Forum dyskusyjne
wypozyczenia samochodu Caya Coco - Hawana
kategoria podróże po świecie
kraj Kuba
usiu78 08:59 | 06.01.2020
czescjak w temacie, czy macie wiedze na temat mozliwosci wypozyczenia samochodu ( 5 osoob ) na Caya Coco i trasy warunkow DOSTEPNOSCI PALIWA -))) do Hawany.
Prosze o wszelkie wskazowki....
dziekuje
Wodniak 05:13 | 07.01.2020
Czy zamierzanie wypożyczyć samochód z kierowcą? Nigdy nie wypożyczałem samego samochodu, nie było potrzeby, a poza tym ceny są podobne to wypożyczenia samochodu z kierowcą, a przez to odpada masę potencjalnych problemów (kradzieże, popsucie się samochodu, uszkodzenia, wypadki, bezpieczeństwo jazdy, parkowanie). Często po prostu używamy taksówki, na cały dzień wynosi to 100-120 CUC, a jeżeli kierowca mówi po angielsku, to jeszcze mamy bezpłatnego przewodnika. Oczywiście, to już zależy od Was. Na temat wypożyczenia samochodów (bez kierowcy) jest więcej informacji na TripAdvisor. O ile pamiętam, czasem trzeba to robić kilka tygodni przez przyjazdem, bo samochodów brakuje.Ostatnio w niektórych regionach Kuby są problemy z paliwem, ale nie mam na ten temat dokładnych informacji. Będąc na Kubie, widziałem ogromne plakaty: "Hugo Chávez--Nuestro nuevo amigo." Niestety, Kuba postawiła na złego 'przyjaciela', który sam prawie nago i boso chodzi i nie ma co do garnka włożyć.
Nie wiem, kiedy wybieracie się na Kubę-ja jadę 8 stycznia 2020 r. na 2 tygodnie i może coś więcej się dowiem po przyjeździe.