/ / > do adminki - anonimowosc w wystawianiu zdjec > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

do adminki - anonimowosc w wystawianiu zdjec

kategoria uwagi do forum i serwisu

fotodrab dołączył
11.02.2012

fotodrab 01:04 | 16.05.2013

Mam propozycje. Czy ,oznaby serwis ustawic w taki sposob, by przez pierwszy tydzien po wystawieniu zdjecia byly anonimowe? Chodzi mi o to, ze obecnie odwdzieczanie sie za polecenia u siebie weszlo na nowy, nigdy wczesniej niespotykany poziom. Oczywiscie ta anonimowosc nigdy nie bedzie pelna, bo zdjecia wielu userow sa rozpoznawalne ze wzgledu na styl i tematyke, czy tez wystawiane byly juz gdzie indziej. Moze jednak choc w malym stopniu rozwiaze problem, ktory stal sie wrecz palacym. Oczywiscie w slad za taka anonimowoscia musialaby pojsc inna zmiana - wlasciciel zdjecia odpowiadajac pod nim rowniez musialby byc przez tydzien anonimowy.

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 08:57 | 16.05.2013

Ciekawy pomysł, ale pewnie nie do końca możliwy do przeprowadzenia (technicznie). Poza tym większość globtroterów wstawia zdjęcia seryjnie i jest łatwa do zidentyfikowania (ze względu na lokalizację zdjęć, nawet niekoniecznie jeśli chodzi o styl fotografowania, bo to też). Ale sam pomysł wart przedyskutowania. Może przydałaby się jakaś preselekcja komisyjna zdjęć ?

fotodrab dołączył
11.02.2012

fotodrab 10:54 | 16.05.2013

http://catshare.net/UhdAxuXTlRlFfB3M/moaning_nisha_big.mp4

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 14:31 | 16.05.2013

Witam

Rozumiem ideę, przyjrzymy się temu w najbliższym czasie, ponieważ nie byłoby to proste ze względów technicznych trzeba to przedyskutować w szerszym gronie.

Z drugiej stronie, społeczność Globtrotera to społeczność ludzi dorosłych, więc mogłoby się wydawać, że pewne normy nie powinny byc z góry narzucane, że są logiczne i wystarczą tylko dobre chęci ...

pozdrawiam
GlobAdmin

fotodrab dołączył
11.02.2012

fotodrab 14:47 | 16.05.2013

Obawiam sie, zakurat pod tym wzgledem wiele moglibysmy sie nauczyc od dzieci. Sadzilem, ze technicznie nie bedzie to trudne. Jest tez inna mozliwosc - anonimowe polecanie i zwracanie uwagi przy probach ominiecia tego w komentarzach pod zdjeciami.

AB1 dołączył
03.06.2011

AB1 20:58 | 16.05.2013

Sprawa byłoby prostsza gdyby weszło w nawyk wyczerpujące i rzetelne zapełnienie rubryki foto-informacje (jakim obiektywem robiono zdjęcie i co w nim poprawiono lub zmieniono w tzw postprodukcji). Niestety mieliśmy już tu do czynienia z różnymi "cudami" i stąd jest pewna nieufność. Wydaje mi się że w obecnej sytuacji anonimowość zdjęć spowodowałaby zmniejszenie aktywności osób odwiedzających witrynę.

kaczma dołączył
09.08.2007

kaczma 03:02 | 19.05.2013

Wpadam tutaj czasami na kilka chwil , zauważyłem to forum i coś dodam z mojej strony
Ocenianie było zawsze największym problemem na Globtroter i nie myślę czy kiedykolwiek da się to kompletnie rozwiązać . Problem zawsze był z ludźmi , nawet kiedy pomysł był dobry. Zawsze byli tacy , którzy znaleźli lukę i słabość w systemie i próbowali to wykorzystać na swoją korzyść.
O anonimowości myślałem kiedyś ale i tu widać luki , będą tacy którzy będą się umawiać ze sobą i sobie "pomagać" z ocenami.
Dla mnie najlepszą alternatywą pozostają konkursy i może tutaj powinniście się skupiać nad polepszeniem tej opcji .Powodzenia

fotodrab dołączył
11.02.2012

fotodrab 14:54 | 19.05.2013

AB1 - nie bardzo rozumie co ma piernik do wiatraka?
Uwazam, ze jesli "zdjecie" jest kolazem, to taka informacje oczywiscie nalezaloby zamiescic, ale jesli nie ma zadnego skladania to po co ta informacja? Powinienes zrozumiec, ze ci, ktorzy robia w dobre foty nie zawsze chca sie dzielic swoim warsztatem. Poza tym widzialem, jak polecales foty zenujaco wykorzystujace postprodukcje i w sposob wrecz tragiczny.
Czy mozesz wytlumaczyc dlaczego anonimowosc wystawionych zdjec spowodowalaby zmniejszenie aktywnosci? Ja twierdze, ze w dluzszej perspektywie bedzie wrecz odwrotnie.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl