Forum dyskusyjne
pindels@wp.pl 21:51 | 09.08.2014
czescchcielismy sie wybrac na poczatku do Tajlandii, Kambodzy i poludniowego Wietnamu ale to chyba nie za dobry pomysl bo 3 tyg urlopu dostalismy we wrzesniu a w Tajlandii jest pora deszczowa a w Kambodzy jest teraz nawet powodz.
No i prosba o rade:
co polecacie?
Indie odpadaja, w Chinach juz bylem, kraje, w ktorych trzeba zalatwiac w Polsce wize i trwa to dlugo tez juz odpadaja.
dzieki z gory
pozdro
Slawek
pindels@wp.pl 15:55 | 10.08.2014
Po prostu nie lubie Hindusow a poza tym wiekszosc osob leczacych sie na choroby tropikalne w Polsce to ludzie po wakacjach w Indiach wiec daruje sobie ten kraj.Wiem, zaraz mi powiesz, ze zachorowac mozna wszedzie ale tam prawdopodobienstwo wzrasta kilkunastokrotnie wiec Indie odpadaja
leon15 19:27 | 10.08.2014
Bzdura! Ale jeśli wolisz fałszywy uśmiech Tajów i 2-3 razy wyższe ceny to zapewniam Cię, że Tajlandia w porze deszczowej też jest piękna.Poza tym nie zawsze w tym czasie musi padać, a przynajmniej nie codziennie, jest dużo relacji na ten temat sieci. Do tego jeszcze w okresie pory deszczowej jest mniej turystów i ceny też przez to niższe.
Śmiało możesz jechać, będziesz zadowolony.
jikol 11:55 | 13.08.2014
Ja bym na waszym miejscu się wybrał do Indonezji i ewentualnie Malezji.Pogoda powinna być OK, w samej Indonezji jest tyle do zobaczenia, że 3 tygodnie można spokojnie zapełnić - Bali, plażowanie na którejś z wysp Gili, wspinaczka na wulkan chociażby na Lomboku, wycieczka z Floresu do parku Komodo, Yogyakarta, wulkany Iljen i Bromo koniecznie. Generalnie można przejechać całą Jawę z Jakarty na Bali.
W Malezji oczywiście Kuala Lumpur warto zobaczyć, Batu Caves obok, można jechać drogą lądową do Singapuru i zaliczyć przy okazji Melakę. Na Borneo jeszcze nie byłem, więc ciężko mi się wypowiedzieć. Perhentiany, czy Tioman, a tym bardziej Langkawi raczej odpadają, bo będzie tam padać.
W Malezji wiz dla Polaków nie ma, w Indonezji bezproblemowo dostaje się visa-on-arrival.
pindels@wp.pl 13:42 | 13.08.2014
czescdzieki za hinta ale juz zrezygnowalismy z Azji i wczoraj kupilem bilety.
Najpierw lecimy do Bulgarii, pozniej busem do Stambulu, pozniej przez Burgas do Grecji na Kos a pozniej do Maroka.
Jak masz jakies dokladniejsze plany wyjazdow do Azji, ktorymi mozesz sie podzielic to please pchnij je na maila: pindels@wp.pl
Mam nadzieje, ze w lutym lub marcu wroce do tematu Azji :-)
pozdro