/ / KUBA > Cayo largo del sur > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Cayo largo del sur

kategoria podróże po świecie

kraj Kuba

nala04 dołączył
15.02.2020

nala04 21:42 | 15.02.2020

Czy ktoś może mi doradzić w jaki sposób dostać się na Cayo largo del sur z wyspy? Będę wdzięczna za wszelkie porady w tym temacie.

Wodniak dołączył
29.10.2015

Wodniak 05:19 | 17.02.2020

Samolotem. Na pewno latają pomiędzy Hawaną i Cayo Largo, gdy byłem parę lat temu, były naprawdę tanie i niektórzy wybrali się na nawet na 1 dniową wycieczkę do Hawany. Samoloty są europejskie i jakoby całkiem nowe.

Pomiędzy Cayo Largo i wyspą Isla de la Juventud kursuje też barka zaopatrzeniowa, ale przypuszczam, że nie przewozi turystów.

I dla ciekawości-akurat dzisiaj był problem z lotniskiem na Cayo Largo, odwołano wszystkie loty, powierzchnia ma być poprawiona, ale nie wiadomo, kiedy zostaną dostarczone odpowiednie materiały/maszyny.

Pulce dołączył
20.12.2015

Pulce 20:43 | 22.01.2021

>Czy ktoś może mi doradzić w jaki sposób dostać się na Cayo largo del sur z wyspy?
>Będę wdzięczna za wszelkie porady w tym temacie.

Może już nieaktualne ale może się przyda. Z Europy lataja czartery z Włoch. Sprzedaja całe pakiety wraz z hotelem. Będąc już na Kubie można samolotem i droga morską. Nie jest to zbyt tanie. Są loty z Hawany i chyba Varadero. Mozna wykupic wycieczę na jeden dzień lub na kilka w pakiecie z hotelem w kubańskim biurze podróży.
Są tez promy dla pracowników z Havany ( dojazd chyba najpierw autobusem) i z Isla de Juventud.
Na Cayo Largo nie ma możliwości noclegów w Casas Particulares więc może opłaca się wykupć pakiet -hotel +przelot.
Nie wiem niestety jak to wszystko funkcjonuje w dobie pandemii.

Wodniak dołączył
29.10.2015

Wodniak 19:18 | 24.01.2021

Na Cayo Largo jest przynajmniej jeden ośrodek (a prawdopodobnie więcej), w którym praktycznie 100% klientów to Włosi, napisy są w tym języku, jak też obsługa nim trochę mówi. Często widziałem startujące/lądujące samoloty włoskich linii lotniczych "Blue Panorama Airlines."

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl