/ / KUBA > kuba - opinie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

kuba - opinie

kategoria podróże po świecie

kraj Kuba

oxytocin dołączył
09.12.2013

oxytocin 19:07 | 16.12.2013

Czy komuś z Was udało się pojechać / zwiedzić Kubę? Na co się przygotować? Co tam jedzą, jak z temperaturami? Słyszałam także, że "tubylcy" nie mogę rozmawiać z turystami po angielsku, bo im grozi więzienie. Jadę z http://www.dragonadventures.pl/wyprawy/47,kuba-egzotyka-karaibow-16-dni.html więc sądzę, iż organizacja będzie na najwyższym poziomu no i będzie bezpiecznie, ale wiadomo - człowiek zawsze się waha.

ferdek dołączył
17.12.2013

ferdek 11:17 | 17.12.2013

Kuba wyspa jak wulkan gorąca:)

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 23:21 | 20.12.2013

Nieprawda - mogą, ale rzadko znają język. Czasem mówią trochę po rosyjsku. Są weseli, ja spotkałam wielu ludzi otwartych i z poczuciem humoru, czasem jednak zachowują dystans, gdy nie wiedzą jak sa postrzegani. Warunki życia mają trudne - wiadomo, żyją w izolacji. Wszystko jest do kupienia (dla nich takżę), pod warunkiem, że ma się/mają peso wymienialne. Kraj bezpieczny - przejechałam całą Kubę od Hawany po Baracoa. Jeśli jedziesz na wyjazd zorganizowany to w ogóle nie musisz się martwić o jedzenie, indywidualnie w casa particulares też zwykle karmią (w miarę dobrze). Owoce na bazarkach i wózkach na ulicy. Klimat przyjazny (nie wiem w jakie okolice jedziesz...).

jasko66 dołączył
19.10.2013

jasko66 09:42 | 21.12.2013

Na pewno musisz być przygotowany na smutek w oczach ludzi.. Ważne jest abyś zabrał ze sobą na prezenty małe paczuszki proszku do prania, mydło, małe szampony.. Tak=m jest straszna bieda.. zabierz taką garderobę, która tam zostawisz oni wszystkiego potrzebują. Pojechałem z walizką 23 kg a wróciłem z 7 kg. Poza tym to miły, ciepły i przyjazny kraj..

dan78 dołączył
25.12.2013

dan78 17:40 | 25.12.2013

Witam.
Byłem na Kubie w 2011 roku. Mogę z ręką na sercu polecić!! Wynajęliśmy samochód i sporą część wyspy zwiedziliśmy na własną rękę. Jeśli ktoś ma jakieś konkretne pytania to śmiało spróbuję pomóc. Pozdrawiam

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl