Forum dyskusyjne
sabadikon 00:14 | 23.06.2015
Chciałbym wyjechać po 10 lipca - na 2-3 tygodnie, powrót najpóźniej pierwsze dni sierpnia.Pożądane kierunki - jak w temacie. Oczywiście nie wszystkie naraz, tylko któryś do wyboru:) Przy obecnych cenach lotu do BKK - min. ok. 2500zł - bardzo chętnie Birma (lub północna część Laosu).
Wyjazd nisko-średnio budżetowy - przy 3 tygodniach wydatki najchętniej do max. 1000 USD.
Z racji ograniczonej ilości czasu wylot najchętniej z Warszawy, ale gdyby spadły z nieba jakieś nowe lotnicze promocje z Berlina czy Pragi - będzie nie do pogardzenia.
Chętne i chętni do dołączenia lub spotkania się w trasie - najlepiej odzywajcie się na sabadikon@gmail.com
Magda Kajzer 10:24 | 23.06.2015
Fajne kierunki wybrałeś.życze powodzenia w wyprawie! Pozdrawiam! :)
nitkaska 11:19 | 23.06.2015
finansowo do ogarnięcia, ja zdecydowanie wszystkim polecam Birmę, powoli zaczyna ją zalewać fala turystów z całego świata więc im wcześniej się tam dotrze tym lepiej:) W 3 tygodnie ogarniesz sporo, myślę, że przy dobrej logistyce nawet Mrauk U. Albo zacząć od Mrauk U a potem na co starczy czasu:)) Pozdrawiam!
Golik 21:21 | 23.06.2015
Przy przejazdach międzynarodowych problematyczne mogą być przejścia graniczne. Zatem chyba najlepiej na 2-3 tygodnie zdecydować się na jeden kraj i go lepiej poznać. Choć chyba da się w miarę sensownie połączyć Tajlandię z Laosem.Laos znajomi zachwalali jako ostatni kraj niezadeptany przez turystów i bardzo tani.
Ja mogę polecić Yunnan, ale taki jak w "Niebie w kolorze indygo" - tylko, że po takich nie-turystycznych wsiach podróżowanie jest trudne, bo tam transport jest nieprzewidywalny i duża część ludzi nie mówi w ogóle po chińsku, tylko w każdej wsi w innym języku. Choć i na "turystycznym szlaku" są super miejsca.
nitkaska 23:54 | 23.06.2015
będziemy moknąć 22 VII - 8 VIII w tym Yunnanie:) Mamy plan "obowiązkowy", okolice Kunming (Kamienny Las, tarasy ryżowe), Shangri la, Lijiang, Dali. Co byś dorzuciła (jeśli byś dorzuciła:)))
Golik 20:27 | 24.06.2015
Łatwa opcja: Xishuangbanna (z Caffy Guesthouse, którzy mogą pomóc w organizacji).Trudna opcja: małe wioski (dowowlne), Jezioro Lugu.
Będziecie w Tybecie? Jak nie, to może Deqen? Ja nie byłam (bo po Tybecie trochę jeździłam), ale znajomi polecają.