/ / > Biuro podróży > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Biuro podróży

kategoria podróże po świecie

keepwalking dołączył
17.05.2015

keepwalking 12:03 | 01.11.2015

czy ktoś mógłby polecić alterntywne biuro podróży? nie itake, z którą przesiedzę dwa tygodnie w hotelu, ale coś z ciekawym programem?
dzięki,
Iza

c23 dołączył
18.11.2004

c23 17:59 | 02.11.2015

Horyzonty i Laurazja - pasjonaci, świetne programy, dobre ceny.
Na bliższe podróże - Tęcza

alek--- dołączył
01.05.2007

alek--- 19:19 | 04.11.2015

biura trampingowe. To może być dobry początek, żeby w przyszłości podróżować na własną rękę

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 09:56 | 05.11.2015

sprawdź moją ofertę trampingi.pl

karpat dołączył
17.11.2014

karpat 15:08 | 05.11.2015

Polecam Supertramp, kusi mnie Peru,, ale jednak zdecydowałam zorganizować na własną rękę :) Oferty świetne a ceny też ok, w porównaniu do takiego MK Tramping na przykład, który przez współpracę z Martyną Wojciechowską ma ceny z kosmosu.

keepwalking dołączył
17.05.2015

keepwalking 19:00 | 05.11.2015

a znacie coś bardziej w obrębie europy, dysponuje kwota około 3,5 tysiaca, a za to z zadnym biurem sie do azji nie wybiore, wiem, ze polecicie mi opcje na wlasna reke, tez bym taka wolala, ale niestety musi to byc wyjazd zorganizowany

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 20:10 | 05.11.2015

Wyskocz sobie do Maroka. W takim budżecie zrobisz fajną objazdówkę i jeszcze Ci zostanie.

radionx dołączył
19.03.2012

radionx 12:48 | 06.11.2015

W obrębie Europy, to są na ogół wycieczki kilkudniowe (Francja, Włochy). Z tym, że w Europie jeszcze łatwiej na własną rękę a nie z biurem. Wyjazdy z biurami trampingowymi są wbrew pozorom bardzo drogie (droższe niż z klasycznym biurem). Nie żebym nie polecał - sam tak zaczynałem dalekie podróże, zanim przeszedłem na wyjazdy solo. Pomimo, że koszty pobytu są niskie np. w Azji (noclegi, jedzenie i transport), to biura te robią wyjazdy w małych grupach (około 8-12 osób). Ta mała grupa musi się złożyć na koszty wyjazdu przewodnika (przelot i utrzymanie), jego wynagrodzenie (bo nie pracuje tylko dla przyjemności) oraz wynagrodzenie dla biura. Dzięki tak małym grupom są one bardzo mobilne, a trasa wycieczki i atrakcje mogą podlegać wręcz dowolnej modyfikacji (tylko terminy lotów stanowią ograniczenie). Podobne wyjazdy solo wychodzą mi mniej więcej o połowę taniej i to pomimo podwyższonych kosztów noclegów (jedynki w hotelach lub pensjonatach, bo z hosteli i sal wieloosobowych raczej nie korzystam). Na upartego z kwotą 3,5k da się w pojedynkę zrobić nawet Tajlandię. Teraz jest przelot za 1,7k z RT (wylot w niedzielę) i w wersji bardzo budżetowej w tym 1,8 k reszty można opędzić na miejscu te 2 tygodnie.

Star_y dołączył
09.12.2008

Star_y 11:50 | 06.12.2015

Byłem w Iranie z wytwórnią wypraw. Super program, bezpiecznie, naprawdę niedrogo, ponoć najtaniej na Świecie. Szczerze polecam

Kamil Rogala dołączył
16.02.2016

Kamil Rogala 22:21 | 16.02.2016

Kierunek wydaje się być dość niebezpieczny. Sprawdzałeś przed wyjazdem informacje z MSZ? Były jakieś przeciwwskazania? Ogólnie czy czułeś podczas wycieczki jakieś zagrożenia choćby w najmniejszym stopniu?

Wiadomo, że niektóre komunikaty i informacje są trochę na wyrost, ale różnie to z tym bywa...

Ketman dołączył
09.09.2014

Ketman 11:20 | 17.02.2016

Byłem w sierpniu w Iranie z córka, tylko we dwóję zjeździliśmy niemal cały kraj...bardzo bezpiecznie i zero problemów !

Kamil Rogala dołączył
16.02.2016

Kamil Rogala 12:23 | 19.02.2016

Wiecie, być może niektóre komunikaty są nieco na wyrost i swego rodzaju "dmuchaniem na zimne", ale mimo wszystko w niektórej rejony świata bym się z rodziną nie zapędzał :)

Ketman dołączył
09.09.2014

Ketman 13:37 | 19.02.2016

Wiecej odwagi.....duzo jezdze po swiecie i zwykle jest ebzpieczniej niz w Polsce....jedynie taksowkarzy wystrzegac sie trzeba....
Tego lata bylem i w Abchazji i w Karabachu i w Kurdystanie.... uwazac trzeba bac sie nie ma czego !

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 14:23 | 19.02.2016

To może wrzucisz Ketman na Globa kilka fotek z takich ciekawych miejsc?

Magda Kajzer dołączył
11.12.2014

Magda Kajzer 15:36 | 19.02.2016

>Wiecie, być może niektóre komunikaty są nieco na wyrost i swego rodzaju "dmuchaniem
>na zimne", ale mimo wszystko w niektórej rejony świata bym się z rodziną nie zapędzał
>:)

Zgadzam się w 100%
Nie zawsze warto ryzykować dla miejsc i widoków.

Kamil Rogala dołączył
16.02.2016

Kamil Rogala 20:54 | 04.03.2016

Aktywny wypoczynek to jest coś, choć niektórzy wolą na urlopie po prostu odpocząć :) Nie zawsze się jednak uda wszystko pogodzić. Najlepiej wyjechać na dwa tygodnie i co 1-2 dni leniuchowania dzień przygód :) To by było idealne rozwiązanie. Bez nudy, ale mimo wszystko po urlopie wracam wypoczęty, a nie z zakwasami i siniakami z chęcią tygodniowej rekonwalescencji.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl