/ / > prośba o pomoc w możliwości realizacji planu- Puszkar czy Waranasi > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

prośba o pomoc w możliwości realizacji planu- Puszkar czy Waranasi

kategoria podróże po świecie

sorbet dołączył
26.10.2012

sorbet 13:07 | 23.12.2015

Witam,
a więc wygląda to tak : (mam dwa warianty na zobaczenia Indii)

10.02 - przylot do Bombaju
11.02 - zwiedzanie Bombaju- wyspa Elefan
12.02 - przelot do Udaipur
i tu następuje różnica
trasa Udaipur -PUSZKAR- Jaipur- Agra - Delhi
lub 2 trasa
Udaipur - Jaipur - Agra- WARANASI - Delhi

19.02- Delhi
20.02 przelot na Goa
tak więc mam 8 dni na zwiedzanie tylko nie wiem czy Puszkar czy Waransi. Wiem,że zarówno 1 jak i 2 to święte miasta Puszkar nad jeziorem Waranasi nad Gangesem.I p
Bilety do Udaipuru i na Goa już kupione, więc mogę z tym środkiem pokombinować

Pozdrawiam

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 14:14 | 26.12.2015

Osobiście wolę Varanasi niż Puskhar.

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 15:38 | 26.12.2015

W Puskhar na dobrą sprawę nic się nie dzieje poza targami wielbłądòw i puskhar Mela i w sumie mało atrakcyjna dla turystów swiatynia Bramy (jedyna). W Varanasi na każdym ghacie coś się dzieje Dasashwamedth i Manikarnika plus sw Sivy i pobliski Sarath i Ramnagar

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 16:32 | 26.12.2015

Varanasi! Nie zapomnisz tego miejsca. Warto zobaczyć wieczorną pudżę w łódek na Gangesie odbywającą się równolegle na dwóch sąsiednich ghatach i wschód słońca w tenże sposób.

sorbet dołączył
26.10.2012

sorbet 17:42 | 27.12.2015

Dziękuje za wskazówki,

a jeszcze odnośnie wewnętrznych lini lotniczych

jak wygląda odprawa i co z bagażem? kupiłam 3 bilety z od różnych przewoźników: spicejet, indigo oraz jet airways ....

dziękuję za odpowiedź

sorbet dołączył
26.10.2012

sorbet 21:44 | 30.12.2015

Hej,
a czy spotkaliście się z taką sytuacją podczas zakładania konta na cleantrip.com, w celu zakupu biletu na kolej w Indiach.Oczywiście podałam zmyślony numer indyjskiej komórki i napisałam do IRCTC e-mail z moim loginem, skanem paszportu z prośbą o przesłanie kodu OTP sms i od 2 dni nie mam odpowiedzi. Czy wiecie jak długo czeka się na odpowied?

Pozdrawiam

Beata.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl