Forum dyskusyjne
Kuba we wrześniu
kategoria podróże po świecie
kraj Kuba
Issabell 15:50 | 27.07.2019
Cześć Globroterowicze !Tak jak w temacie - czy był ktoś na Kubie we wrześniu ? jak wygląda sytuacja pogodowa ? Gdzie najlepiej plażować ?
Planujemy zrobić objazdówke wraz z chłopakiem (Havana, Varadero, Trinidad, Santiago da Cuba) - czy ktoś ma jakieś sprawdzone casy w tych miejscach ? Czy może polecacie jakieś inne miejsca które również są warte zobaczenia ? Czas wycieczki to 13 dni
mam jeszcze informacje z msw którą chciałabym z Wami potwierdzić - czy jest to prawdą ?
'Turyści przyjeżdżający indywidualnie powinni mieć przynajmniej 100 CUC (lub równowartość tej kwoty w innej walucie wymienialnej) na każdy dzień planowanego pobytu. Posiadanie kart kredytowych VISA traktowane jest jako spełnienie tego warunku.'
jaszon 17:06 | 27.07.2019
>mam jeszcze informacje z msw którą chciałabym z Wami potwierdzić - czy jest to prawdą?>
>'Turyści przyjeżdżający indywidualnie powinni mieć przynajmniej 100 CUC (lub
>równowartość tej kwoty w innej walucie wymienialnej) na każdy dzień planowanego
>pobytu. Posiadanie kart kredytowych VISA traktowane jest jako spełnienie tego warunku.'
Rzecz jasna jest prawdą. Taki przepis istnieje i formalnie obowiązuje każdego wjeżdżającego na Kubę turystę. Powinnaś inaczej zadać pytanie: czy ten przepis jest egzekwowany na granicy? Z mojego doświadczenia wynika, że nie jest egzekwowany. Nikt nas nie pytał ani o gotówkę ani o kartę.