Forum dyskusyjne
and-bo 14:57 | 06.03.2015
Witam.Wybieram sie z kolega na Kube w kwietniu.
Lecimy przez Moskwę przez lotnisko Moskwa-Szeremetyjewo.
Pytanie moje jest o wizę. Dowiadywalem sie w konsulacie w warszawie i jak tylko nie będziemy opuszczać strefy tranzytowej to wiza nie jest nam potrzebna.
Bardzo proszę o potwierdzenie tej informacji jesli ktos w ostnim czasie tez leciał przez Rosje.
Czy wiza na pewno nie jest potrzebna i nikt o to nie pyta jesli nie opuszcza sie lotniska?
Z góry dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
to ja 15:41 | 06.03.2015
potwierdzam - nie jest potrzebna.Największy problem robią w Warszawie - leciałem z przesiadką do Biszkeku i chyba nie wiedzą gdzie to jest.
[konto usuniete] 08:36 | 07.03.2015
Oczywiście że nie jest potrzebna. Latam co miesiąc do Pekinu i nikogo nie interesuje wiza rosyjska, tylko czy mam chińską..
Golik 10:35 | 08.03.2015
Jedyne, na co trzeba uważać, to złe oznakowanie lotniska, przez co łatwo wyjść poza strefę tranzytową na obszar, z którego wraca się poprzez kontrolę wizową. Wiz lotniskowych na razie nie wprowadzono.
to ja 13:02 | 08.03.2015
nie rozumiem - jedyne wyjście z strefy tranzytowej jakie zauważyłem to wyjście przez kontrolę wizową (z tymi drukami do wypełnienia). JA uważam że Szeremietiewo jest oznakowane całkiem dobrze - lepiej niż Kopenhaga.
and-bo 10:23 | 17.03.2015
dziekuje Wam za odpowiedz i rady. Pozdrawiam