Forum dyskusyjne
keepwalking 12:03 | 01.11.2015
czy ktoś mógłby polecić alterntywne biuro podróży? nie itake, z którą przesiedzę dwa tygodnie w hotelu, ale coś z ciekawym programem?dzięki,
Iza
c23 17:59 | 02.11.2015
Horyzonty i Laurazja - pasjonaci, świetne programy, dobre ceny.Na bliższe podróże - Tęcza
alek--- 19:19 | 04.11.2015
biura trampingowe. To może być dobry początek, żeby w przyszłości podróżować na własną rękę
Jadu 09:56 | 05.11.2015
sprawdź moją ofertę trampingi.pl
karpat 15:08 | 05.11.2015
Polecam Supertramp, kusi mnie Peru,, ale jednak zdecydowałam zorganizować na własną rękę :) Oferty świetne a ceny też ok, w porównaniu do takiego MK Tramping na przykład, który przez współpracę z Martyną Wojciechowską ma ceny z kosmosu.
keepwalking 19:00 | 05.11.2015
a znacie coś bardziej w obrębie europy, dysponuje kwota około 3,5 tysiaca, a za to z zadnym biurem sie do azji nie wybiore, wiem, ze polecicie mi opcje na wlasna reke, tez bym taka wolala, ale niestety musi to byc wyjazd zorganizowany
paweł.p 20:10 | 05.11.2015
Wyskocz sobie do Maroka. W takim budżecie zrobisz fajną objazdówkę i jeszcze Ci zostanie.
radionx 12:48 | 06.11.2015
W obrębie Europy, to są na ogół wycieczki kilkudniowe (Francja, Włochy). Z tym, że w Europie jeszcze łatwiej na własną rękę a nie z biurem. Wyjazdy z biurami trampingowymi są wbrew pozorom bardzo drogie (droższe niż z klasycznym biurem). Nie żebym nie polecał - sam tak zaczynałem dalekie podróże, zanim przeszedłem na wyjazdy solo. Pomimo, że koszty pobytu są niskie np. w Azji (noclegi, jedzenie i transport), to biura te robią wyjazdy w małych grupach (około 8-12 osób). Ta mała grupa musi się złożyć na koszty wyjazdu przewodnika (przelot i utrzymanie), jego wynagrodzenie (bo nie pracuje tylko dla przyjemności) oraz wynagrodzenie dla biura. Dzięki tak małym grupom są one bardzo mobilne, a trasa wycieczki i atrakcje mogą podlegać wręcz dowolnej modyfikacji (tylko terminy lotów stanowią ograniczenie). Podobne wyjazdy solo wychodzą mi mniej więcej o połowę taniej i to pomimo podwyższonych kosztów noclegów (jedynki w hotelach lub pensjonatach, bo z hosteli i sal wieloosobowych raczej nie korzystam). Na upartego z kwotą 3,5k da się w pojedynkę zrobić nawet Tajlandię. Teraz jest przelot za 1,7k z RT (wylot w niedzielę) i w wersji bardzo budżetowej w tym 1,8 k reszty można opędzić na miejscu te 2 tygodnie.
Star_y 11:50 | 06.12.2015
Byłem w Iranie z wytwórnią wypraw. Super program, bezpiecznie, naprawdę niedrogo, ponoć najtaniej na Świecie. Szczerze polecam
Kamil Rogala 22:21 | 16.02.2016
Kierunek wydaje się być dość niebezpieczny. Sprawdzałeś przed wyjazdem informacje z MSZ? Były jakieś przeciwwskazania? Ogólnie czy czułeś podczas wycieczki jakieś zagrożenia choćby w najmniejszym stopniu?Wiadomo, że niektóre komunikaty i informacje są trochę na wyrost, ale różnie to z tym bywa...
Ketman 11:20 | 17.02.2016
Byłem w sierpniu w Iranie z córka, tylko we dwóję zjeździliśmy niemal cały kraj...bardzo bezpiecznie i zero problemów !
Kamil Rogala 12:23 | 19.02.2016
Wiecie, być może niektóre komunikaty są nieco na wyrost i swego rodzaju "dmuchaniem na zimne", ale mimo wszystko w niektórej rejony świata bym się z rodziną nie zapędzał :)
Ketman 13:37 | 19.02.2016
Wiecej odwagi.....duzo jezdze po swiecie i zwykle jest ebzpieczniej niz w Polsce....jedynie taksowkarzy wystrzegac sie trzeba....Tego lata bylem i w Abchazji i w Karabachu i w Kurdystanie.... uwazac trzeba bac sie nie ma czego !
paweł.p 14:23 | 19.02.2016
To może wrzucisz Ketman na Globa kilka fotek z takich ciekawych miejsc?
Magda Kajzer 15:36 | 19.02.2016
>Wiecie, być może niektóre komunikaty są nieco na wyrost i swego rodzaju "dmuchaniem>na zimne", ale mimo wszystko w niektórej rejony świata bym się z rodziną nie zapędzał
>:)
Zgadzam się w 100%
Nie zawsze warto ryzykować dla miejsc i widoków.
Kamil Rogala 20:54 | 04.03.2016
Aktywny wypoczynek to jest coś, choć niektórzy wolą na urlopie po prostu odpocząć :) Nie zawsze się jednak uda wszystko pogodzić. Najlepiej wyjechać na dwa tygodnie i co 1-2 dni leniuchowania dzień przygód :) To by było idealne rozwiązanie. Bez nudy, ale mimo wszystko po urlopie wracam wypoczęty, a nie z zakwasami i siniakami z chęcią tygodniowej rekonwalescencji.