Forum dyskusyjne
leszek2014 15:57 | 17.08.2016
Witajcie:Od paru miesięcy szukam informacji na temat wczasów w Omanie i wygląda na to że Polacy chyba tam nie wypoczywają bo są tylko sporadyczne informacje i to jeszcze przeważnie z poprzednich lat .Bardzo proszę może ktoś z Was był tam odezwijcie się każda informacja będzie dla mnie bardzo cenna.
loo 19:10 | 17.08.2016
Mam wrażenie, że trzeci raz pytasz o to samo,a ja trzeci raz odpowiadam...
Smok-1 20:15 | 17.08.2016
Jak widać nie przekonaliście kolegi, czy warto jechać na wszasy do Omanu. Skądinąd podziwu godna konsekwencja (żeby nie napisać upartość) w promowaniu jednego jedynego wątku ....
leszek2014 21:37 | 17.08.2016
Witaj:Mam pytanie kiedy byłeś w Omanie czy indywidualnie czy z biura podróży i dlaczego ma być lepiej na północy Omanu.
gastropoda 23:37 | 17.08.2016
W Omanie byłem indywidualnie; pierwszy raz 30 dni na przełomie 2009/2010, drugi raz 14 dni na przełomie 2014/2015. Zwiedziłem Oman główny, Musandam i Madha. Północ Omanu to góry, zamki, stare miasta i więcej roślinności. Salalah oddziela od północy blisko 1000 km piaszczystej pustyni, ale i w Salalah jest co zobaczyć, choć zdecydowanie mniej. Ludność jest przyjazna i nie ma problemu w porozumiewaniu się po angielsku.
gastropoda 17:46 | 18.08.2016
Leszek 2014: mam nadzieję, że po powrocie wypełnisz lukę "wczasy w Omanie"
Smok-1 19:07 | 18.08.2016
O ile pojedzie, bo jak widzisz cały czas się waha ...
leszek2014 22:04 | 18.08.2016
Dzięki za informacje ja wybieram się na wczasy z biurem podróży na 15 dni w listopadzie z angielskim u mnie kiepsko ciekawi mnie czy będzie tam ktoś z Polaków i czy można będzie tam wynająć polskojęzycznego przewodnika bo z doświadczenia wiem że to się lepiej opłaca niż wykup wycieczki fakultatywnej.Mam jeszcze pytanie czy widziałeś tam dużo Polaków oraz czy bez problemu można płacić kartą czy lepiej zabrać dolary.
gastropoda 23:14 | 18.08.2016
>Dzięki za informacje ja wybieram się na wczasy z biurem podróży na 15 dni w>listopadzie z angielskim u mnie kiepsko ciekawi mnie czy będzie tam ktoś z Polaków i
>czy można będzie tam wynająć polskojęzycznego przewodnika bo z doświadczenia wiem
>że to się lepiej opłaca niż wykup wycieczki fakultatywnej.
Na zacytowane powyżej pytania odpowiedzi powinno udzielić biuro podróży. Odnośnie kart płatniczych, to podobnie jak w wielu krajach w wielu miejscach możesz płacić kartą, ale np. na targowisku już nie. Są bankomaty. W Omanie nie widziałem ani jednego Polaka.