zaprzecza własnemu zdaniu,nie raz była wymiana między nimi,tak powinno być,śmieszne jest jak mało ludzi komentuje fotki a ile zaczyna odzywać się jak dochodzi do utarczek,sami czytelnicy,ja to okreslam z za krzaczka :)) A jak jest okazja żeby błysnąć to wykazują się ile to udało im się wyczytać,dziecinada ! A szkoda :( Czasem zastanawiam się jak można,jeżdżąc po świecie dogadywać się na migi,uśmiechając się z innymi narodowościami a tutaj nie ? Czy to jest to: byłem dalej,wszedłem wyżej?? A do opowiedzenia o tym co tam było i jak jest garstka ludzi. Wiem że tych którzy nie udzielają się trzeba podzielić na dwie grupy,tych którzy nie chcą utarczek i tych którzy nie mają odwagi włączyć się i ostatnia grupa szukająca okazji do wykazania się jak komuś dowalić,postawić adekwatną ocenę bez uzasadnienia :(( Zobacz co napisał Słowak pod fotką,żeby podać mu listę które osoby może oceniać a które trzeba oceniać wysoko ,dlaczego nie zapytał, po co komu oceny lub nie wstawił odpowiedniego komentarza,że jest denna fotka,lub facet zastanów się czy to warto komuś pokazać,najłatwiej jest iść po prostej 1 i się zwijam(to podałam przykład) Nie mam wiele czasu,ale po św.mogę na ten temat pogadać . Pozdrawiam Bardzo Świątecznie :))))
usunięty/nieznany 09:31 | 10.04.2009
Wlaśnie drogie globtrotery i Adminy :):)... WESOŁYCH ŚWIĄT :):)