Forum dyskusyjne
Sentenza 22:01 | 03.08.2009
Cześć,W pażdzierniku wybieram się do miejsc jak w tytule.
Na wszystko mam 9 dni, więc nie będzie prawdopodnie okazji na odwiedzenie niczego poza okelpanym standardem.
Będę wdzięczny za wszystkie porady i tipsy.
- co zobaczyć
- praktyczn info
- itd
eliasz123 15:18 | 04.08.2009
W październiku część tego terenu jest objęta monsunem, weź to pod uwagę.W czasie monsunu cześć połączeń, hoteli jest zamknięta.
Sentenza 18:39 | 04.08.2009
Lecę do Singapuru.Zamierzam pojechać na północ do Kauala Lumpur oraz polecieć na południe do Jakarty.
Gdzie warto zatrzymać się na dłużej?
Gdzie powinna być lepsza pogoda?.
anag 18:50 | 04.08.2009
Jakarta jest paskudna (moim zdaniem) - odradzam, chyba ze masz jakis konkretny powod, zeby tam pojechac...Na Twoim miejscu, majac do dyspozycji tylko 9 dni, zrobilabym troche mniej "rozstrzelona" trase, zeby cokolwiek zobaczyc - np. Singapur - Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands. Czasu masz bardzo niewiele + jet lag gwarantowany:))
ewe1977 00:29 | 05.08.2009
Tak, Jakarta nadaje sie tylko do przesiadki. Jak masz tylko pare dni, to zostan w poludniowej Malezji, albo sie przelec na Jawe- Solo, Yogyakarta i Bali.
magdabis 08:11 | 05.08.2009
9 dni na Malezję, Singapur i Indonezję? Czyli cały czas masz zamiar spędzić w samolotach i autobusach, tak? Malezję (półwysep malajski) + ewentualnie dzień w Singapurze jakoś w te 9 dni może upchasz, ale na Indonezję nie ma już szans.Pozdrawiam
Magda
http://careerbreak.wordpress.com - od ośmiu miesięcy w podróży
Sentenza 14:29 | 06.09.2009
Dzięki Wszystkim za dotychczasowe posty.Wyjazd się zbliża, więc kolejne pytania.
Zdecydowałem się polecieć też na 1 dzień do Jakarty (nie mogłem się oprzeć promocji Lufthansy;).
Trasa jeszcze w przygotowaniu: Singapur-Kulala Lumpur-Melaka-Jakarta-Singapur.
Na pewno odwiedzę Singapur, Malezję i Indonezję, a więc kilka pytań praktycznych:
1. Czy waluty wymieniać na miejscu, czy już w PL?.
- Dolar singapurski?
- Ringgit malezyjski?
- Rupia indonezyjska?
2. Lepiej zabrać ze sobą USD, czy EUR?
3. Z tego co sprawdziłem do Singapuru i Malezji nie ma wiz.
Czy wizę indonezyjską, można kupić na lotnisku w Jakarcie?
czy trzeba się o nią starać wcześniej, już w PL?.
4. Będę wdzięczny za namiary na sprawdzone noclegi w powyższych lokalizacjach.
Chodzi o to aby było czysto i bezpiecznie, bez luksusu.
5. Jak najlepiej dojechać z Singapuru do Kuala Lumpur?
Proszę o linki gdzie można kupić bilety i orientacyjne ceny