Forum dyskusyjne

Kluby podróżników biura podróży

kategoria podróże po świecie

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 12:43 | 25.07.2019

>Hej, zastanawiam się nad solowym wyjazdem w sierpniu. Polecano mi torre.pl ale nie znalazłam zbyt wielu opinii. Polecicie jeszcze jakieś inne sprawdzone biura/kluby

Uważam, że ci dyskutanci, którzy przypisali wątkodawczyni chęć kryptoreklamy opierają się na słabych przesłankach. Odnoszę wrażenie, że nie przeczytali dość wnikliwie postu Paatrycji.
Przecież prosi o polecenie INNYCH biur/klubów niż torre.pl.
Sytuacja jest, w mojej ocenie, banalna. Początkująca turystka chce zażyć przygody, ktoś jej polecił JEDNO konkretne biuro trampingowe, próbowała się zorientować czy warto; nie znalazła lub nie umiała znaleźć opinii o biurze w takim zakresie, który umożliwiłby jej podjęcie decyzji.
Prosi o wsparcie, polecenie INNYCH biur/klubów.

Gdyby prosiła o opinie o torre.pl, i ja bym jej rozważał przypisanie jej niecnych intencji kryptoreklamowych.
Nic nie stało na przeszkodzie, by polecić jej firmę X i Y. Czy wtedy reklamowa funkcja wątku by się utrzymała w odniesieniu do torre.pl?

Myślący człowiek zaprzeczy.

Odpowiadając bardziej merytorycznie na pytanie o biura/kluby, napiszę, że chociaż nie jest mi z nimi po drodze, to rozumiem tych, którzy swoją drogę "ku wolności globtroterskiej" zaczynają przy wsparciu biura trampingowego.
Kolejnym krokiem może być wyjazd para-klubowy typu non-profit. A w końcu wyjazd samodzielny.
Jeśli tą droga ma podążać wątkodawczyni, proponuję wybrać to biuro, które zapewnia najmniej luksusów, wygląda na najmniej zorganizowane a w praktyce - jest najtańsze ;-)

Piotr

zgłoszone do moderacji

Huskypola dołączył
03.07.2019

Huskypola 09:11 | 25.07.2019

Dla większości Polaków ważna jest cena więc często nie czytają,a potem skargi że hotel nie taki,serwis nie taki itp
Widziałam gdzieś jak jedna pani skarżyła się na biuro R ,że pogoda miała być piękna jak rezydentka obiecała,a tu masz ci los zachmurzenie i plażing nieudany:)

zgłoszone do moderacji

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 23:09 | 24.07.2019

Mgarry, nie zakładam kryptoreklamy, bo skądinąd wiem, że Torre jej nie potrzebuje. Odpowiadam Ci na priva - i prośba o odpowiedź na priva jest najlepszym wyjściem.
Pozdrawiam

zgłoś do moderacji

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 16:21 | 23.07.2019

>Napisz jak powinno byc prawidłowo skonstruowane pytanie o biuro podróży żeby bróń
>Boże nie było nawet cienia podejrzeń o kryptoreklamę,wiem,że to nie to forum,ale .....
Huskypola i mgarry
Po pierwsze, także uważam iż jest to reklama i do tego nieudolna, a po drugie, pytanie jest postawione z gruntu niewłaściwie. Biuro to firma, która sprzedaje różne produkty, adresowane do różnych grup docelowych. Skąd zatem osoby które nie znają oczekiwań i potrzeb "pytka" mają udzielić cokolwiek wnoszącej odpowiedzi na tak postawione pytanie? Każdemu biuru przytrafiają się obsuwy, każde biuro ma produkty premium i standard oraz zapchaj dziury. Dla jednego klienta dobre to znaczy, że wszystko ma podstawione pod nos, a dla innego liczy się nieprzewidywalność, zmiana programu w locie, czyli mówiąc krótko przygoda. Jeżeli ten pierwszy trafi na przygodę, to będzie darł włosy i biadolił że oszuści, oczywiście im mniej zapłaci tym bardziej będzie oburzony, a ten drugi jak trafi na "inkluziwa" to będzie miał spaprane wakacje. Obydwoje będą nieszczęśliwi i niezadowoleni z zakupionego produktu i będą twierdzili, że biuro jest do bani, a proza życia jest taka, że obydwojgu nie chciało przeczytać się regulaminu wycieczki oczywiście łącznie z drobnym drukiem, odnośnikami i klauzulami. Jaki z tego pożytek dla "pytka"?
A po trzecie Huskypola, prawidłowo postawione pytanie zawiera konkrety, w tak postawionym pytaniu widać zaangażowanie "pytka", I po tym właśnie odróżnia się nieudolną (na lenia) kryptoreklamę, której głównym i jedynym tematem jest nazwa reklamowanego biura oczywiście koniecznie z rozszerzeniem .pl, .com, .ue (dla pewności, żeby target właściwie wyklikał) od pytania o rzeczywiste problemy.

zgłoś do moderacji

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 14:59 | 23.07.2019

Kryptoreklama San Escobar na stówę :-)

A poważnie, oczywiście tak, można zadać pytanie o polecane biura ale szansa na uzyskanie odpowiedzi jest nikła. Tutaj ciężko jest uzyskać odpowiedź o polecane linie lotnicze, o ile nie są to linie lokalne/krajów a co dopiero o biuro podróży z PL lub DE. I nie jest to żadna krytyka tego forum z mojej strony, tylko profil ludzi, którzy tutaj się udzielają.

zgłoś do moderacji

Huskypola dołączył
03.07.2019

Huskypola 12:59 | 23.07.2019

Napisz jak powinno byc prawidłowo skonstruowane pytanie o biuro podróży żeby bróń Boże nie było nawet cienia podejrzeń o kryptoreklamę,wiem,że to nie to forum,ale zawsze może się ktoś znalezć kto szuka
Czy coś w stylu "szukam sprawdzonego biura organizującego wycieczki na Escobar" będzie ok czy też wyziera z niego kryptoreklama?

zgłoszone do moderacji

nitkaska dołączył
21.05.2011

nitkaska 10:04 | 23.07.2019

Mgarry, a ja pominę wątek kryptoreklamy :)
Dlaczego nie chesz się odważyć się na podróż samodzielną? Możesz też tu, na globie, w ogłoszeniach poszukać kogoś do wspólnej podróży. O jakiej destynacji myślisz?

zgłoszone do moderacji

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 19:28 | 22.07.2019

A jeśli przypadkiem rzeczywiście nie wiesz gdzie szukać to... raczej nie tu. Tu zasadniczo dyskutuje się na temat wyjazdów a nie biur podróży. Więc to też nie jest miejsce gdzie ktoś Ci opowie jak solidne jest biuro, które sobie wybrałaś. Prawdę mówiąc, jeśli rzeczywiście byś przeszukała to forum to byś zauważyła kilka takich tematów i we wszystkich jest taka sama reakcja.

Wróć gdy będziesz miała pytania o najlepszy kurs wymiany, miejsca, które warto zobaczyć albo lokalne środki transportu.

zgłoś do moderacji

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 22:20 | 21.07.2019

Szanowna Patrycjo (jeżeli tak masz na imię, a nie Rodżer lub Dżesika).To ja spróbuję wyjaśnić Ci życzliwie. Zapisujesz się i tego samego dnia robisz post z reklamą biura podróży udając pytanie. Reklamę owszem możesz zamieścić, ale jest ona PŁATNA. Oznacza to ni mniej ni więcej, że oszukujesz właściciela forum, który zainwestował pieniądze w stworzenie portalu i jego prowadzenie. Życzliwie, inni użytkownicy portalu doradzają Ci, abyś robiła to mniej prymitywnie, wkładając w to odrobinę inteligencji, jeżeli ją oczywiście posiadasz np. wcześniej zadając pytania o kraj, do którego chcesz jechać. Takich "użytkowników" jak Ty jest sporo i pojawiają się co chwilę. Później nie zamieszczają już żadnego innego postu lub zdjęcia.
Pozdrawiam i życzę owocnej pracy w biurze.
Zbyszek (to moje prawdziwe imię)

zgłoszone do moderacji

mgarry dołączył
21.07.2019

mgarry 21:12 | 21.07.2019

W takim razie najmocniej przepraszam, ponieważ nie wiedziałam, że samej nie można jeździć w podróże z grupą zorganizowaną, zwłaszcza jeżeli nie chce się jechać utartym szlakiem i swoją przygodę dopiero się zaczyna. Rozumiem też, że jedynie mam prawo zapytać o takie informacje na moim publicznym koncie na facebooku gdzie nikt nie będzie wysuwać podejrzeń o kryptoreklamę. Gdyby była możliwość o wysłanie wiadomości prywatnej? To o taką bym poprosiła ale też nie spodziewałam się hejtu za samo pytanie- wystraczyło nie odpisywać. Może każdy z was siedzi na tym forum piąty rok ale ja dołączyłam dzisiaj po tym jak przez długie godziny nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Cóż w takim razie mea culpa, że myślałam, że w internecie można się spotkać z jakąkolwiek życzliwością.

zgłoś do moderacji

eremita dołączył
22.04.2015

eremita 20:25 | 21.07.2019

Banować takie posty bez zastanowienia.

zgłoś do moderacji

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 20:30 | 21.07.2019

Droga mgarry, jeżeli nie jesteś trollem reklamowym, to wybacz moja kulpa, ale przecież wiesz, że takowym trollem jesteś. Nie wiem czy wynika to z tępoty, czy wszyscy kończycie ten sam kurs, ale już pierdylion razy widziałem tu tak misternie, z lekkością cepa, skonstruowane posty: " słyszałem/am od znajomych, że biuro sraniewbanie.pl robi fajne imprezy, a co wy o tym myślicie/co polecacie." Wysil się przynajmniej odrobinę.

zgłoś do moderacji

jaszon dołączył
28.11.2017

jaszon 20:03 | 21.07.2019

Dziwisz się podejrzeniom Pawła, ale Twój tekst: wyjazd solo za pośrednictwem biura podróży jest z gatunku: chcę być pijącym abstynentem. Albo jedziesz solo (indywidualnie), albo z biurem podróży, bo dwie różne bajki. Ponieważ Twoje zapytanie jest absurdalne stąd podejrzenia Pawła (które podzielam) o kryptoreklamę.

zgłoszone do moderacji

mgarry dołączył
21.07.2019

mgarry 19:38 | 21.07.2019

Ciężko znaleźć, bo nie napisałam przecież, że nie ma. Niestety nie się dowiem pisząc wiadomość do danej firmy czy są rzetelni czy też pragną zdefraudować mój hajs, więc wydaje mi się, że mogę jednak skorzystać z doświadczenia użytkowników i postawić na statystykę chyba, że oświecisz mnie genialnym pomysłem, to proszę. Niedzielną krucjatę internetową można sobie naprawdę odpuścić i wrócić do życia codziennego ale może go brak. Można też nie czepiać się byle pierdoły i nie wyżywać się na innych użytkownikach, wszak są inne metody wewnętrznego spełnienia.

zgłoś do moderacji

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 18:28 | 21.07.2019

Zaraz, zaraz, skoro w Internecie nie ma rzetelnych informacji, to tu tylko pogłębisz swoją niewiedzę. Co by nie mówić, to Globtroter też jest w Internecie, chyba?

zgłoś do moderacji

mgarry dołączył
21.07.2019

mgarry 17:41 | 21.07.2019

Cóż, ja najbardziej nie lubię ludzi, którzy myślą, że są Sherlockiem naszych czasów, a nie są. Nie wiem gdzie ani w jaki sposób mam zadać to pytanie dotyczące biur podróży aby przypadkiem nie zahaczyło o wrażliwość odbiorcy na kryptoreklamy.
Za to chętnie posłucham wypowiedzi osób, które odważyły się wyjechać samotnie na wyprawę z grupą mniej lub bardziej zorganizowaną, jako że w internecie ciężko znaleźć rzetelne informacje. Wypowiedzi, które dotyczą tematu i nie są polem do popisu wypocinami anonimowych użytkowników.

zgłoś do moderacji

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 17:02 | 21.07.2019

Najbardziej sprawdzone jest Biuro Rzeczy Znalezionych, a jeżeli chodzi o kluby, to zależy kto co lubi, albo nie. Ja na przykład wyjątkowo nie lubię głupawo skonstruowanej kryptoreklamy.

zgłoś do moderacji

mgarry dołączył
21.07.2019

mgarry 12:57 | 21.07.2019

Hej, zastanawiam się nad solowym wyjazdem w sierpniu. Polecano mi torre.pl ale nie znalazłam zbyt wielu opinii. Polecicie jeszcze jakieś inne sprawdzone biura/kluby?

Pozdrawiam,
Patrycja

zgłoś do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl