Forum dyskusyjne
z2z2 18:34 | 27.05.2009
czesc.za tydzien musze zaczac brac lariam-tak od 5.06.gdzie go kupic/sprowadzic-jak zdobyc??-czy ktos zna apteke wysylajaca lariam lub majaca do sprzedazy "od reki"?
dzieki!!
szkieuko 18:41 | 27.05.2009
proponuję najpierw wycieczkę do lekarza po receptę;-), masz jeszcze trochę czasu, spokojnie zdążysz. A poza tym byl taki wątek http://www.globtroter.pl/forum/watek,2879,lariam,a,malarone,.html Pozdro
polviet.com 07:06 | 02.06.2009
Moim zdaniem wyjeżdżając do Azji Płd-Wsch nie potrzebne jest branie jakiegokolwiek leku na malarie. Lek o którym wspominasz nie jest zalecany przez lekarzy w Indochinach. Lek może wywołać różne skutki uboczne.Wystarczy kupować wodę butelkowaną i nie martwić się zbytnio, szkoda wakacji :)
z2z2 17:36 | 02.06.2009
sorry.ale generalnie rzecz biorac.... piszesz bzdury!!!zabezpieczenie przed malaria jest konieczne, malaria nie ma zadnego zwiazku z woda w butelkach
tak wiec drodzy internauci chroncie sie!!! ;-)
(lekarzem jestem-tak nawiasem mowiac...)
ulenulen 22:49 | 02.06.2009
hey! Lariam - najbliżej to w Czechach mozna kupić. Ja płaciłam około 105 zł. za opakowanie (8tabletek). Oczywiście musisz posiadać receptę. 1 tabletka na tydzień. Zostało mi 5 tabletek z wyjazdu X-XI/08. Jeśli jesteś zainteresowany/a to mogę odstąpić. Termin ważności do VI/2010 roku. W razie czego zapraszam na priva: urszula_g@wp.pl