Forum dyskusyjne
rafalek007 22:30 | 14.03.2010
Witam wszystkich, postanowiłem zarejestrować się na tym forum, ponieważ szukam rady bardziej doświadczonych podróżnikówRok temu zdecydowałem, że nie będę siedział całe życie w domu no i.. jak pomyślałem tak zrobiłem początkiem lipca wyjechałem do chin, całą podróż, która trwała równy miesiąc, zaplanowałem i zorganizowałem samodzielnie, a zwiedziłem m. in. Pekin, Pingyao, Szanghaj, Guilin, Yangshuo, Kanton, Makao i Hongkong, czyli sporą część wschodu plus troszkę południa. I mimo, że byłem sam nie zapomnę tego miesiąca do końca życia, chociaż nie ukrywam, że bywały gorsze i lepsze dni, ale ogólnie było cudownie
Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że jestem (w miarę ) młody, mam 22 lata i była to moja pierwsza "poważniejsza" podróż. I w tym miejscu proszę was o pomoc, ponieważ zbliża się czas gdy trzeba już powoli myśleć o kolejnej wyprawie. Problem polega na tym, że kompletnie nie wiem gdzie i w ogóle w jaką część świata pojechać, proszę zatem o podpowiedzi i rady.
Dotychczas brałem pod uwagę Nepal i Peru, ale chętnie wysłucham waszych propozycji.
PS proszę uwzględnić, że jedynym okresem, w którym mogę jechać gdzieś 'na dłużej' jest okres wakacyjny, tj. lipiec lub sierpień.
gunia 08:48 | 15.03.2010
Dla kontrastu polecam Afrykę.W mire tania - łatwą i przyjemną opcja ( na początek) jest Maroko.
Rozbudowana infrastruktura beckpeckperowska + łatwa komunikacja
zapewni niezapomniane wrażenia z miesięcznego wyjazdu.
Następnym plusem jest fakt że mozna tam dojechac stopem, lub kupic bilet na samolot za jedyna 500 zł
Pozdrawiam
Agnieszka