Forum dyskusyjne
nitkaska 22:58 | 19.03.2013
Adminko, powiedz mi dlaczego edycja zdjęć na profilu jest tak trudna o odczycie. Otóż miejsce zdjęcia w spisie nie ma żadnego uzasadnienia. Szukając konkretnego zdjęcia które nieopatrznie ma taki sam tytuł jak kilka innych konia z rzędem temu, kto trafi na to poszukiwane. Według jakiego klucza zdjęcia są tam wpisywane - no bo ani według daty dodania, ani według daty odwiedzenia kraju, ani alfabetycznie (kraj, tytuł?). No masakra! No, chyba, że jestem genetyczną blondynką i nie dostrzegłam czegoś oczywistego.
[konto usuniete] 23:52 | 19.03.2013
Chyba poznałem ten sam "ból", dlaczego po prostu wchodząc w konkretne zdjęcie właściciel nie może zobaczyc opcji "edytuj" lub "usuń", to by było intuicyjne i dużo wygodniejsze niż wybieranie fotek na ślepo z przypadkowej listy bez podgladu? Takich nawigacyjnych "kwiatków" jest niestety więcej.Bardzo szkoda, że Globtroter jako portal nie jest rozwijany, ergonomia i użyteczność jego stron to już trochę relikt przeszłości... :(
nitkaska 23:59 | 19.03.2013
dokładnie tak! A umieszczenie miniatur bardzo by ułatwiło zadanie. Ostatnio musiałam zmienić coś w podpisie pod zdjęciem. Wchodziłam w edycję i zmieniałam wpis pod kilkoma innymi fotkami a na właściwe trafić nie mogłam.
GlobAdmin 10:42 | 20.03.2013
WitamDziękujemy za uwagi! Weźmiemy to pod uwagę, czekamy na Wasze kolejne sugestie odnośnie zmian w edycji galerii.
pozdrawiam
GlobAdmin
loo 11:06 | 07.01.2014
Poznałem też ten problem. Najprościej z programistycznego i obciążeniowego punktu widzenia póki co będzie dodać do tabeli z listą zdjęć ich numery, ale docelowo wygodniejszy byłby przycisk "Edytuj" bezpośrednio w galerii (z dodatkowym warunkiem: jeżeli zalogowany użytkownik to autor zdjęcia).