Forum dyskusyjne
Marcik 14:38 | 16.08.2017
Hej, wybieram się w listopadzie na treking w okol Annapurny. Mam jednak problem z doborem odpowiedniego obuwia? Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie obuwie byłoby odpowiednie na taki treking i warunki pogodowe? Pozdrawiam!
freeelemon 19:38 | 16.08.2017
Hi ja byłem teraz w listopadzie na annapurna circuit, byłem w han wag yukon i na drugi raz....bralbym sporo lżejsze.....dobre ścieżki tam wydeptane, na thorun la pass trochę śniegu ale tylko przypruszoneNabierz sporo kabanosow bo tam tego nie dostaniesz ^^
Marcik 19:43 | 16.08.2017
Hehehe:) będę pamiętać o kabanosach:) właśnie myślę o jakiś lżejszych butach... :) dzieki za info. Martwiłem się też o ten śnieg, ale jeśli tylko było popruszone to mnie trochę uspokoiles:) Pozdrawiam!
freeelemon 19:49 | 16.08.2017
Ciepło jest, w krotkich spodenkach duzo chodzilem,do 18 dopóki słońce nie zajdzie. ....potem zimno fest :)
Marcik 19:56 | 16.08.2017
Zamierzam zabrać dobre sposnie trekingowe z odpinany i nogawkami oraz bardzo ciepły śpiwór :) wiem że temperatura spada nawet poniżej zera.
freeelemon 20:35 | 16.08.2017
Ja swój spiwor puchowy zostawiłem w hostelu w katmandu :) na szczęście odzyskałem ale na trek nie miałem goTam w każdym teahousie mają koce i pierzyny, także niektórzy idą bez śpiwora
Marcik 20:40 | 16.08.2017
No tak, ja jednak wolę mieć chyba swój śpiwór, chyba że stwierdze że będę mieć za ciężko :-p :) pozatym zmarłych trochę jestem. Szybko się nagrzewa ę też szybko dość wychladzam.
el_gato 18:16 | 17.08.2017
Ja byłem na przełomie zimy i wiosny, więc dwie pary były niezbędne. Generalnie wystarczy para lekkich, ale zwróć uwagę na rozmiar - moje pod wpływem wysokości stały się trochę za małe i straciłem 3 paznokcie.
Marcik 18:26 | 17.08.2017
O kurde, o czymś takim nie słyszałam... Cenna uwaga.
Marcik 18:30 | 17.08.2017
Dodatkowo teraz czytam że lawiny błotne i powódź w południowym Nepalu:( 120 os. Zaginionych:(