Forum dyskusyjne
GlobAdmin 14:42 | 02.01.2014
Witajciew odpowiedzi na Wasze sugestie odnośnie nowej kategorii w dziale Relacje, który pozwoliłby na zamieszczanie recenzji książek podróżniczych, wprowadziliśmy kolejną kategorię ---> recenzje książek.
Teraz z niecierpliwością czekamy na Wasze recenzje :-)
pozdrawiam
GlobAdmin
Golik 12:04 | 05.01.2014
Jaki jest tryb przesyłania recenzji? Czy samodzielnie zakładam "wątek" danej knigi, czy też najpierw przesyłam tekst do administratorki?
[konto usuniete] 12:31 | 05.01.2014
Dodaje się tak jak inne relacje, czyli klikając w "dodaj relację", a dalej, wybiera się kategorię "recenzje książek".Natomiast ja mam wątpliwość co do konieczności dodania co najmniej jednego zdjęcia. Najprościej jest ściągnąć z internetu zdjęcie okładki ksiażki, tylko czy to nie trąci plagiatem?
I nie wiem, czy punktacja w GlobRanku za recenzję powinna być taka sama (czyli aż 100 punktów) jak za relację z podróży?
GlobAdmin 15:04 | 05.01.2014
Akras, w przypadku takich wątpliwości zamieszczając zdjęcie okładki książki można podać w informacjach link skąd pochodzi zdjęcie oraz informację "zdjęcie dodane na potrzeby recenzji książki". Poza tym zamieszczając tego typu zdjęcie nikt z użytkowników nie przypisuje sobie przecież praw do tego zdjęcie - traktujemy je jako zdjęcie na potrzeby recenzji książki.pozdrawiam
GlobAdmin
GlobAdmin 14:59 | 05.01.2014
Witajrelację dodaje się osobiście, ewentualne poprawki nanosi redakcja ;-)
pozdrawiam
GlobAdmin
Golik 17:18 | 05.01.2014
To potrzeba jakieś zdjęcia? I jeszcze jakieś punkty? To się robi za skomplikowane - ratunku i do licha! A myślałam, że to parę zdań tylko trzeba wklepać...Ze zdjęciem sobie poradzę, dam własne. Jeśli są jeszcze inne utrudnienia, to proszę o informację - przygotuję się psychicznie.
Golik 17:12 | 05.01.2014
Słusznie, zważywszy, że nie można ex post postów modyfikować.
[konto usuniete] 17:25 | 05.01.2014
Bez paniki :) Punkty zliczają się same, a zdjęcie trzeba było dodać od zawsze. Przyjmuję do (ś)wiadomości, że po stosownej notatce, zdjęcie okładki książki nie będzie plagiatem. Sorry, ale czasem nie będę mogła dodać własnych zdjęć, ponieważ czytuję też ksiązki z bibliotek. A nie mam naprawdę czasu teraz biegac po bibliotekach, żeby robić zdjęcia ksiązkom. Więc sobie ułatwię :)
Golik 10:03 | 09.01.2014
Dzięki.Jak te punkty nic mi nie robią (ani na dobre, ani na złe), to się przestaję nimi przejować. Tylko się upewniam, że to nei będzie jak pacmanie, że się zjadło kolorową pigułkę i wszystkie czynności ulegały przyspieszeniu...
Co do zdjęcia, miałam na myśli, aby w miare możliwości wrzucić prywatne zdjęcie. Jeśli w opisie jest książka o Meksyku, a ktoś ma zdjęcie z dnia Meksyku albo ambasady tego kraju, to może uniknąć "dylemtatu okładki". Niemniej, dobrze, że sprawa z potencjalnym plagiatem się wyjaśniła.
Golik 20:34 | 10.01.2014
Okazało się, że zdjęcia trzeba "załadować" przed wstawieniem tekstu. A może znów technika mnie przerosła? Jeszcze powalczę...