Forum dyskusyjne
MagdaWa 08:52 | 27.08.2015
W marcu 2016 lecimy do Tajlandii z Berlina 2 przesiadkami.Jedna w Paryżu i druga w Kantonie. Bilet kupiony na Flipo, więc jeden bilet na całą trasę. To nasza pierwsza daleka podróż i w dodatku z przesiadkami. Planujemy jeden bagaż nadawany. I mam w związku z tym parę pytań:
1. Odprawy dokonuje się w Berlinie na wszystkie odcinki do samego Bangkoku?
2. Jeśli tak to czy miejsca w samolocie przydziela osoba odprawiająca nas w Berlinie? Na wszystkie loty? (Bo ten najdłuższy prawie 12 godzinny będzie z Paryża i nie wiem czy już w Berlinie prosić o dobre miejsce)
3. Bagaż nadajemy w Berlinie i doleci (a przynajmniej powinien) do Bangkoku już bez ponownych nadawań w portach przesiadkowych?
4.Czy ktoś przesiadał się na lotnisku w Kantonie i może orientuje się czy 2 godziny wystarczy? Generalnie jeden bilet więc nawet w razie obsuwy podobno muszą przebukować na kolejny lot? podobno...
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Smok-1 19:30 | 27.08.2015
Na pierwsze 3 pytania, 3 razy TAK, na czwarte, raczej 2 godziny wystarczaj na przejście z jednego samolotu do drugiego - będziesz już w części tranzytowej, jak coś się obsunie, to sprawdzicie standardy obsługi klienta w wersji chińskiej
nitkaska 00:33 | 30.08.2015
leciałam chińskimi liniami trzy tygodnie temu (drugi raz). Wszystko ok, standard bardzo dobry, na lotnisku przesiadkowym problemów mieć nie powinniście.
[konto usuniete] 22:49 | 27.08.2015
leciałem w zeszłym roku z Amsterdamu do Bangkoku z 2 przesiadkami.Jedna w Pekinie, druga była Hong Kongu. Mieliśmy około 2 ch godzin na przesiadkę w Hong Kongu.. Na szczęście samolot spóźnił się i w Hong Kongu czekała na nas pani przy wyjściu z Souther Airlines. Zafundowali nam następny lot za 16 godzin a tymczasem zajęli się nami. Dostaliśmy talony na jedzenie na lotnisku, bezpłatny nocleg w luksusowym hotelu plus zwrot pieniędzy za dojazd do hotelu busikiem. Byliśmy zaskoczeni komfortem hotelu oraz jakością obsługi na lotnisku.
MagdaWa 07:45 | 28.08.2015
Dobrze wiedzieć, że opiekują się swoim pasażerem. Dziękuję za odpowiedź.