/ / > Żyć w USA Jak tego dokonam > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Żyć w USA Jak tego dokonam

kategoria podróże po świecie

Piotr96 dołączył
22.06.2015

Piotr96 15:39 | 22.06.2015

Cześć mam na imię Piotr za rok kończę szkołę (technikum) i planuję wyjazd do NY lub Miami. Chcę tam zostać na minimum 5 lat. Bez martwienia się o wizę że zaraz mnie zawiną i będę musiał wrócić do kraju...
Czy jest tu ktoś na tyle poinformowany żeby mi pomóc z tym jak da radę wyjechać do Miami bez żadnego stresu. ?

Gdzieś wyczytałem że jak bym miał tam rodzinę lub znajomych było by łatwiej lecz niestety:
* Nie mam rodziny w Stanach.
* Chciałem zacząć jako zupełnie nowa osoba.
* Nie mam znajomych tam.

Moim marzeniem jest żyć tam więc chciał bym to spełnić ale nie wiem jak liczę na waszą pomoc! Z góry dziękuję.

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 18:05 | 22.06.2015

Jest to możliwe wyjechać na studia (akurat Ci pasuje) sęk w tym, że musisz mieć kupę kasy aby i studiować i tam mieszkać.
Inna opcja nie przychodzi mi do głowy, a tak bardziej poważnie jesteś w takim wieku, w którym to większość ma podobne marzenia, USA, Australia,,,

Magda Kajzer dołączył
11.12.2014

Magda Kajzer 10:28 | 23.06.2015

Osobiście polecam opcję Work&Travel, na prawdę warto się na tym zastanowić. Warunkiem jest tutaj być studentem w Polsce, ale w Stanach można być do pół roku i to całkiem legalnie. Cały ten program opisałam na moim blogu - http://ubezpieczeniepracyzagranica.pl/work-travel-w-usa/, przeczytaj koniecznie, a w razie pytań - pisz, pomogę :).

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl