/ / > Pomysł na temat nowego konkursu > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Pomysł na temat nowego konkursu

kategoria podróże po świecie

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 17:36 | 24.11.2015

Jestem z Globtroterem stosunkowo niedługo i z radością "rzuciłam się" do oglądania fotek ze świata, zwłaszcza z miejsc, do których chciałabym pojechać. Jest trochę zdjęć naprawdę dobrych, z klimatem bądź tematem, zdecydowana większość jest jednak nudna i nic do mojej wiedzy o świecie nie wnosi. Dlatego proponuję, aby temat kolejnego konkursu, który zapewne za kilka miesięcy zostanie ogłoszony brzmiał
"CO KRAJ, TO OBYCZAJ".
albo: "A TO CIEKAWE !"
Spodziewam się, że na konkurs wpłynęłyby zdjęcia ciekawe tematycznie, a nie kolejne zachody słońca nad górami i zatoczkami (które zresztą lubię), bo ile ich można oglądać.
Sama zresztą myślę o zamieszczaniu cyklu zdjęć o takiej tematyce w ramach dozwolonego limitu. Pozdrawiam.

nitkaska dołączył
21.05.2011

nitkaska 16:58 | 28.11.2015

Menhir, też zawsze uważałam, że lepiej mniej a dobrze, niż byle jak i na maxa. Mamy tu niestety rzesze ludków, których jakiś czas temu w wątku założonym przeze mnie na forum (POZIOM PORTALU) nazwałam "seryjnymi mordercami" portalu... Wrzucanie zdjęć po 5 dziennie 365 dni w roku jedynie zaśmieca internet, nie tylko naszego globa. I żeby to chociaż były foty wybitne... Ale nie... - niestety, po kilku latach już wiem, że tacy seryjni zawsze tu będą :( I zawsze też znajdą się tacy, którzy portal będą traktować jak miejsce, w którym można się "pochwalić" swoimi zdjęciami, bez odrobiny samokrytyki podczas ich selekcji (a raczej jej braku). Ciągle załuję, że nie ma tu moderatorów spośród userów, którzy takiej selekcji by dokonywali. Ech...temat rzeka...

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 17:23 | 30.11.2015

Może bardziej surowa i systematyczna krytyka nijakich fotek zniechęciłaby niektórych do zamieszczania byle czego. Ktoś musiałby się podjąć tej roli. Sama nie robię, jak piszesz, "wybitnych" fotek (choć zawsze staram się, aby miały jakiś przekaz w zakresie treści bądź nastroju), dlatego oceny wystawiam tylko tym, których zdjęcia uważam za najlepsze, nie czując się upoważniona do krytyki. Przeglądając zasoby widzę, że naprawdę wybitne fotki były zamieszczane jakiś czas temu, obecnie o to coraz trudniej. Coraz bardziej ciężar merytoryczny zdjęć przesuwa się w kierunku zwyczajnych widoczków zachodów słońca i przeciętnych alejek w przeciętnym parku. Oczywiście, że nie jest to miejsce tylko na takie zdjęcia, bo nawet gorsze technicznie, ale przydatne innym mają wartość z punktu widzenia celu forum. Trzeba się zastanowić czy rzeczywiście nie da się nic zrobić. Nie wiem jak długo zdjęcia są przechowywane, ale z pewnością można by usuwać takie, które miały w danym miesiącu niską oglądalność.
Może warto nie tylko w regulaminie, ale także na stronie dodawania zdjęć umieścić widoczny zapis w rodzaju: "Zastanów się zanim wstawisz zdjęcie czy może być ono przydatne innym globtroterom i poszerzy ich wiedzę o świecie - tego oczekują od Ciebie obecni tu globtroterzy".

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 18:03 | 28.11.2015

Witaj

dziękujemy za propozycję- jak najbardziej do wzięcia pod uwagę. Przyszły konkurs planujemy w I kwartale Nowego Roku, tak więc czekamy na kolejne propozycje tematów :-)

pozdrawiam
GlobAdmin

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 17:29 | 30.11.2015

Wyszło mi dwa razy "globtroterzy" w jednym zdaniu - powiedzmy więc "tego oczekują od Ciebie obecni tu użytkownicy portalu". To oczywiście tylko jedna z wielu możliwości, a nuż zadziała chociaż trochę?

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl