/ / > Wyjazd na wakacje w głuszy - proszę o pomoc > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Wyjazd na wakacje w głuszy - proszę o pomoc

kategoria podróże po świecie

MarKozPL dołączył
04.01.2013

MarKozPL 12:06 | 01.07.2013

Witam
Od dawna marzę o wakacjach na łonie przyrody
Zafascynowany serialem przystanek alaska chciałby spędzić wakacje dokładnie w takim stylu. Czyli

- Chawa w lesie na kompletnym zadupiu
- wynajęty stary terenowy samochód na dojazdy
- sklep w najbliższym miasteczku
- miasteczko malutkie

taki przystanek alaska :-)

czy ktoś może mi pomóc od czego zacząć? I gdzie?

Niestety takiej alaski nie znalazłem przez internet ale może ktoś ma doświadczenie i namiary?

pozdrawiam
Marcin

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 12:11 | 01.07.2013

Bździszewo?

MarKozPL dołączył
04.01.2013

MarKozPL 12:15 | 01.07.2013

ale ja na poważnie się pytam
co to za głusza gdzie do miasta jest 5 minut na piechotę?

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 17:24 | 01.07.2013

Bździszewo-Kolonia?

[konto usuniete] dołączył
25.01.2011

[konto usuniete] 19:31 | 01.07.2013

hm, to może Głusza w powiecie koszalińskim? najbliższy sklep dopiero w Żydowie, o stary terenowy samochód to trzeba by popytać w pobliskim Polanowie...

MarKozPL dołączył
04.01.2013

MarKozPL 08:38 | 03.07.2013

Drodzy Państwo
Jak można mówić o głuszy w Polsce?
Przecież u nas wszystko jest blisko!!!

czy ma ktoś doświadczenia zagraniczne?
Może nasi pólnocni sąsiedzi?

Mada dołączył
27.03.2009

Mada 17:41 | 05.07.2013

Hejka.Są dwa miejsca które mogę polecić, Słowackie Tatry, są o wiele mniej zaludnione przekraczając granice w Chochołowie, natrafiłam na inny świat niż po Polskiej stronie, jechałam do Oravic a tam i las i cisza ale to było jakiś czas temu... więc do sprawdzenia, poza tym z kolei nad morze jechałam do Świnoujścia na wyspę Wolin od strony Niemieckiej tam też pustki i cisza, u nas stragany kolorowe, co kto woli. Pozdro

mala_globtroterka dołączył
23.06.2013

mala_globtroterka 23:20 | 07.07.2013

Polecam Ci północną Finlandię. Tereny mało zaludnione, spokój, świeże powietrze; czasem renifer przespaceruje się drogą ;-) Mieszkańcy lubią ciszę i przestrzeń, ale chętnie zaproszą na herbatkę gdy ktoś zawita w ich progi gubiąc się w tej głuszy.... I piszę zupełnie poważnie!

[konto usuniete] dołączył
23.02.2012

[konto usuniete] 13:18 | 09.07.2013

Nie musisz szukać za granica- wystarczy pojechać na Mazury albo w Bieszczady, tam spotkasz wiele takich domków do wynajęcia,gdzie będzie kompletna cisza,spokój i zero ludzi.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl