Forum dyskusyjne
garimo 13:49 | 10.07.2008
czesc,chciałbym powrocic do kwestii szeroko juz poruszanej na forum jednak w troche innym kontekscie:
jakis czas temu wprowadzony zostal nowy system ocen celem wyeliminowania zanizania ocen zdjec przez osoby zakładajace po kilka kont,system w miare sie sprawdza jednak oceny wystawione przez takie osoby pozostaly...dobrym przykładem jest np użytkownik marecxek - ktory w swojej bardzo krotkiej karierze wystawil tylko 2 bardzo niskie oceny...po czym zniknal:
http://www.globtroter.pl/konto/user.phtml?user_id=9780
mysle ze tego typu przykladow mozemy znalesc wiecej...
wiec pytanie do admina - czy uda sie cos z tym zrobic?
pozdrawiam,
s.
usunięty/nieznany 17:33 | 10.07.2008
Juz kiedys byl poruszany ten temat - pozwole sobie przypomniec moj postulat, by na wniosek "poszkodowanego" czy spolecznosci nie tylko usunac klona, ale i cofnac niskie oceny.... tym bardziej ze tak jak w przypadku garimo jest to ewdientna sprawa.
marianna_p 18:46 | 10.07.2008
ja tez zaliczyłam taką dwójeczkę w pierwszym dniu pobytu tu- od osobnika-widmo "kalamarek" i była to jego JEDYNA ocena- wtedy od razu to zgłosiłam adminowi, ale kazał mi dyskutowac o coenach z wystawiającymi je- widziałam podbne zdarzenai u innych
marianna_p 18:50 | 10.07.2008
mówiliśmy wtedy, aby prawo do oceniania mieli tylko wystawiający (np. minimum 10-20 zdjeć) ale pomysł chyba padł...?moje widmo przy fot: http://www.globtroter.pl/zdjecia/30844,maroko,marrakesz,medresa,ben,jusufa,stiuki.html
usunięty/nieznany 18:57 | 10.07.2008
Marianna - prawda jest taka, ze dyskusja z klonami nie ma sensu, a ocena zostaje .... ojciec admin musi nam tu pomoc..... bo sprawy sa ewidentne!!!
GlobAdmin 20:45 | 10.07.2008
WItamRozpatrujemy kazda forme naduzycie. Prosimy je zglaszac na ogolny e-mail globtroter[at}globtroter.pl. Niestety takich informacji otrzymujemy malo. Najlepiej zglaszac je na e-mail nie na forum.
pozdrawiam
GlobAdmin
tommy#1 23:36 | 10.07.2008
Klony byly, sa i beda, taka jest natura ludzka, wsrod globtroterow tez zdarzaja sie tacy ludzie. Tak jakby za pierwsze miejsce byl milion a za ostatnie egzekucja. Troche sie dziwie, poniewaz podroznicy to troche inna rasa ludzi, ale co zrobic :). Zgloszenie adminowi na maila zalatwia sprawe na ogol - wiem z wlasnego doswiadczenia :) Jak klon jest wyjatkowo upierdliwy, wysylajcie maila - pomaga :) Poza tym jedna niska nota nie psuje zbytnio ogolnej oceny wyjatkowego zdjecia. Z drugiej strony nie mozemy dopuscic, zeby forum zrobilo sie kolkiem wzajemnej adoracji - ja piatke, to mi tez piatke :) Pomysl o mozliwosci oceniania po pokazaniu jakiegos swojego dorobku chyba nalezy przypominac czesciej, moze admin sie zdecyduje :)Tyle moim skromnym zdaniem, pozdrawiam :)
tintin 23:49 | 10.07.2008
tego Admin jak na razie nie chce wziąć pod uwagę, a szkoda...ja również dalej upieram się przy tym, aby wystawiać oceny mogli tylko Ci, którzy coś sami wcześniej zaprezentowali.
i myślę, że trzeba Adminowi tak długo to przedstawiać na forum, aż weźmie sobie to do serca i zadość nam uczyni.
pozdrawiam
Marcin
tommy#1 00:50 | 11.07.2008
Tintin, tak nawiasem, my na tego drinka umowieni jako tako ? :) Jeszcze jednym nawiasem, do admina - moze by zrobic jakis portalowy komunikator ? :)
iden 10:54 | 11.07.2008
rzeczywiście, najlepiej, żeby oceniac mogli posiadacze przynajmniej 10 wrzuconych fotek, a z drugiej strony nie bójmy sie oceniac ponizej 3 :)
iden 10:54 | 11.07.2008
rzeczywiście, najlepiej, żeby oceniac mogli posiadacze przynajmniej 10 wrzuconych fotek, a z drugiej storny nie bójmy sie oceniac ponizej 3 :)
iden 13:05 | 11.07.2008
i przyszło mi jeszcze do głowy, ze może należałoby np. zlikwidować punkty za komentarze do zdjęć? pogadać przecież o fotkach możemy bezinteresownie prawda?
tintin 20:47 | 11.07.2008
tommy jeśli chodzi o drinka to już zostało zatwierdzone, ale miejsce miałeś w Chicago wybrać...może będę na drinku z pewną damą, bo Ania, którą poznałem przez globtrotera chce się przyłączyć do wyprawy, więc lokal z paniami podającymi w stroju toples - odpada, niestety...
pozdrawiam
Marcin
marek.kos 21:14 | 11.07.2008
Jakaś staroświecka ta Ania. Kilka lat temu, kiedy zabrałem do Bangkoku swoją dziewczynę, zaprosiłem ją do baru go-go. Kiedy zobaczyła, że bardziej zwracam uwagę na nią a tancerki mnie nie interesują, później pozwalała mi samemu latać do Bangkoku.
tintin 22:12 | 11.07.2008
na to bym nie wpadł...ale z drugiej strony patrząc, każda kobieta jeśli ją "wyróżnisz " w towarzystwie innych kobiet, robi się mniej zaborcza i zazdrosna.
tak czy owak następną razą będąc w Bangkoku idę na piwo z kobietą do Patpong i oczywiście nie obejrzę się ani razu na boki...