Forum dyskusyjne
senia 18:20 | 12.06.2017
Czy macie jakieś dobre doświadczenia z tą linią? Maja fajną promocję, ale opinie mnie lekko osłabiają. Tyle, że nie ma w miarę nowych opinii.
Kajka 21:01 | 12.06.2017
AlwaysLate
In
Take-off
And
Late
In
Arrival
Lecieliśmy z nimi kilka lat temu z powodu fajnej promocji - było byle jak, czyli jak wszędzie. Ale lecieliśmy i dolecieliśmy -) wtedy mówiło się, że bankrutują i stąd te promocje. Czyli ruletka.
senia 21:39 | 12.06.2017
To mnie wlasnie powstrzymuje, bo 3 tygodnie bez begażu w Ameryce Południowej to mi sie nie uśmiecha. Bankructwa sie nie boje, bo to juz trwa wiec , spodziewam sie, trwać będzie.
nitkaska 23:07 | 12.06.2017
Papież lata tymi liniami....
paweł.p 01:14 | 13.06.2017
Leciałem z nimi w w zeszłym roku.W Warszawie nie mogli sobie poradzić z dodatkowym bagażem - zajęło im to jakieś półtorej godziny, i dodatkowo nie potrafili przyjąć płatności kartą - musieliśmy grzać do bankomatu po gotówę. W Rzymie nie było mnie na liście pasażerów i nie potrafili wydrukować nowej karty pokładowej. Wyglądało to komicznie. Trwało dobrą godzinę i pod koniec operacji, 6 (słownie: sześć) pań próbowało wydrukować nową kartę pokładową. Jak w skeczu, na zmianę stukały w klawiaturę cisnąć się przed komputerem jakby od ilości i intensywności stuknięć zależało podjęcie przez komputer ponownej współpracy. Komputer coś tam wypluł, ale przy boardingu rozmyślił się i kołomyja zaczęła się na nowo. Na końcu jakaś kierowniczka wystawiła ręcznie kartę pokładową i polecieliśmy. Natomiast ..... dla odmiany w Abu Zabi na liście pasażerów nie było mojej koleżanki. Boarding się zakończył, autobusy odjechały, wszyscy wsiedli już do samolotu, a my w pełnej konsternacji dywagowaliśmy: polecimy, nie polecimy. Wreszcie coś tam wymyślili, wsadzili nas do mercedesa i zawieźli na pas. Żeby ciekawą puentą spiąć moją opowieść dodam, że w Kathmandu nie było mojego bagażu, zaginął w akcji.
Naprawdę zapewnili nam moc wrażeń i to w bardzo dobrej cenie. ((-:
senia 07:56 | 13.06.2017
Dzieki Pawle. Raczej wiem co robic:-) . Nitka, ale my nie papież...:-)))
nitkaska 11:45 | 13.06.2017
a ja się łamię, wszak tyle atrakcji nie co dzień można zaliczyć :) A skoro papież, to i opatrzność czuwa ;)Na wszelki słuczaj dumam, żeby ograniczyć się do 10 kg podręcznego
senia 11:59 | 13.06.2017
Biorąc pod uwagę różnorodność klimatyczną... ale może Ci się uda :-). Mi się do Peru nie udało.
paweł.p 12:50 | 13.06.2017
Papieża trudniej zgubić - ma bezpośrednie wsparcie z Góry. ((-: Oczywiście, summa summarum doleciałem, a bagaż przyleciał na dzień następny. Całe szczęście pomiędzy przesiadkami był spory odstęp czasu, więc jakoś to się spięło. Co prawda musiałem przełożyć lot do Lukli, ale radość z odzyskanego sprzętu zrekompensowała mi poniesione niedogodności. Przy okazji dowiedziałem się, że tylko 2 % utraconych bagaży ginie bezpowrotnie i podliczyłem wartość mojego sprzętu. No i oczywiście zdobyłem nowe doświadczenie związane z utraceniem bagażu - przez spory czas nie mogłem uwierzyć, potem kompletnie zbaraniałem i stałem bezradny zanim dotarło do mnie, że to dzieje się naprawdę (((-:
senia 13:07 | 13.06.2017
To i tak miałeś szczęsie bo czytałam relacje osób, których bagaż i po miesiącu nie doleciał i nikt nie wiedział gdzie on może aktualnie przebywać... We współczesnym świecie widać wszystko jest możliwe, aż szok, że linia europejska może być tak słaba. Ale cena piękna... niecałe 1800 z Włoch do Chile...
paweł.p 13:43 | 13.06.2017
Faktycznie bardzo atrakcyjna cena, u mnie znowuż tak tanio nie było, bo płaciłem 3 tys., ale niestety pozostałe opcje były, oględnie mówiąc, poza moim zasięgiem cenowym.
TRADE2000 16:01 | 13.06.2017
Lecialam nimi 3 tygodnie temu na linii Waw - Rzym - Stgo de Chile, wszystko bylo ok, samolot byl mega wygodny, obsluga mila, bez opoznien i zadnych nerwowych sytuacji.
Smok-1 10:00 | 14.06.2017
Mojego cały czas szukają (trwa to już 11 lat), ale to w British Airways). Co do Alitalii - 4 lata temu przełożyli mi jeden odcinek lotu i nie raczyli poinformować. Przekładanie lotów, zmiany rezerwacji, itp. zrzucone na klienta. Moim zdaniem jedna z gorszych linii europejskich, jeśli chodzi o obsługę i ewentualne rozwiązywanie problemów - więcej - http://www.globtroter.pl/artykuly/2097,czechy,polska,wlochy,moje,perypetie,lotnicze,3.html