Forum dyskusyjne
Zibi87 15:16 | 18.04.2013
Witam wszystkich :)Z różnych powodów stwierdziłem, że rzucam wszystko i ruszam w świat.
Całą podróż mam zamiar odbyć bez praktycznie żadnego wkładu własnego.
Wyruszam ze Szczecina, dalej: południe Polski, Hiszpania/Francja, Islandia, Kanada, coś w przystanku do Nowej Zelandii/Austarlii, dalej właśnie tam, potem południowa Azja i powrót. Chociaż niekoniecznie. Możliwe, że zostanę gdzieś na zawsze ;)
I tu krótki opis tego jak to sobie wyobrażam
W drodze do nadatlantyckiej części Europy mam poruszać się autostopem i zatrzymywać się u ludzi prosząc o nocleg, strawę i co łaska na bułkę na drugi dzień.
Oczywiście jeśli będzie taka możliwość, to z chęcią u kogoś popracuję, by zebrać np na nowe buty, czy bilet lotniczy.
Dalej z kontynentu samolotem do Reykjaviku, gdzie mam zamiar spędzić trochę czasu, by zebrać na bilet do Kanady. W zasadzie tam rozpatrzę dalszą trasę.
Wiem, że wygląda to lekkomyślnie, ale resztę dopracuję w najbliższym czasie.
Oczywiście trochę już czytałem o tego typu podróżach.
Bardzo proszę o rady, co zabrać na początek (jakie ubrania, et.c.) i o inne wskazówki, jakie tylko Wam się nasuną.
Rzecz jasna - nie omieszkam zdawać tu relacji z podróży. :)
Pozdrawiam!
czesiu 16:24 | 18.04.2013
Zostaw kartke w domu, zeby Cie nie szukali.
Zulla 17:31 | 18.04.2013
Jak otrzezwiejesz to szybko wrocisz do mamusi. Bez zadnego swojego wkladu mozna jechac na drugi koniec Polski do babci, a nie swiat zwiedzac. Idz kolego po rozum do glowy za nim bedzie za pozno.
[konto usuniete] 19:35 | 18.04.2013
W najgorszym przypadku podróż może się okazać krótsza niż zakładana :) Ale dlaczego ma nie próbować? Warto mieć marzenia i je realizować, każda taka próba to świetna lekcja...Powodzenia!
Heyerdal 21:49 | 18.04.2013
Ahoj!Dlaczego prowokacja? I o co chodzi z tą prowokacją? Nawet jakby - to jak można rozmawiać o doopi maryni, to i o tym też można.
----------------
A jak nie masz kasy to stopem lądem- owszem, ale jak się załapiesz na samolot? A do Kanady i Australii to cienko widzę- chyba trzeba wizę i żeby wizę dostać to trzeba mieć chyba kasę na koncie...
pozdrawiam
Lech
kayuss 01:35 | 20.04.2013
A tam takie gadanie. Kinga i Chopen mieli g... nie kase i ich 5 lat nie bylo, a przeciez chlopak pisze, ze chce robic po drodze. Powodzenia zycze, a jakbys byl w Iralandii to masz miche i spanie. Dobry, lekki namiot, zaloguj sie na couchsurfingu i w droge:) ale kaski troche na start musisz miec;)
piotrwaz 12:27 | 20.04.2013
Ja mieszkam w Łodzi jak dojedziesz to też masz u mnie miche i nocleg ;-)
[konto usuniete] 12:45 | 20.04.2013
piotrwaz, a co masz dzisiaj dobrego, może podskoczę na obiad... ;-)
piotrwaz 13:12 | 20.04.2013
A jeszcze niewiem.Coś lekkiego bo imprezka wieczorem. Sobi czemu skasowałeś galerie?
Smok-1 14:37 | 20.04.2013
Piotr, jak będzie piwo, to spróbuję podjechać ....
piotrwaz 15:18 | 20.04.2013
Jarku a musi być piwo? Bo ja myśle,że wszedłem do grupy winiarzy...Albo coś ze Szkocji.
Beata & Tomek Globetrotting 17:12 | 22.04.2013
na couchsurfing sie zapisz - za darmo cie kazdy przygarnie a ludzi super mozna tez poznac:-)