Forum dyskusyjne
kamil.dk 21:17 | 28.01.2008
powiedzcie,gdzie najlepiej zamieszkac zeby bylo slonce,myslimy o wyjezdzie na stale moze ktos cos podpowie gdzies gdzie nie jest za drogo.pozdrawiam
crullu 20:34 | 29.01.2008
milet dobrze gada. i słońce i niedrogo...
belzebub 21:44 | 28.01.2008
proponuję Tajlandię, przepięknie, ciepło, jedzenie tanie, ludzie bardzo mili, tylko daleko żeby rodzinke odwiedzać w weekendy :)
markoo 10:13 | 29.01.2008
trzeba poszukać swojego miejsca na ziemi. Zobaczyć i samemu stwierdzić - Tu chcę żyć i mieszkać
slonecznik 21:00 | 29.01.2008
a no trza znalazce samemu to miejsce może jakas wysepka ?
blueberry nights 05:39 | 30.01.2008
slonce i niedrogo? troche male wymagania... jesli chcecie wyemigrowac na stale, to chyba trzeba tez wziac pod uwage bardziej przyziemne kwestie. w kazdym razie powodzenia w szukaniu waszego miejsca na ziemi! :)
Jacky 16:16 | 30.01.2008
Myślę że Republika żielonego Przylądka.Daleko od cywilizacji, gorąco a co do pracy to można spróbować być rezydentem polskich turystów, tylko ten portugalski język....powodzenia. Ja też kiedyś myślałem ale osiedlić się tam nie na stałe ale np. na rok a potem gdzieś indziej, ale jak się okazuje tak mogą tylko biznesmeni lub aktorzy amerykańscy...:)))
waradero 22:37 | 16.02.2008
Cabo Verde jako miejsce do życia ? fakt daleko do cywilizacji a po za tym co tam robić ? przecież tam idzie zanudzić się na śmierć !! tam nic niema ! Może za kilka lat jak na razie to nawet rezydenci nie wytrzymują tam za długo....
kamil.dk 17:51 | 30.01.2008
dzieki wszyskim piszacym...:)te wyspy ziel.przyladka!tez sie nad tym zastanawiam,myslalem o otwarciu jakiegos sklepu? czy internet cafe?bylismy tam ,to byly udane wakacje:)
iden 16:26 | 08.07.2008
zdaje się, że masz na myśli wyspę Sal. tam rzeczywiście można zanudzić się na śmierć po dwóch tygodniach, ale WZP to nie tylko Sal. na innych wyspach jest bardziej bajecznie i ciekawie.
roterka 12:18 | 15.02.2008
jeśli chodzi o idealny pod względem bio meteo klimat, europejski standard życia, ale brak gonitwy za pieniądzem, to polecam Fuerteventura. Cały rok temp 21-28*C, bez wachnięć ciśnienia, piękne , szerokie, piaszczyste plaże i sympatyczni ludzie....Co do "tanio" to może nie koniecznie trafione, ale blisko, więc rodzinkę można odwiedzać :-D
emski 22:41 | 16.02.2008
Costa Rica a dokladnie Puerto Jimenez ja sie tam chyba wyniose !!!!!
Kononowicz 22:38 | 18.02.2008
zapomniałaś dodać ,że brakuje na wyspie wody ....poza tym te temperatury tylko latem
Kononowicz 22:39 | 18.02.2008
chodzi oczywiście o Fuerteventura
lemadamme 22:16 | 20.02.2008
"slonce" i "nie za drogo" to pojecia wzgledne.Przyklad:
plaze Goa - "slonce" i "nie za drogo"; jedni odnajduja tu swoje miejsce na ziemi,inni wypoczywaja i nabieraja energii do dalszej drogi:)
Miejsce mile i spelnia Twoje rozbudowane kryteria ;), ja jednak zanudzialabym sie tam na smierc ;)
Proponuje wiec poszwedac sie, ocenic i zakochac w konkretnym skrawku swiata.
Zycze powodzenia w doborze miejsca :)
lemadamme 22:19 | 20.02.2008
no i oczywicie, prosze nie zapominac o starej zasadzie - "niewazne gdzie, wazne z kim" :)
northkris 09:48 | 23.02.2008
Jakiś czas temu grupa Polaków też szukała swojego, niedrogiego miejsca do życia. naleźli taką wyspę- nazywa się Santa Lucia.Raj!
emski 00:47 | 24.02.2008
i dalej jest raj z grupa Polakow ? :-)))
kujawski.robert 16:35 | 24.02.2008
Witam .Też jestem ciekawy jak żyje sie na Santa Lucia.Czy grupa tych polakow nadal tam jest.
WeeN 19:35 | 08.07.2008
40 m2 mieszkanie w egipcie koszujte 20tyś funtów. Może tam?
Bintuprik 20:38 | 08.07.2008
ja mogłabym zamieszkać w Kuala Lumpur..ale ja lubie miasta:) na weekendy latałabym do Indonezji, Kambodży i na Borneo;)