Forum dyskusyjne
mary.ryjek 18:24 | 31.07.2017
Witam,Planuje zakupić bilet z lini lotniczych Vietjet- problem polega na tym, że musze wyrobić nowy paszport i nie mogę podać jego danych. W systemie rezerwacji podanie danych paszportu jest opcjonalne.. czy wiecie coś na ten temat? Czy mogę nie podawać tych danych i bez stresu kupić bilet czy będę miała później problemy z tym związane. Czy ktoś latał tą linią i może mi coś poradzić z góry dzięki za odpowiedź!
radionx 10:45 | 01.08.2017
Latać latałem, ale nie zmieniałem paszportu ;) Przy rezerwacji podawałem zarówno nr paszportu, jak i datę ważności, a dane te są na rezerwacji. Jest co prawda opcja manage my booking, ale wykorzystywałem ją tylko do sprawdzenia rezerwacji i nie wiem, czy da się coś zmienić w danych poza dodaniem usług dodatkowych lub ubezpieczenia. Na pewno przy samej rezerwacji trzeba od razu zrobić wydruki lub zapisać dane, bo pomimo podania maila nic nie przysyłają, więc jak już wyjdziesz z transakcji, a nie masz nr to nie ma jak odnaleźć. Warto też sprawdzać rezerwację przed wylotem - potrafią zmienić godziny lotu i sami z siebie też nic nie przysyłają. Poza zmianami godzin sama linia jest spoko i samoloty są ok. Ceny mają dobre i z tego co widziałem w miarę się cały czas trzymają, więc nie ma chyba konieczności znacznie wcześniejszej rezerwacji, no chyba, że akurat jest promo. Ja trafiłem promo na lot Hanoi - Hue i sam bilet był za około 5 USD (z bagażem rejestrowanym i opłatami wyszło 24 USD). Kolejny już bez promo Da Nang - HCM razem z bagażem 43USD.
radionx 11:11 | 01.08.2017
Patrząc jeszcze raz na ich stronę, to skoro te pola nie są wymagane, wystarczy chyba zostawić puste. Jakby coś chcieli uzupełni się, jak już będzie nówka.